دانشگاهها راهکار فناورانه برای افزایش بهرهوری آب و انرژی در استان کرمان ارائه دهند
گروه استانها - استاندار کرمان گفت: دانشگاهها برای رفع مشکلات استان ایده داده و راهکارهای فنآورانه برای افزایش بهرهوری آب و انرژی در استان کرمان ارایه دهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، علی زینیوند صبح امروز در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان کرمان با تبریک هفته پژوهش و فنآوری اظهار داشت: همه روزهای کشور باید روز پژوهش و فناوری باشد که یک ضرورت برای توسعه در همه عرصهها است.
وی با بیان اینکه کرمان یکی از قطبهای مهم تولید علم و دانش است و دانشگاههای مهمی دارد که در عرصه ملی و بینالمللی مشهود است گفت: بیش از آنچه که امروز هستیم باید تلاش کنیم تا آینده را از دست ندهیم.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه خوشبختانه ماهیت دانشگاهها تغییر کرده و بهسمت تدریس رشتههای کاربردی و نیاز روز جامعه رفته است افزود: اگر دانشگاه خود را با نیاز جامعه مطابقت ندهد به یک ادارهای تبدیل میشود که نه تنها روزمرگی را میگذراند بلکه سقوط خواهد کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاهها باید بهسمتی بروند که نیازهای امروز مردم را تامین کنند ادامه داد: مردم برای رفع نیازها و سهولت زندگی و تولید ثروت به دانشگاهها چشم دوختهاند.
زینیوند با اشاره به اینکه دانشگاههای ما باید خود را با دانشگاههای برتر دنیا مقایسه کرده و روند پیشرفت آنها را مورد بررسی و پژوهش قرار دهند گفت: نظام اداری ما نیاز به آن دارد که دانشگاهها آن را مورد بررسی و پژوهش قرار دهند.
وی با بیان اینکه نظام اداری کشور ناکارآمد بوده و یک نظام پر پیچ و خم و کار راه نینداز است تصریح کرد: در تصویب هر قانون حتی روند کار در ادارات پیچیدهتر میشود.
استاندار کرمان با بیان اینکه دانشگاهها برای شفافسازی و چابکسازی ادارات و سیستم اداری راهکار ارائه بدهند افزود: از ایدههای خوب برای چابکسازی ادارات استفاده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه تنش آبی در استان کرمان یک مشکل اساسی تبدیل شده است بیان کرد: در استان کرمان با مشکل انرژی در ابعاد مختلف روبهرو هستیم.
زینیوند با بیان اینکه در کرمان که یک استان کویری است سالانه حدود شش میلیارد متر مکعب آب برداشت میشود گفت: 5.2 میلیارد متر مکعب از این آب در حوزه کشاورزی مصرف میشود که بخش زیادی از آن در این حوزه هدر میرود.
وی با اشاره به اینکه باید جامعه بداند که با مشکل عظیم کم آبی در استان روبهرو هستیم و این نگرانی و حساسسازی با تبدیل به گفتمان از هدررفت آب میتواند جلوگیری کند افزود: سند سازگاری با کم آبی در استان تهیه شده و باید توسط دانشگاهها مورد توجه قرار گرفته و به گفتمان تبدیل شود.
استاندار کرمان با بیان اینکه عدم اجرای سند سازگاری با کم آبی در استان تهدیدات زیادی دارد عنوان کرد: یکی از این تهدیدات مهاجرت جمعیت و خالی شدن کرمان است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه برق و گاز هم با کمبود انرژی در استان روبهرو هستیم و عقبماندگی زیادی وجود دارد افزود: تامین انرژی از آب، برق و گاز اولویت استان کرمان است.
زینیوند با بیان اینکه شیوه برداشت از معادن استان بهویژه در معادن زغال سنگ سنتی است و با این روش قطعاً همیشه تجمعات کارگری داریم گفت: باید مکانیزم برداشت از معادن استان بهروز رسانی شود و با پایین آوردن هزینه تولید است که مشکلات برطرف میشود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها برای به روزرسانی مکانیزم برداشت از معادن زغال سنگ استان چه برنامهای دارند و چه پژوهشی انجام دادهاند که ارائه بدهند افزود: دانشگاههای استان کرمان در رفع مسائل و مشکلات استان ورود کرده و ایده بدهند.
استاندار کرمان با بیان اینکه کشاورزی استان کرمان را دانشگاهها باید نجات بدهند و راهکارهای فناورانه برای بهرهوری لازم را ارائه بدهند ادامه داد: باغات پسته استان کرمان در حال خشک شدن است و با این روشها دیگر نمیشود کشاورزی کرد.
وی بیان کرد: چرا دانشگاهها نسبت به این مسئله مهم حساس نیستند و راهکاری نداشتند که کشاورزان با برداشت آب کمتر، بتوانند تولید بیشتری انجام بدهند.
زینیوند با اشاره به اینکه تقویت شرکتهای دانشبنیان استان را در برنامه داریم و در اولویت ما است گفت: راهاندازی پارک دوم علم و فنآوری استان در برنامه است و حتماً پیگیر هستیم.
انتهای پیام/511/س