مطالبات مردم لرستان از دولت ـ ۷| ‌بی‌تدبیری در صنعت لرستان/ ‌‌رئیس جمهور علت رکود ۲۳ طرح صنعتی ‌راکد لرستان را بررسی کند

مطالبات مردم لرستان از دولت ـ 7| ‌بی‌تدبیری در صنعت لرستان/ ‌‌رئیس جمهور علت رکود 23 طرح صنعتی ‌راکد لرستان را بررسی کند

گروه استان‌ها- حدود ۲۳ طرح صنعتی نیمه فعال و راکد و مشکل‌دار در لرستان وجود دارد که سال‌هاست از چرخه تولید و فعالیت عقب مانده و نیازمند احیای مجدد در آستانه سفر رئیس جمهور به لرستان هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، صنعت یکی از بخش های مهم اقتصاد هر کشور محسوب می شود که زمینه ساز اشتغال، تولید، رفاه، رشد چشمگیر صادرات و توسعه پایدار می شود.

در اهمیت از تقویت تولید داخلی و حمایت از طرح‌های صنعتی همین بس که مقام معظم رهبری در چند سال اخیر بررفع مسائل و مشکلات اقتصادی بر محور رونق و جهش تولید تاکید داشته‌اند تا همه کسانی که به هر شکل نقشی در تحقق این مسئله دارند مسیر رونق تولید را به عنوان موتورمحرکه رشد اقتصادی کشورتسهیل نمایند.

تقویت بخش تولید با روی کار آمدن دولت سیزدهم به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته و رییس‏‏‌جمهور در بازدیدها و نشست‌های خود در چند ماه اخیر بر تعیین تکلیف وضعیت کارخانه‏‏‌ها و واحدهای تولیدی راکد یا تعطیل و رفع مشکلات این واحدها تاکید داشته اند.

در استان لرستان نیز واحدهای صنعتی فعالی وجود دارد که در روزگاری نه چندان دور سهم عمده‌ای در رونق تولید و اشتغال استان ایفا می‌کردند و گردش چرخ‌های آنها نویدبخش شکوفایی اقتصاد و برکت سفره کارگرانی بود که در این کارخانجات به فعالیت و کسب روزی حلال مشغول بودند.

اکنون دیرزمانی است که همان چند واحد فعال لرستان از نای و نفس افتاده و زمین‌گیر شده و کارگران بسیاری را نیز خانه نشین کرده اند.

در این بین هستند واحدهایی که برخی از آنها به گواه کارشناسان می‌توانند حتی برای بیش از 2 هزار نفر اشتغال ایجاد نمایند و حمایت جدی از این واحدهای صنعتی می‌تواند مشکلات زیادی را در بخش اشتغال و تولید مرتفع کرده و کاهش مهاجرت را برای جوانان این دیار به ارمغان آورد.

اینک همه نگاه‌ها به حضور رئیس جمهور در لرستان معطوف شده و منتظرهستند که رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت با بررسی دقیق وضعیت این واحدهای صنعتی نیمه فعال و راکد لرستان و ارائه مصوباتی امیدوارکننده گره از مشکلات این واحدها باز نماید تا بار دیگر گردش چرخ‌های تولید این واحدها امید را به مردم ناامید لرستان بازگرداند.

شناسایی 23 واحد صنعتی راکد و مشکل دار

بهزاد منصوری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در این باره با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با حضور معاونین و استاندار لرستان برای شناسایی و احصای واحدهای صنعتی مشکل دار و راکد لرستان برای ارائه به رئیس جمهور، اظهار داشت: در مجموع حدود 23 واحد شناسایی و احصا شده که مشکلات آنها عمدتا یا حقوقی هستند و یا دارای مشکلات تامین اعتبار برای فعالیت و راه‌اندازی مجدد هستند.

وی با عدم اشاره به اعتبار مورد نیاز جهت راه‌اندازی مجدد این واحدهای تولیدی و صنعتی، عنوان کرد: تلاش کرده‌ایم که کلیدی ترین طرح‌ها که دارای حداقل فعالیت بوده و یا به کلی متوقف شده‌اند در اولویت بررسی توسط رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت قرار گیرند.

وی افزود: با توجه به دستاوردهای مثبتی که سفرهای رئیس جمهوری به سایر استان ها داشته است امیدواریم که در سفر به لرستان نیز بخش اعظم واحدهای تولیدی لرستان با ارائه راهکارهای مناسب و موجود ظرف مدت زمان خاصی به چرخه تولید بازگردند.

منصوری گفت: یقینا طرح‌های اقتصادی راکد و نیمه فعال استان که دارای توجیه اقتصادی هستند با هدف حمایت و بازگشت به چرخه تولید، در سفر آتی رئیس جمهور محترم و هیات همراه به لرستان مطرح و پیگیری خواهند شد.

حمایت از سرمایه گذران جهت حمایت از صنایع

فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز با بیان اینکه در استان ظرفیت‌های اقتصادی و تولیدی مهمی وجود دارد که به دلایل مختلف از چرخه تولید بازمانده اند و در صورت حمایت از آنها زمینه رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان به خوبی فراهم می‌آید، اظهار داشت: برخی پروژه‌های استان مانند کارخانه سیمان خرم‌آباد که در سال‌های گذشته کلنگ آنها به زمین زده شده، پیشرفت فیزیکی مناسبی ندارند و لازم است با توجه به مشکلات موجود، تصمیم مقتضی اتخاذ و حمایت از طرح های اقتصادی استان در اولویت قرار گیرد .

وی با بیان اینکه در لرستان ظرفیت های بالایی برای سرمایه گذاری وجود دارد که به منظور حمایت از صنایع و طرح های اقتصادی استان لازم است زمینه حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی با آماده‌سازی زیرساخت ها، فراهم شود، افزود: واحدهای تولیدی نیمه تعطیل هم تهدید و هم فرصت هستند چون برخی از آنها حدود 70 یا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و برخی از آنها تعطیل شده در حالی که میلیاردها تومان از اعتبار کشور صرف آنها شده و برخی هم رو به تعطیلی هستند.

استاندار لرستان با بیان اینکه موافقت ضمنی حدود 70 درصد از این موضوعات کسب شده است، عنوان کرد: متاسفانه صنعت در استان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و واحدهای نیمه تعطیل و واحدهایی که از دور خارج شده اند در شرایط مناسبی قرار ندارند.

زیویار با اشاره به کارخانه خودروسازی عظیم خودرو، عنوان کرد: در استان کارخانه زاگرس خودرو که اکنون همه آن را با نام عظیم خودرو می شناسند در سال‌های گذشته قطعات خودرو توسط آن ساخته و صادر می شد و در کشور هم مطرح بود ولی علی‌رغم اینکه زیرساخت‌های مناسب و خوبی که برای این کار خانه دیده شده، دارای مشکلات اساسی است.

حمایت از کارخانه های راکد برای بازگشت به مدار تولید

وی ادامه داد: اگر این کارخانه ها مورد حمایت قرار گیرند می توانند به مدار تولید بازگردند و روی ریل توسعه قرار گیرند.

استاندار لرستان با اشاره به کارخانه سامان کاشی گفت: این کارخانه زمانی برند بوده و حتی در کشور و منطقه هم امکان صادرات داشته است، اما اکنون در شرایط مناسبی به سر نمی‌برد.

وی افزود: گرچه دولت‌های قبل حمایت‌هایی از این کارخانجات داشته‌اند اما امیدواریم در دولت سیزدهم با توجه ویژه و رفع مشکلات مجددا در مدار تولید قرار بگیرند.

زیویار تصریح کرد: کارخانه سیمان شرایط مناسبی ندارد، کارخانه ساخت لوله از الیاف در دورود نیز شرایط مناسبی ندارد، صنایع غذایی گهر به جهت واگذاری نامناسب در شرایط مطلوبی قرار ندارد، شرکت فولاد صدر و کارخانه سیمان نیز در خرم‌آباد در شرایط مناسبی قرار ندارند.

شرایط نامناسب صنعت لرستان

استاندار لرستان با اشاره به بازدید از ماشین‌سازی لرستان، گفت: این مجموعه در صنعت خودروسازی، پل‌سازی، فولاد و لوله‌سازی فعال و در دو بخش ایفای نقش می‌کند و در حال حاضر در شرایط خوبی به سر می‌برد.

وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در این مجموعه، تصریح کرد: مجموعه ماشین‌سازی لرستان مشکلاتی از جمله مسائل حقوقی و تکمیل تجهیزات دارد که در حال انجام است و در حال حاضر حدود 70 نفر در شرکت ماشین‌سازی کیهان یا خرم‌آباد مشغول بکار هستند که در حد استاندارد و استحقاق خودش نیست و باید میزان اشتغال آن به 250 نفر برسد.

استاندار لرستان خاطرنشان کرد: این مجموعه نیاز به حمایت دارد تا مشکلات موجود ظرف چند ماه آینده حل و با نصب دستگاه‌های وارداتی و انجام کارهای فنی توسط کارشناسان کره‌ای، راه‌اندازی شود.

وی با اشاره به واحدهای تملک شده توسط بانک‌های عامل، افزود: کارگروهی با حضور کارشناسان امر برای رفع این معضل تشکیل شده تا با پیگیری وضعیت واحدهای تملک شده، نسبت به بازگرداندن آن‌ها به چرخه تولید اقدامات لازم صورت پذیرد.

برند بودن برخی صنایع لرستان

زیویار با اشاره به آخرین وضعیت پروژه فولاد ازنا، بیان کرد: فولاد ازنا یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین طرح‌های اقتصادی استان به شمار می‌آید که در گذشته برای راه‌اندازی این شرکت اقدامات زیادی انجام گرفته و در ادامه نیز جلسات مستمری با مسئولین امر در مرکز، طی روزهای اخیر برگزار شد تا گام‌های نهایی برای احیاء این شرکت برداشته شود.

استاندار لرستان ادامه داد: امیدواریم با رفع موانع شرکت فولاد ازنا، در آینده نزدیک شاهد رونق دوباره و خبرهای خوش از این پروژه اقتصادی مهم باشیم.

وی با اشاره به اینکه برخی صنایع لرستان از نظر کیفیت نوعی برند ( نام تجاری) محسوب می شوند تصریح کرد: باید ضمن رعایت ساز و کارهای اداری، تا حد امکان نظر مساعدی نسبت به حمایت از صنایع و بخش تولید داشت چراکه تعطیلی و توقف این واحدها، خسارت جبران ناپذیری به مجموعه و به اقتصاد استان وارد خواهد کرد.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه صنعت در این دوره در لرستان در شرایط مناسبی قرار ندارد، خاطرنشان کرد: شرایط کارخانه پارسیلون خرم آباد را رنجنامه ای است که دولت و نظام و حتی مردم هزینه‌های زیادی را برای آن پرداخت کردند اما علیرغم اینکه مصوبه منطقه ویژه آن را هم به دست آورده اند در شرایط مناسبی نیست و در سفر رییس جمهوری با برنامه‌هایی که در نظر گرفته شده این واحد ها مورد بررسی قرار می گیرند تا به شرایط مطلوب نزدیک شوند.

انتهای پیام /642/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon