مطالبات مردم لرستان از دولت ـ ۶| روزهای پُرآشوب سیل و سرگردانی مردم شهر معمولان/ تکمیل دایک حفاظتی نیمه کاره رها شد + تصاویر
گروه استانها ـ حل مشکلات پساسیل معمولان مطالبه مردم این شهر از رئیس جمهور به لرستان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازپلدختر، رئیس جمهورو هیئت دولت روز جمعه 19آذر ماه به استان لرستان سفر میکنند که مردم بخش معمولان از دولت خواستههایی دارند و امیدوارند که دولت جدید حل این مشکلات که از دولت قبل بر روی زمین مانده را به نتیجه برساند.
در همه استانها و شهرها مردم خواستههایی از جمله احداث کارخانهها و طرحهایی بزرگ از رئیس جمهور را دارند ولی در شهر پلدختر و معمولان اوضاع کمی متفاوت است و مطالبه مردم حل مشکلات پساسیل 98است که علی رغم تلاشهای صورت گرفته نیمه کاره باقی مانده و به مطالبه اصلی مردم این مناطق تبدیل شده است تا شاید با حل این مشکلات زندگی عادی در این مناطق به روال عادی برگردد.
مهمترین مطالبه مردم بخش و شهر معمولان از رئیس جمهور و دولت سیزدهم به شرح ذیل است
از روزهای پُر آشوب سیل و سرگردانی مردم شهر معمولان 32ماه گذشته است اما برخی آثار و خرابیهای سیل همچنان در بخش معمولان پابرجاست و علیرغم تلاشهای صورت گرفته هنوز 50 درصد منازل سیلزدگان مستقر در سایت شهید سلیمانی معمولان تکمیل نشده سیلزدگان به دلیل تورم و گرانی مصالح ساختمانی نتوانستند منازلشان را تکمیل کنند، معابر، جداول و خیابانهای این سایت هم هنوز مشکلاتی دارند و ساخت و ساز در این سایت متوقف شده است تا سیلزدگان بهار 98 در آستانه فصل بارشها همچنان بدون سرپناه باشند.
با وجود گذشت 32ماه از سیل ویرانگر 98دایک حفاظتی این شهر هنوز تکمیل نشده و بیش یکسال است که به سبب کمبود اعتبار نیمه کاره رها شده است، این پروژه در قسمت پرخطر شهر یعنی از پل ابراهیم آباد تا انتهای قسمت جنوبی شهر احداث نشده تا مردم معمولان باز هم نگران خروش دوباره کشکان و سیلاب باشند.
لزوم بازسازی محور معمولان به پلدختر و مرکز لرستان
یکی از اصلیترین مطالبه مردم بخش معمولان بازسازی محور معمولان به مرکز لرستان و مرکز شهرستان پلدختر است که با گذشت 32 ماه از سیل هنوز حتی یک کیلومتر آن به بهرهبرداری نرسیده و قسمتهای زیادی از این محور همچنان شنی، خاکی و غیر ایمن است و با اولین بارندگی ارتباط بخش معمولان با مرکز شهرستان و استان قطع میشود.
پلهای ارتباطی برگلان سوخته، مونه بن لار ، سه پل چولهول، ریخان سه، تودار شاکرمی و بنتومان با گذشت 32 ماه بعد از بحران سیلاب هنوز احداث نشده و مردم این روستاها با وجود محور جایگزین و امدادی مشکلات فراوانی برای تردد دارند که ضرورت دارد تا قبل از فصل بارشها این پلها تعیینتکلیف شوند.
شغل بیشتر مردم منطقه معمولان کشاورزی بوده و آنان در سیلاب فروردینماه محصولات، زمینهای کشاورزی و باغات خود را از دست دادند، بهطوریکه بخشی از زمینهای کشاورزی در حاشیه کشکان اصلاً وجود خارجی ندارند و به سنگلاخ تبدیل شده که بعد از32ماه از سیلاب هنوز خسارت این زمینها به کشاورزان آسیبدیده پرداخت نشدهاست.
مشکلات شهر سیلزده معمولان به اینجا ختم نمیشود، هنوز برای 40 واحد مسکونی که در سیلاب تخریب شده و در حاشیه رودخانه کشکان قرار دارد زمین در نظر گرفتهنشده و مردم نگران هستند که با اولین بارش شدید باران باید منازل خود را از خطر سیلاب کشکان ترک کنند.
گلزار شهدای معمولان که به سبب همجواری با رودخانه کشکان در سیلاب 98 دچار خسارت و رانش شد تا خانوادههای شهدا دل نگران سقوط این گلزار به رودخانه کشکان باشند بعد از گذشت دو سال با مطالبههای مردم و خانوادههای شهدا در هفته دولت با حضور مسئولان کلنگ زنی شد اما خانوادههای شهدا همچنان نسبت به اقدم غیرکارشناسی شرکت آب منطقهای در احداث دایک حفاظتی برای گلزار شهدا گلایه دارند و هنوز نسبت به خطر سقوط قبور مطهر شهدا به داخل کشکان گلایه مند هستند و میگویند اقدامات غیرکارشناسی نمیتواند جلوی وحشی شدن کشکان را بگیرد.
با توجه به محرومیت و مشکلات پساسیل شهرهای پلدختر و معمولان مطالبه مردم این شهرستان حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور انقلابی در این شهرهاست تا از نزدیک در جریان محرومیت،پروژه های بر زمین مانده و مشکلات پساسیل قرار بگیرد
توقف یکسال احداث دایک حفاظتی معمولان
علی غلامی رئیس شورای شهر معمولان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه بعد از گذشت 32 ماه از سیلاب سال 98 این شهر همچنان با مشکلات پساسیل دست و پنجه نرم میکند اظهار داشت: متاسفانه اقدامات خوبی در شهر معمولان صورت نگرفته و پروژههای سیل نیمه کاره رها شده است که با توجه به نزدیک شدن فصل بارشها مطالبه مردم این شهر تکمیل این پروژههاست تا مجدد در معرض تهدید سیلاب قرار نگیرند.
وی با اشاره به اینکه مسئولان کشوری و استانی وعدههای زیادی برای حل مشکلات پساسیل دادند اما در مقایسه با سایر مناطق سیل زده استان اقدمات خوبی در بخش معمولان صورت نگرفته است افزود: 45 تا 50 خانوار سیلزده شهر معمولان با گذشت بیش از 32ماه از سیل همچنان سرگردان هستند و نه دیواره ساحلی در آن نقاط اجرا میشود که ایمن باشند و نه زمین معوض در اختیار آنها قرار میدهند که به نقاط امن منتقل شوند.
رئیس شورای شهر معمولان با ییان اینکه بیش مطالبه مردم ضلع غربی معمولان احداث دیواره ساحلی بود که مسئولان تصمیم گرفتند دایک حفاظتی خاکی و سنگی احداث کنند که همین هم بیش از یکسال است به دلیل سو مدیریت و کمبود اعتبار متوقف و نیمه کاره رها شده عنوان کرد: دایک حفاظتی معمولان در نقاط پرخطر شهر احداث نشده و توقف یکساله احداث آن نگرانیهایی را برای مردم ایجاد کرده است و ترس از این دارند که منازل بازسازی شده آنها یکبار دیگر طعمه سیل خروشان کشکان شود.
وی بیان کرد: برای مردم معمولان قابل قبول نیست که بعد از گذشت 32 ماه از سیل همچنان شاهد مشکلات پساسیل باشند که مسئولان مربوطه باید پاسخگو باشند که دلیل بی توجهیها به بخس معمولان چیست؟ چرا دایک حفاظتی معمولان بیش از یکسال است متوقف شده است.
نیمه کاره ماندن نصف منازل مسکونی سیلزدگان معمولان
غلامی با اشاره به اینکه برای پیگیری مشکلات پساسیل معمولان به همراه شهردار معمولان به دیدار مدیرکل مدیریت بحران استان رفتند گفت: مدیرکل بحران وعدههایی برای حل مشکلات دادند که امیدواریم آنها را عملیاتی کند، مردم معمولان نگران، معترض و ناراضی هستند چون بارها برای حل مشکلات پساسیل به شهرداری، بخشداری و مدیریت بحران استانداری مراجعه کردند ولی مشکلاتشان برطرف نشده است.
رئیس شورای شهر معمولان با بیان اینکه بالغ بر نصف منازل سایت سیلزدگان معمولان نیمه کاره باقی مانده است خاطر نشان کرد: به سبب تورم و گرانی مصالح تکمیل منازل توسط مردم امکان پذیر نیست که از دولت تقاضا داریم.
متاسفانه بنیاد مسکن بیشتر پروژهها را در سایت شهید سلیمانی نیمه کاره رها کرده و بهسازی، جدول گذاری، آسفالت خیابانها نیمه کاره است و پیادهروها هم هنوز تکمیل نشده است، دیواره حائل شمالی سایت که مشرف به ترانشه است احداث نشده و در صورت بارندگی مشکلاتی برای سیل زدگان ایجاد می شود و احتمال تخریب و رانش هم وجود دارد.
وی افزود: متاسفانه نخالههای ساختمانی در حاشیه رودخانه کشکان باقی مانده و افرادی هم که در سایت سیلزدگان زمین معوض گرفتند منازلشان در حاشیه رودخانه به صورت خرابه باقی مانده که قرار بود آب منطقهای و بنیاد مسکن آنها را جمعآوری کنند که فعلا این کار صورت نگرفته است.
رئیس شورای شهر معمولان با بیان احداث دایک حفاظتی خاکی و خشت چنی برای گلزار شهدای معمولان جوابگو نیست و با اولین بارشها احتمال ریزش آن وجود دارد عنوان کرد: از مسئولان استانی تقاضا داریم تکمیل دایک حفاظتی شهر معمولان، منازل نیمه کاره، دیواره ساحلی گلزار شهدای شهر معمولان،تعیین تکلیف 45 خانوار سیلزده حاشیه کشکان و جمعآوری نخالههای ساختمانی را تا پیش از شروع بارندگیها در دستور کار قرار دهند.
لزوم توجه رئیس جمهور به منطقه محروم معمولان؛ مشکلات پساسیل بر روی زمین مانده است
حجت الاسلام والمسلمین حسن رضایی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر با تقدیر از عملکرد مسئولان دولت قبل که تلاش خوبی انجام دادند اظهار داشت:واقعیت امر این است که مشکلات و مطالبات مردم معمولان هنوز بر روی زمین مانده که انتظار داریم رئیس جمهور و هئیت دولت در سفر پیش رو به استان لرستان توجه ویژه ای به محرومیت منطقه معمولان داشته باشند چون سیل 98محرومیت این منطقه را مضاعف کرده است.
وی با بیان اینکه منازل مسکونی سیل زدگان معمولانی در سایت سیل زدگان این شهر هنوز 50درصد پیشرفت فیزیکی دارند و سیل زدگان هنوز در منازل خود ساکن نشدند افزود: دایک حفاظتی شهر معمولان نیمه کاره رها شده که در بارندگی های پیش رو تهدید جدی برای شهر دارد و اگر سیلی مشابه سیل 98رخ بدهد قطعا شاهد خسارات بیشتری به شهر و مردم خواهیم بود.
امام جمعه معمولان با اشاره به مشکل گلزار شهدای معمولان عنوان کرد:بارها در مورد مشکل گلزار شهدای معمولان با مسئولان رایزنی صورت گرفته اما متاسفانه اقدام موثری صورت نگرفته و در صورت بارش شدید گلزار شهدا آسیب می بیند و فرسودگی بدنه دیواره سبب ریزش و فرسایش خاک شده که تهدید جدی برای قبور شهداست،که خانواده های شهدا از این بابت دغدغه دارند که باید رسیدگی عاجلی به این گلزار صورت بگیرد .
وی بیان کرد:نمایندگان خبرگان رهبری،نماینده ولی فقیه در لرستان و استاندار لرستان،رئیس برنامه و بودجه دولت قبل از گلزار شهدای معمولان بازدید کردند اما متاسفانه هنوز اقدام موثری برای رفع دغدغه خانواده های شهدا و مردم معمولان صورت نگرفته است.
رضایی با اشاره به اینکه مطالبه مردم معمولان اجرای کامل دیواره ساحلی این شهر و دیواره گلزار شهداست گفت:پسماندهای سیل 98در شهر معمولان هنوز بر روی زمین است و جمع آوری نشده است.
وی تصریح کرد: راه ارتباطی و پلهای مواصلاتی برخی روستاهای بخش معمولان هنوز احداث نشدند و راه ارتباطی روستاهای چولهول که منطقه محرومی است مشکل دارد که انتظار داریم مشکل این محور هر چه سریعتر برطرف شود.
انتهای پیام/646/ش