مطالبات مردم لرستان از دولت ۱۰| اینجا واحدهای صنعتی زمین گیر شده اند؛ احداث راه آهن و منطقه ویژه اقتصادی بروجرد نیازمند توجه رئیس جمهور

مطالبات مردم لرستان از دولت 10| اینجا واحدهای صنعتی زمین گیر شده اند؛ احداث راه آهن و منطقه ویژه اقتصادی بروجرد نیازمند توجه رئیس جمهور

گروه استان ها- راه انداری مجدد واحدهای صنعتی مشکل دار، احداث فرودگاه و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی مهمترین مطالبات مردم شهرستان بروجرد از رئیس جمهور در آستانه سفر به لرستان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجرد ، شهرستان بروجرد به مرکزیت شهر بروجرد مطابق آمارهای مربرطه بیستمین شهر پرجمعیت کشور است که از گذشته‌های دور، دارای موقعیت ویژه ارتباطی بوده‌ و امروزه نیز قرارگیری این شهر بر سر شاهراه تهران - جنوب یکی از عوامل رونق اقتصادی آن به‌شمار می‌رود.

با توجه به وجود تعداد زیادی واحدهای تولیدی و صنعتی و عرضه محصولات آن‌ها در بازارهای داخلی و خارجی، بروجرد قطب صنعتی استان لرستان محسوب می‌شود.

اما متاسفانه در سایه عدم حمایت ها و بی توجهی ها این روزها واحدهای صنعتی بزرگی که در روزگار گذشته با تولید محصولات مختلف سبب رونق و رشد اقتصادی و اشتغال منطقه شده بودند این روزها در اوضاع خوبی به سر نمی برند و برای بازگشت مجدد به چرخه تولید نیازمند توجه و حمایت های ویژه هستند.

به دلیل وجود واحدهای صنعتی فعال بسیار و مطرح در سطح کشور، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی دارای توجیه اقتصادی بوده و می تواند منجر به جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی برای بروجرد و استان لرستان شود.

ایجاد شبکه حمل و نقل هوایی در این شهرستان نیز به دلیل قرارگیری بر سر شاهراه تهران- جنوب از جمله زیرساخت های لازم برای رونق اشتغال آبادانی و توسعه صنعت گردشگری آن می باشد.

در سال‌های اخیر آوار انبوهی از مشکلات بر سر واحدهای صنعتی بروجرد و عدم توجه و حمایت از طرح های مورد نظر باعث دلسردی مردم بروجرد نسبت به احیای مجدد بخش صنعت شده و اکنون که در آستانه سفر رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت به لرستان هستیم، مردم بروجرد چشم انتظار حمایت های جدی و توجه به ظرفیت های مهم این شهرستان هستند. 

طرح منطقه ویژه اقتصادی 
مجوز ساخت منطقه ویژه اقتصادی بروجرد سال 89 از مجلس شورای اسلامی گرفته شد و قرار بود این منطقه ویژه در بیش از 5700 هکتار و در شش فاز ساخته شود اما باگذشت 9 سال هنوز خبری از اجرایی شدن آن نیست و در حد یک وعده باقی مانده است. 

از نگاه کارشناسان، تولیدکنندگان، نمایندگان و مسئولان ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بروجرد پایدار است و هیچ گونه مشکل قانونی ندارد و به گفته آنها تنها مسئله‌ای که وجود دارد کارشکنی‌ها و عدم اختصاص بودجه لازم به این پروژه است. 

احداث این منطقه در بروجرد از مصوبات مجلس شورای اسلامی است که به تصویب شورای نگهبان رسیده و مراحل قانونی خود را طی کرده و هیچ‌گونه مشکلی ندارد اما آنچه که در جلسه اخیر هیئت دولت لغو شده عاملیت شرکت خصوصی تعیین شده برای عملیات اجرایی این منطقه ویژه اقتصادی است. 

لغو عاملیت شرکت یادشده به دلیل عدم آمادگی برای اجرای این پروژه علی‌رغم پیگیری‌های زیاد بوده که پس از مذاکره با سازمان مناطق آزاد و موافقت استان مقرر شد عاملیت شرکت خصوصی لغو و یکی از نهادهای دولتی عاملیت آن را به عهده بگیرد. 

طرح ره‌اندازی مجدد کارخانه سامان کاشی 
سال 69 کلنگ سامان کاشی به زمین زده شد، این کارخانه بعد از 24 سال فعالیت مستمر در سال 93 با مشکل روبرو شد و حتی در برهه‌ای طی حکم قضایی دادگاه بنا شد که برای پرداخت حقوق معوقه کارگران، تجهیزات کارخانه به فروش برسد اما بعد، مسئولان این حرکت را اقدامی ضد تولید دانستند و از این کار منصرف شدند.

علت تعطیلی این کارخانه وجود مشکلات حقوقی سرمایه‌گذار با بانک‌ها، بدهی‌های بانکی، مالیاتی و تامین اجتماعی و نیز بدهی 10 میلیارد تومانی 60 نفر از کارگران بابت بازنشستگی‌شان اعلام شده است. 

مسئولان قول داده بودند که این کارخانه تا پایان سال 98 تعیین تکلیف و احیا شود اما همچنان مشکلات بانکی سامان کاشی پا برجا و کارخانه تعطیل است. 

طرح احداث راه آهن 
احمدی نژاد رئیس جمهور وقت کلنگ راه آهن دورود- بروجرد- ملایر را در مهر ماه سال 90 به زمین زد. پیگیری احداث این پروژه سال‌ها پیش توسط نمایندگان مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی مطرح و در دوره‌های مختلف مجلس هم‌زمان با سفرهای هیئت دولت وقت پیگیری و مطالبه شده است. 
120میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال 1400به راه آهن لرستان اختصاص یافت که از این میزان 60 میلیارد سهم راه‌آهن بروجرد است که ردیف اعتباری بروجرد از خرم‌آباد جدا شده است. 

ظرفیت‌های تولیدی بروجرد برای اشتغال جوانان به کار گرفته شود

طرح اندازی مجدد کارخانه زاگرس خودرو 
فعالیت کارخانه زاگرس خودرو یا همان عظیم خودروی فعلی در بروجرد از سال 1375 شروع شد و زمینه فعالیت آن نیز  مونتاژ اتومبیل بود. 
زاگرس خودروکار خود را  با کارخانجات خودروسازی پروتون مالزی آغاز کرد تا دستاورد مونتاژ این خودروی لوکس و زیبا بانام «پروتون» از شهرستان بروجرد به بازارهای فروش داخلی عرضه شود. 
خط تولید کارخانه زاگرس خودرو در آذرماه سال 91 به دلیل مشکلات مالی با افزون بر 450 کارگر خود برای نخستین بار اعلام مشکل کرد ولی فعالیت خود را با تولید اتومبیل‌های پی‌کاپ پارس‌ خودرو از سر گرفت و در دهه فجر سال 93 خط تولید خودرو ام   به مجموعه تولیدات این شرکت خودروسازی افزوده شود.

با اینکه مدیران این کارخانه در همان زمان وعده داده بودند در نیمه دوم سال 92 تعداد خودروهای تولیدی در این کارخانه از سه هزار دستگاه با راه‌اندازی مجدد این کارخانه تا سال 94 به بیش از 10 هزار خودرو با قطعات و موتور جدید برسد اما این وعده ختم به تعطیلی همین خط تولید خودرو در این کارخانه شد.

طرح احداث فرودگاه 
فرودگاه بروجرد، پروژه‌ای که در مجلس ششم مطرح و در دولت دهم و دور دوم سفر‌های استانی رئیس‌جمهور وقت به تصویب رسید اما اکنون بعد از 19 سال هنوز رنگ خوش افتتاح را به خود ندیده است.

طرحی که قرار بود در قلب اقتصادی استان افتتاح شود و کمی از بار فرودگاه خرم‌آباد بکاهد؛ چراکه برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به نیاز استان و وجود تنها یک فرودگاه در لرستان، ضروری است هرچه سریع‌تر عملیات احداث فرودگاه بروجرد آغاز شود. فرودگاهی که هر ساله در برهه‌ای از زمان اجرای آن قوت می‌گیرد، اما دوباره به دست فراموشی سپرده می‌شود. 

باید گفت این طرح نیز در حد وعده باقی ماند و به یک رویای دست نیافتنی تبدیل شد. احداث فرودگاه در شهرستان بروجرد بود این طرح که در اقتصادی‌ترین نقطه لرستان قرار گرفته و می‌تواند به توسعه اقتصادی استان کمک کند، 19 سال است که اسیر وعده‌های تکراری شده است. 
وعده‌هایی که حتی به تحقق اختصاص زمین پروژه هم ختم نشده است. البته در این بین تعدادی از کارشناسان طی این سال‌ها بر سر این طرح اختلاف‌نظر پیدا کرده‌اند که آیا ضرورتی دارد اجرایی شود یا خیر؟ 

نساجی بروجرد نیازمند حمایت 
فرهاد زیویار استاندار لرستان با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی بروجرد، اظهار داشت: در این شهرستان مجموعه‌هایی مانند کارخانه شیر خشک وجود دارد که قابل افتتاح‌اند، ظرفیت تولید کارخانه شیر خشک 200 تن در سال است که فاز اول آن آماده تولید است و فازهای بعدی آن نیز تا ظرفیت 500 تا هزار تن می‌توانند به این مجموعه اضافه شوند. 

وی با بیان اینکه شرکت زاگرس فارمد بروجرد جزء نخستین واحدهای تولیدی دارو محسوب می‌شود خاطرنشان کرد: این شرکت در ایام‌هایی مانند کرونا در تولید الکل و مواد دارویی پیشقدم بود. 

استاندار لرستان بااشاره به اینکه مجموعه نساجی بروجرد به عنوان یک الگو در سطح کشور مطرح است اظهار داشت: این نساجی  در بخش‌های مختلف حرف اول را می‌زند اما نیازمند حمایت است همچنین امروز عظیم خودرو کارهای حقوقی دارد که در مرکز استان هم مورد حمایت قرار می‌گیرد. 
وی افزود: در بخش‌هایی از واحدهای مختلف بروجرد مانند سامان کاشی کمک لازم است و  مسئولان باید برای راه‌اندازی آن کمر همت بسته و در مرکز استان نیز حمایت شود. 
حمایت های اساسی برای بازگشت عظیم خودرو به چرخه تولید 

زیویار با اشاره به کارخانه خودروسازی عظیم خودرو، عنوان کرد: در استان کارخانه زاگرس خودرو که اکنون همه آن را با نام عظیم خودرو می‌شناسند در سال‌های گذشته قطعات خودرو توسط آن ساخته و صادر می‌شد و در کشور هم مطرح بود ولی علی‌رغم اینکه زیرساخت‌های مناسب و خوبی که برای این کار خانه دیده شده، دارای مشکلات اساسی است بنابراین اگر این کارخانه‌ها مورد حمایت قرار گیرند می‌توانند به مدار تولید بازگردند و روی ریل توسعه قرار گیرند.

وی با اشاره به کارخانه سامان کاشی گفت: این کارخانه زمانی برند بوده و حتی در کشور و منطقه هم امکان صادرات داشته است، اما اکنون در شرایط مناسبی به سر نمی‌برد. 
زیویار تصریح کرد: اگرچه دولت‌های قبل حمایت‌هایی از این کارخانجات داشته‌اند اما امیدواریم در دولت سیزدهم با توجه ویژه و رفع مشکلات مجددا در مدار تولید قرار بگیرند.
 
عباس گودرزی نماینده بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در سفر رئیس جمهور به لرستان مطالبات بر زمین مانده بروجرد باید دنبالشود، اظهار دااشت: لازم است که در سفر ریئیس جمهور و اعضای هیات دولت مطالبات بر زمین مانده بروجرد دنبال شود. 

لزوم تامین اعتبار پروژه راه آهن 
وی افزود: سد‌های نیمه تمام، صنایع تعطیل، بهره‌برداری از فاز اول 5 هزار نفری ورزشگاه 15 هزار نفری ولایت، 4 بانده شدن محور اشترینان و حمایت از فاز اول پروژه سیلیکون منطقه پروژه هایی،است که باید در دستور کار قرار گیرد

گودرزی تأکید کرد: همچنین تخصیص اعتبار برای تملک اراضی کشاورزی به منظور احداث پروژه راه آهن دورود-بروجرد- ملایر و صدور مجوز دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بروجرد لازم است.

عضو مجمع نمایندگان استان لرستان ضمن تأکید بر تصویب نهایی منطقه ویژه اقتصادی، خاطرنشان کرد: تصویب این موضوع شرکت شهرک‌های صنعتی در شهرک صنعتی شماره 2 اشترینان در شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور باید مورد پیگیری در سفر رئیس جمهور قرار گیرد.

انتهای پیام / 642/ی
 

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon