مطالبات مردم لرستان از دولت - ۱۱| کمر پروژه های صنعتی ازنا خم شد؛ وعده‌های بی سرانجام اشتغال‌ سوار بر جاده مرگ

مطالبات مردم لرستان از دولت - 11| کمر پروژه های صنعتی ازنا خم شد؛ وعده‌های بی سرانجام اشتغال‌ سوار بر جاده مرگ

گروه استان‌ها- فولاد ازنا، رفع مشکلات واحدهای صنعتی و چهارخطه کردن جاده ازنا- شازند مهمترین مطالبات مردم ازنا در آستانه سفر رئیس جمهور به لرستان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازازنا، ازنا یکی از،شهرستان های کوچک اما سرشار از پتانسیل واقع در شرق لرستان است، این منطقه با جاده ای به اصفهان مرتبط است و خط لوله سرتاسری نفت از آن می گذرد.

شهرستان ازنا از شمال به خمین و سربند (استان مرکزی)،از باختر به شهرستان دورود و از خاور و جنوب به شهرستان الیگودرز منتهی شده و در مسیر راه آسفالت خرم آباد ـ الیگودرز قرار دارد.

اقتصاد ازنا یک اقتصاد مبتنی برکشاورزی است. حاصل خیزی خاک، وجودآب فراوان و آب و هوای مناسب این منطقه را به ناحیه ای کشاورزی تبدیل کرده است که انواع محصولات در آن به عمل میآید.

برخورداری این شهرستان از موقعیت مناسب، زمین های حاصل خیز و دسترسی آسان به آب، ازنا را به یکی از شهرستان های مناسب سدسازی تبدیل کرده است.

در این شهرستان پروژه های نیمه کاره بسیاری همچون سد،کمندان، چهارخطه ازنا شازند و صنایع راکدی چون فولاد ازنا و سیمان سفید وجود دارد که با وقوع سفر رئیس جمهور و اعضای هیات دولت در روزهای آتی مردم ازنا امیدوار به برطرف کردن مشکلات پیش روی این طرح ها هستند.

سد کمندان ازنا، سیمان سفید و شمش منیزیم

سد کمندان ازنا یکی از طرح‌های مصوب سفر هیات دولت در سال 83 به استان لرستان با هدف تامین آب شرب شهرستان‌های ازنا و الیگودرز و چهارهزار و 300 هکتار از اراضی منطقه بود، عملیات اجرایی این سد که در 15 کیلومتری جنوب شهرستان ازنا در دست احداث است از سال 1383 آغاز و در زمان‌های مختلف وعده آبگیری و بهره‌برداری از آن به مردم داده‌شده اما تاکنون اجرایی نشده است.

کلنگ آغاز عملیات اجرایی کارخانه سیمان سفید ازنا 26 شهریور ماه سال 97 با حضور محمد شریعتمداری وزیر وقت وزارت صمت و مسئولان لرستان به زمین زده شد.

عملیات اجرایی خط تولید شمش منیزیم فروآلیاژ ازنا 26 شهریور ماه سال 97 با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت آغاز شد این واحد با ظرفیت تولید 12 هزار تن شمش منیزیم در سال با سرمایه گذاری بخش خصوصی به گفته صفی خانی مدیرکل وقت صمت لرستان بنا بود تا سال 98 به بهرداری برسد و برای 300 نفر فرصت شغلی ایجاد کند ولی نه خبری از 12هزارتن شمش منیزیم است و نه 300 فرصت شغلی که مسئولان وعده داده بودند.

نیاز به میلیارد تومان اعتبار برای چهار خطه محور ازنا – شازند

عملیات اجرایی چهار خطه شدن محور ازنا- شازند سال 91 به طول 70 کیلومتر آغاز شد اما علی‌رغم اینکه جاده ارتباطی ازنا-اراک‌‌ (شازند)، از پرترددترین و پرحادثه‌ترین محورهای لرستان است پس از گذشت 10 سال از آغاز عملیات اجرایی چهار خطه شدن، این جاده در پیچ بی‌ پولی مانده و همچنان جولانگاه مرگ مسافران شده است.

وحید کرم الهی مدیرکل راه و شهرسازی با بیان اینکه محور ازنا-شازند 70 کیلومتر بوده که سهم لرستان 35 کیلومتر است، اظهار داشت: تاکنون 18 کیلومتر از این پروژه زیربار ترافیک رفته و 4 کیلومتر دیگرآماده آسفالت است.

وی افزود: منتظر تامین اعتبار هستیم که با تزریق اعتبار، این پروژه در سال 1401 به پایان رسیده و پرونده آن در لرستان بسته شود.

کرم الهی گفت: برای اتمام چهارخطه ازنا-شازند به 90 میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده و این رقم بجز مطالبات پیمانکاران است.

اشتغال 5000 نفر با ایجاد کارخانه فولاد

مجوز رسمی کارخانه فولاد ازنا سال 81 صادروعملیات اجرایی آن سال 84 آغاز شد این کارخانه بنا بود با تولید سالانه یک میلیون و 900 هزار تن محصول و 5000 شغل در بیکارترین استان کشور ایجاد کند اما با گذشت17سال وعده های بی سرانجام مسئولان استان هنوز تعیین تکلیف نشده است.

فرهاد زیویار استاندار لرستان با بیان اینکه فولاد ازنا یکی از مهم‌ترین و تأثیر گذار ترین طرح‌های اقتصادی لرستان محسوب می شود، اظهار داشت:در گذشته برای راه‌اندازی این شرکت اقدامات زیادی انجام گرفته و در ادامه نیز جلسات مستمری با مسئولین امر در مرکز، طی روزهای اخیر برگزار شد تا گام‌های نهایی برای احیای این شرکت برداشته شود.

وی افزود: امیدواریم با رفع موانع شرکت فولاد ازنا، در آینده نزدیک شاهد رونق دوباره و خبرهای خوش از این پروژه اقتصادی مهم باشیم.

محمد رزم رئیس کل دادگستری لرستان نیز در گفت و گو با رسانه هابا بیان اینکه کارخانه فولاد ازنا دارای 101 هکتار زمین با 86 هزار مترمربع فضای مسقف است، اظهار داشت: بر اساس نظریه کارشناس مدیریت شهرک صنعتی ازنا این کارخانه در حال حاضر 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

تکمیل فولاد ازنا با 2 هزار میلیارد تومان اعتبار

وی در خصوص آخرین وضعیت کارخانه فولاد ازنا، عنوان کرد: پیگیر تسهیلات ارزی و ریالی که از بانک گرفته شده هستیم، ضمن اینکه سرمایه‌گذار جدیدی درصدد خرید این کارخانه با ارزش 6 هزار میلیارد است.

وی با بیان اینکه تکمیل فولاد ازنا نیازمند 2 هزار میلیارد تومان است، افزود: به گفته کارشناسان بازدید کننده تاکنون حدود شش هزار میلیارد تومان برای پیشرفت مجموعه هزینه شده که تکمیل 20 درصد باقی‌مانده نیازمند دو هزار میلیارد تومان دیگر است.

رئیس کل دادگستری لرستان بیان کرد: بر اساس نظر کارشناسان فاز نخست فولاد ازنا قابلیت تولید سالانه یک میلیون و 200 هزار ورق را دارد که با اجرای فاز دوم 700 هزار ورق دیگر به این ظرفیت افزوده خواهد شد.

رزم با اشاره به اشتغال‌زایی مستقیم هزار و 200 نفری فولاد ازنا در فاز نخست، تصریح کرد: پنج هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم در این واحد به کار گرفته خواهند شد.

انتهای پیام / 642/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon