سختگیری علیه پناهندگان در دستور کار فرانسه در دوران ریاست دوره‌ای بر اروپا

سختگیری علیه پناهندگان در دستور کار فرانسه در دوران ریاست دوره‌ای بر اروپا

رئیس جمهور فرانسه می‌خواهد در دوران ریاست دوره ای کشورش بر اتحادیه اروپا استراتژی جدید برای حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا در مقابل هجوم پناهندگان را در دستور کار قرار دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس شاو" آلمان، از اول ژانویه سال 2022 فرانسه ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده می گیرد.

"امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه در این موقعیت از ساز و کار جدید برای حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا در مقابل هجوم پناهندگان حمایت کرده است.

وی در آستانه عهده داری ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا در سخنانی در پاریس اظهار داشت: اگر نیاز باشد مرزهای خارجی خود را با شدت بیشتری کنترل کنیم این مسئله باید در صورت وقوع یک وضعیت بحرانی در منطقه شنگن اتفاق بیفتد.

ماکرون همچنین از ارسال نیروهای زمینی و تجهیزات از سایر کشورهای عضو به مناطق مرزی هم حمایت کرد. وی همچنین درباره جهت دهی سیاسی منطقه شنگن بر اساس نمونه منطقه یورو تاکید کرد. رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد که باید جلسات منظم در سطح وزرا شکل گیرد تا بتوان درباره تقویت مرزها تصمیم گیری کرد.

ماکرون در سخنان خود ضمن اشاره به بحران پناهندگان در مرزهای بین بلاروس و لهستان و هجوم مهاجران از کانال مانش که اخیرا منجر به تشدید تنش ها بین فرانسه و انگلیس شده است در این باره گفت: یک اروپای مستقل به نظر من اروپایی است که مرزهایش را تحت کنترل درآورد.

وی همچنین گفت: تا به حال واکنش های ما زمانی که یکی از شرکا درخواست کمک کرده است دیر بوده است.

ماکرون همچنین تاکید کرد که در دوران ریاست دوره ای فرانسه بر اتحادیه اروپا باید بسته مهاجرتی اروپا که توزیع عادلانه تر پناهندگان در این اتحادیه را دنبال می کند هم در پیش گرفته شود. وی بر لزوم همکاری بیشتر با کشورهای مبدا برای مبارزه با باندهای قاچاق انسان هم تاکید کرد.

در این میان "نانسی فایزر"، وزیر کشور جدید آلمان انتقاد شدیدی به دولت بلاروس وارد کرده که مهاجران را به عنوان ابزاری برای تحقق اهداف خود قرار داده است.

وی حاکم بلاروس را متهم کرد که از شرایط اضطراری انسان ها استفاده می کند تا در عرصه سیاست داخلی حکومت کند.

اتحادیه اروپا هم حاکم بلاروس را متهم می کند که با هدایت کردن پناهندگان به سمت مرزهای خارجی این اتحادیه می خواهد از بروکسل به دلیل تحریم ها علیه این کشور انتقام بگیرد.

فایزر همچنین با نگاهی به شرایط بد و فاجعه بار پناهندگان در مرزهای لهستان خواستار این مسئله شد که شرایطی فراهم شود تا سازمان های امدادی بتوانند به پناهندگان در مناطق مرزی لهستان دسترسی پیدا کنند.

وی به این ترتیب به صورت غیر مستقیم به لهستان که در مرزهای خود شرایط اضطراری برای مقابله با هجوم پناهجویان ایجاد کرده است انتقاد وارد کرد. بر این اساس هیچ خبرنگار و سازمان امدادی غیر دواتی حق ورود به این منطقه مرزی را ندارد.

دولت انگلیس هم می خواهد قواعد علیه مهاجرانی که به صورت غیر قانونی وارد این کشور می شوند را تشدید کند.

مجلس عوام انگلیس روز گذشته به تشدید قابل توجه قوانین پناهندگی در انگلیس رای مثبت داد. دولت لندن می خواهد با این لایحه موسوم به ملیت و مرزها بخصوص از هجوم روزافزون مهاجران از طریق کانال مانش جلوگیری کرده و آن را تحت کنترل درآورد.

با وجود مخالفت احزاب اپوزیسیون اما فراکسیون محافظه کار دولت بوریس جانسون در پارلمان، این طرح قانونی را با 298 رای موافق در برابر 231 رای مخالف به تصویب رساندند.

با کمک این طرح و مقررات جدید در آینده افرادی که به صورت غیر قانونی وارد انگلیس شده اند به شدت تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و در هنگام ارزیابی درخواست پناهندگی بدتر از افرادی که قانونی وارد شده اند به کار آن ها رسیدگی می شود.

همچنین در این طرح پیش بینی شده است مهاجرانی که قصد عبور از کانال مانش را دارند توسط نهادها و نیروهای انگلیسی از آب های تحت قلمرو این کشور خارج شوند.

ماکرون همچنین در زمینه سیاست خارجی هم خواستار گسترش شایستگی های نظامی این اتحادیه است. وی به این ترتیب می خواهد به انتقادها به عملیات نظامی در افغانستان که در آن نیروهای اروپایی به قدرت نظامی آمریکا وابستگی زیادی داشتند واکنش نشان دهد.

ماکرون همچنین گفت: ما باید از یک اروپای درگیر مسائل داخلی به یک اروپای قدرتمند در دنیا تبدیل شویم که آزادانه تصمیم گیری کرده و سرنوشت خود را در دست می گیرد.

رئیس جمهور فرانسه همچنین درباره سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: ما خطرات برابر و اهداف برابر داریم. این مسئله اهمیت دارد که یک استراتژی دفاعی جدید را برای مرزهای خارجی این اتحادیه توسعه دهیم.

ماکرون در بخش دیگری از سخنانش بار دیگر انگلیس را متهم کرد که در مسئله قواعد ماهیگیری و موضوع پناهندگی بر سر حرف های خود نبوده است و در این باره گفت: من انگلیس و مردم آن را دوست دارم، اما خواهان دولتی در انگلیس هستم که بر مبنای اعتماد با ما کار کند.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon