رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان: برای ملاقات با استاندار سابق زنجان ۸ ماه منتظر ماندم
گروه استانها - رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان گفت: متاسفانه استاندار قبلی زنجان هیچ توجهی به پارک علم و فناوری نداشت و حتی در یک برهه زمانی برای ملاقات با وی هشت ماه منتظر ماندم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، امروزه پارکهای علم و فناوری یکی از عوامل اساسی برای توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی در کشور است و کارآفرینان به واسطه پارکها و مراکز رشد، میتوانند از قابلیتها و امکانات موجود نهایت استفاده را نمایند.
پارک علم و فناوری استان زنجان متاسفانه در سالهای گذشته با مشکلات بیشماری مواجه بوده به طوری که سال گذشته معاون وقت علمی رئیس جمهور در بازدید از پارک اذعان کرد که حال پارک علم و فناوری استان خوب نیست.
در این راستا داود مرادخانی رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اینکه باید برای توسعه کشور از اقتصاد سنتی و نفت به سمت اقتصاد نوین و دانش بنیان حرکت کرد اظهار داشت: برای توسعه اقتصاد دانش بنیان باید اکوسیستمهای علم و فنآوری و زیرساختهای لازم برای توسعه آنها ایجاد شود که همین موضوع سبب میشود نخبگان استارتاپهای خود را راهاندازی کنند و به رشد و توسعه رسیده و به لحاظ پژوهش علمی سرآمد باشند.
وی افزود: در واقع پژوهش به سه قسمت پژوهش آکادمیک، پژوهش و تحقیقات کاربردی و پژوهش توسعهای تقسیم میشود که در دانشگاهها بالای 95 درصد پژوهشها آکادمیک هستند که در پژوهشگاهها روی نتایج آنها تحقیقات کاربردی انجام میشود و نتایج این تحقیقات در صنعت خود را نشان میدهد.
رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان گفت: با تعاملات انجام شده با معاونت علمی ریاست جمهوری موفق شدیم بودجههای خوبی را برای توسعه پارک علم و فناوری استان جذب کنیم.
مرادخانی با اشاره به اینکه در سنوات گذشته توجه زیادی به پارک علم و فناوری استان نشده و این باعث شده پارک از رشد و پیشرفت قابل توجهی عقب بماند گفت: با توجه به بودجه مناسب جذب شده برای پارک و استقبال خوب شرکتها متاسفانه شهرستانها فضا و مکان مناسبی برای ایجاد پارک علم و فناوری ندارند و این به عدم حمایت و هماهنگی دستگاههای ذیربط و کوتاهی برخی از مسئولان برمیگردد اما از آنجا که استاندار جدید فرد علمی هستند بسیار خوش بین هستیم که این مشکلات به زودی مرتفع شود.
وی افزود: استان زنجان استعدادخوبی در رشد و توسعه شرکتهای دانشبنیان دارد و انتظار داریم دستگاههای متولی در مسیر توسعه شرکتها همگام و هم مسیر باشند چرا که رشد و توسعه کشور و استان در گرو توجه به حوزههای فناوری و دانشبنیان است.
رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان به دستاوردهای این پارک اشاره کرد و گفت: در واقع با کمترین حمایت توانستهایم با کمک جوانان مستعد استان با 10 میلیارد تومان سرمایهگذاری در پنج سال بیش از یک هزار و 500 میلیارد تومان خلق ثروت شود که به نوعی برابر با 15 هزار درصد ارزش افزوده است.
وی افزود: این حوزه فرصت مناسی برای اشتغالزایی جوانان و پیشرفت کشور است زیرا برای اشتغال و اشتغالزایی در یک صنعت نیاز به هزینههای فراوان است اما در اکوسیستم پارک میتوان با کمترین هزینه اشتغالزاییهای مناسبی ایجاد کرد که این امر نیز مستلزم توجه مسئولان به این حوزه است تا موانع برطرف شوند.
مرادخانی گفت: کسانی که تمایل دارند عضو اکوسیستم پارک باشند میتوانند با حضور در پارک از مرحله ایدهپردازی تا رشد و شروع فناوری و دستیابی به محصول از حمایت و نقش تسهیل کنندگی مسئولان پارک و فناوری بهرهمند شوند.
وی در پایان به عدم حمایت از سوی مسئولان در دولت قبل اشاره کرد و گفت: متاسفانه استاندار قبلی زنجان هیچ توجهی به پارک علم و فناوری نداشت و حتی در یک برهه زمانی برای ملاقات با وی هشت ماه منتظر ماندم. از سوی دیگر هم راه و شهرسازی زنجان اعتقادی ندارد که به پارک، زمینی برای ساخت ساختمان جدید اعطا کند و همه این مسائل سبب شده که از وجود بروکسیهای زائد اداری خسته بشویم و تنها امیدمان برای پیشرفت در مقطع فعلی استاندار جدید زنجان است.
از سوی دیگر مسعود بیاتمنش مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان به خبرنگار تسنیم گفت: بیش از یک سال است که دو هکتار زمین به پارک تحویل داده شده ولی پارک نتوانسته هزینه این دو هکتار را پرداخت کند.
وی گفت: حال پارک علم و فناوری مدعی دریافت 10 هکتار زمین دیگر است که سخن ما این است که پارک باید در وهله نخست هزینه دو هکتار را پرداخت کند و سپس برای دریافت 10 هکتار دیگر مدعی باشد.
انتهای پیام/ ش