روایت تسنیم از کوه زباله در دل جنگل/ آمل در محاصره زباله/ آیا طلسم "عمارت" شکسته می‌شود؟

روایت تسنیم از کوه زباله در دل جنگل/ آمل در محاصره زباله/ آیا طلسم "عمارت" شکسته می‌شود؟

گروه استان‌ها ـ انباشت زباله هفت شهر استان مازندران در منطقه عمارت آمل، و تبدیل شدن این منطقه به کوهی ۱۵۰ متری، علاوه بر خطر رانش کوه زباله به سمت جاده بین‌المللی هراز خطرات زیست محیطی فراوانی را به همراه دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، نام "عمارت" در تصورمان ساختمانی بزرگ و مجللی است که بسیار زیبا و مورد توجه بسیاری از آحاد مردم هنگام عبور از آن قرار می‌گیرد. عمارت یک فضای دلنشین با تمام امکانات برای پذیرایی از گردشگران و مهمانان خواهد بود که حتی باعث خرسندی صاحب عمارت می‌شود.

 اما "عمارت" مطرح و معروف شده استانی زیبا و دارای جنگل، کوه، دشت، دریا و مهمتر قله دماوند استان مازندران خیلی متفاوت در دید گردشگران و مسافران و مازندرانی‌ها در محور هراز قرار گرفته است.

عمارت بیش از 30 سال عمر گرفته مازندرانی ها برخلاف سایر عمارت‌هایی با نام ساختمانی زیبا، کوهی زشت و خطرناک آملی ها معروف شده است.

کوهی که شهرداران قبلی با انتخاب پنج دوره از شورانشینان شهر آمل نتوانستند برای رفع معضل این عمارت ناپسند محور هراز، دقیق‌تر در منطقه شاهزید، نزدیکی رودخانه هراز، در مسیر جاده جایگزین، مهمتر از همه تاثیرگذار در اجرای پروژه ملی سد هراز اقدامی کنند و با وجود رایزنی با شرکت‌های متعدد داخلی و خارجی جهت ساخت کارخانه زباله‌سوز، سایت پسماند و مهمتر ساماندهی معضل زباله آمل راه به جایی ببرند.

عمارتی که شیرابه های آن با سرریز شدن به سمت رودخانه هراز، آلودگی آب این رودخانه را در بر داشته که از آن آب برای مصارف باغی و زراعی باغداران و کشاورزان مازندرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد به طوری که این‌ شهرستان در جایگاه بالای مبتلایان بیماری سرطانی استان را به خود اختصاص دهد.

با وجود این وضعیت نامساعد و خطرساز علت دقیقی برای اجرایی نشدن ساخت کارخانه زباله‌سوز و پسماند از سوی مسئولان استانی و مدیران شهرستانی مشخص نشده است و با معرفی چندین زمین برای ساخت این کارخانه در نقاط مختلف همچنان کوه "عمارت" برخلاف کوه‌های اطرافش که از سوی فرصت‌طلبان معادنی یا همان کوه خواران طبیعت کوچکتر می‌شود، این کوه بلندتر می‌شود.

اگرچه این معضل زباله نه تنها دامن گیر زیباترین محور هراز استان مازندران بلکه چند نقطه از سواحل زیبا، اراضی جنگلی و بسترهای رودخانه این استان را نیز در بر می‌گیرد اما متاسفانه این طلای کثیف در مازندران از سوی مسئولان کشوری و استانی به جای یک فرصت طلایی، باعث نابودی محیط زیست و ایجاد آلودگی مازندرانی ها شده است.

اکنون برای شهر آمل و جهت رفع این معضل کوه عمارت از سوی اعضای شورای شهر و شهردار زمزمه‌ای مبنی بر قراردادی با شرکتی به نام tts جهت ساخت کارخانه زباله‌سوز در فضای مجازی آمده و حتی پای امضای این قرارداد جدید با این شرکت مطرح شده است.

پروژه جدیدی که قبل از استارت آن در این شهر حاشیه هایی را به دنبال آورده است و برای رفع این ابهامات و حاشیه ها علی داوودی شهردار تازه حکم گرفته از سوی وزارت کشور دولت سیزدهم در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان در پاسخگوی سوالات خبرنگاران در این زمینه بوده است.

شهردار آمل با اشاره به جابجایی اخیر مدیران و معاونان سازمان شهرداری با حجم زیاد 16 نفره در یک روز بیان کرد: طی دوران سرپرستی به هر یک مدیران و کارکنان این سازمان فرصت کارآرایی داده شد و از آنجایی که آدم سیاسی نیستم و برایم عملکرد مدیران خیلی مهم است پس از یک بررسی و پرسجوی کارشناسانه این تغییر و انتصابات انجام شد.

علی داودی در مورد زمین سنگچالک برای ساخت کارخانه زباله‌سوز این زمین را غیرکارشناسی و عدم تایید سازمان شهرداری ها عنوان کرد و گفت: اعتبار در نظر گرفته شده دقیقاً برای این منطقه نبود؛ به همین دلیل مشکلات زیادی داشت.

وی مساله زباله آمل را یک قضیه چند وجهی بیان و مطرح کرد: برای رفع این معضل همه شهرداران درباره آن زحمت کشیدند اما حل نشده باقی مانده است؛ ادعا کردن درباره اینکه این معضل را رفع می‌کنم گزاف است اما در این باره رایزنی‌هایی را در حال انجام داریم.

داودی با بیان اینکه خط پردازش زباله در آمل در حال راه اندازی است، افزود: این خط مشکل زباله آمل را رفع نمی‌کند اما بخشی از مشکل را کم خواهد کرد. 

شهردار آمل با اعلام اینکه در مساله تفکیک زباله از مبدا نیز اقداماتی شده است که برای ساماندهی زباله مؤثر است، در زمینه شرکت تی تی اس برای زباله سوز آمل تصریح کرد: اکنوت با این شرکت رایزنی‌هایی شده، اما اینکه گفته می‌شود این شرکت مشکل دارد بخشی به این امر باز می‌گردد که در ساری نوع قرارداد با این شرکت محل اشکال است و در نوشهر نیز آب مورد نیاز برای راه اندازی کامل آن تأمین نشده است.

وی خاطر‌نشان کرد: اجرای این پروژه بد نیست و این شرکت تحقیقات کامل و بررسی های لازم انجام شده است. 

داودی با اشاره به وجود نیروهای حجمی سازمان‌های شهرداری بیان کرد: براساس قوانین به نیروهای شرکتی و حجمی دفاعیه تعلق نمی گیرد اما همه این نیروها تلاش گران سازمان هستند و جزو مجموعه از خدمات رفاهی برخوردار شوند.

وی با اشاره به پروژه پارک‌ مینیاتوری گفت: این پروژه طبق قرارداد با پیمانکار قبلی برآوردی بالغ بر یک میلیارد و نیم تا پایان پروژه بوده که محاسبات آن را بیش از دو میلیارد تومانی عنوان کردند که در واقع چنین چیزی نبوده و الان امیدواریم با قرارداد جدید در 29 آذر ماه بزودی این پروژه نیز به اتمام برسد.

شهردار آمل در پاسخ به پروژه تعریض خیابان امام رضا(ع) عنوان کرد: در این خیابان حدود 270 تملک وجود دارد که حدود یک هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

وی با اشاره به وضعیت درآمدی شهرداری و توان اجرایی برای آغاز و اجرای پروژه‌ها یادآور شد: امروز بیشتر شهرداری‌ها در شرایط نامساعد مالی به سر می‌برند و به جز یکی دو شهر ساحلی مابقی شرایط خوبی ندارند اما نباید پروژه‌های عمرانی به این دلیل متوقف شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon