آب شرب تامین شده با تانکر برای روستاهای "لردگان" بهداشتی نیست
گروه استانها - به گفته فرماندار شهرستان لردگان، آب شرب ۱۶ هزار نفر از مردم شهرستان لردگان به صورت سیار و با تانکر تامین میشود که البته این آب شرب بهداشتی نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری که روزگاری 10 درصد منابع آبی کشور را دارا بود، اکنون خود در بیآبی غرق است و بسیاری از روستاها و شهرهایش دچار تنش آبی شدیدی هستند.
خشکسالیهای بیسابقه اخیر در این استان که باعث شده بسیاری از چشمهها و رودخانهها خشک شوند از یک سو و سوءمدیریتها در تامین آب شرب پایدار برای مردمان این استان از سوئی دیگر، باعث تنش آبی جدی در استان چهارمحال و بختیاری شده است.
عدم آب شرب پایدار برای نیمی از جمعیت استان یعنی حدود 460 هزار نفر، تامین آب شرب حدود 200 روستا با تانکر، تامین آب 6 شهرک صنعتی بزرگ استان با تانکر و بصورت سیار و نداشتن آب برای کشاورزی در اکثر شهرها و روستاهای این استان فقط گوشهای از مصائب بیآبی این استان است.
در این بین شهرستان لردگان با کمآبی و بیآبی عجیبی روبروست، به گونهای که آب شرب 16 هزار نفر از مردمان این شهرستان بصورت سیار و با تانکر آبرسانی میشود.
آب شرب تامین شده برای روستاهای لردگان بهداشتی نیست
رضا بابامیرساطحی، فرماندار لردگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، با اشاره به وضعیت آب در شهرستان لردگان و مشکلات آن، اظهار داشت: با توجه به مشکلات و بحرانهای آبی که در شهرستان لردگان وجود دارد ک ما نیز آنها را به چشم میبینیم حدود 5 تانکر 1000 لیتری وجود دارد که اینها روزانه برای مردم آبرسانی میکنند، البته لازم است بازگو کنیم که خیلی از این آبها بهداشتی نیستند چرا که از چاه به صورت مستقیم داخل تانکر ریخته میشود و به روستاهای اطراف میرسد.
وی با بیان اینکه 16 هزار نفر از افراد روستاهای مختلف شهرستان لردگان با تانکرهای سیار آب شرب دریافت میکنند، افزود: علاوه بر روستاهایی که با تانکر آبرسانی میشوند، شهر سردشت نیز با وجود شهر بودن با تانکر آبرسانی میشود، از سوی دیگر با این که آبرسانی سیار انجام میشود اما برای مردم کافی نیست چرا که این آب نه برای خودشان کفاف میدهد و نه برای دامهایشان، با توجه به این مسائل لازم است که ما به دنبال یک آب پایدار باشیم.
فرماندار لردگان در ادامه با اشاره به اینکه چاره حل معضل آب در شهرستان لردگان آب پایدار است، تصریح کرد: تا زمانی که آب پایدار برای مردم وجود نداشته باشد ما شاهد مشکلاتی اعم از آبرسانی کم، کمبود تانکر و خرابی آنها هستیم، ولی متاسفانه تاکنون فکری برای آب پایدار نشده است.
بابامیر ادامه داد: قبل از خشکسالیهای اخیر و خشک شدن چشمهها و قناتها مردم آبشان از این طریق تامین میشد اما امروز با مشکلات تغییر اقلیم و خشکسالی با مشکل نبود آب روبه رو شدهایم که آبرسانی سیار نیز پاسخگوی این مشکل نمیباشد.
لولههای تامین آب لردگان بسیار فرسوده و قدیمی است
وی گفت: اگر آب پایداری امروز تامین نشود دیگر آبرسانی با تانکر کار ساز نخواهد بود، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در بازدیدی که داشتند از نزدیک دیدند که لردگان حتی شهر سردشت فاقد آب است، مشکل دیگر که در شهرستان لردگان وجود دارد این است که خطوط لوله آب این شهرستان فرسوده است و همین موضوع سبب شده تا 40 درصد از این آب پرت شود.
بابامیری با اشاره به فرسوده بودن خطوط لوله آب شهرستان لردگان، بیان کرد: با توجه به این که این لولهها قدیمی هستند و فرسوده شدند با کمترین افزایش فشار آب لولهها ترک برداشته و میترکد، ترمیم هم دیگر کار ساز نیست و نیاز است یک فکر اساسی برای جابهجایی لولهها انجام شود، همان پولی که برای تعمیر و ترمیم هزینه میشود و اثر بخش نیز نیست بهتر است برای به روز کردن لولهها صرف شود تا نتیجه بهتری نیز حاصل میشود.
فرماندار لردگان با تاکید بر اینکه تجویز مسکّن برای مشکلات آبی شهرستان لردگان کار ساز نیست، اظهار کرد: مشکل باید ریشهیابی شود وگرنه مسکّن برای مشکلات بینتیجه است، این ترمیمهای جزئی کار ساز نیست و مشکلساز است.
بابامیری در پایان خاطرنشان کرد: شهرستان لردگان مشکل دیگری که دارد بحث فاضلاب است، و زمانی که راه آبها و فاضلاب در واقع از بارندگیها گرفته میشوند باید از بروجن افراد برای باز کردن این راه آبها به لردگان بیایند، حدود 17 هزار مشترک وجود دارد که فقط 4 هزار نفر از این افراد انشعاب آب گرفتهاند و مسئولان مربوطه مدعی هستند کشش و ظرفیت در این زمینه وجود ندارد، و لازم است فکری هم برای این موضوع شود.
انتهای پیام/7540/ش