جهش مناسبات گردشگری با چین در گرو همکاری با پژوهشگاه است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: حوزه گردشگری بسیار وسیع است و تمام بخشهای این حوزه نیازمند یک پژوهش گسترده است. قرار است با کشوری مثل چین یک جهش همکاری در حوزه گردشگری داشته باشیم که این موضوع نیازمند همکاری با پژوهشگاه است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سید عزتالله ضرغامی روز شنبه 20 آذر 1400 در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش که در محل سالن همایشهای موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: پژوهش زینتی و تشریفاتی نیست، بلکه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و در هر حوزهای اگر مدیریت مبتنی بر پژوهش نباشد آن سازمان موفق نیست.
پژوهش باید در خدمت تصمیمات مدیریتی باشد
وی بیان کرد: پژوهش باید به عنوان سرمایه ارزشمند در خدمت تصمیمات مدیریتی قرار گیرد، فرق پژوهشگران با سایر بخشهای یک دستگاه این است که برای کارهای معطل مانده راه نشان دهد و چنانچه مدیری اطلاع ندارد، او را آگاه کند و آسیبهای سازمانی را رفع کند.
به اعتقاد وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پژوهشگر باید شجاع باشد و چنانچه شجاع نباشد و جرات ابراز مسائل و روشها را نداشته باشد به مشکل برخواهیم خورد.
ضرغامی با یادآوری برخی از سخنرانیهای خود در مناسبتهای مختلف یادآورشد: اعتقاد دارم باید در برابر اصحاب قدرت با شجاعت ایستاد و صراحتا اعلام نظر کرد. متاسفانه گروهی هستند که در برخی مواقع فشار میآورند و اگر پژوهشگر نتواند در برابر این فشارها ایستادگی کند، کارآمد نیست.
پژوهش باید بر محور مسئلهیابی باشد
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در بخش دیگری از صحبتهای خود اشاره کرد: اگر اندیشمندان و پژوهشگران در داخل وزارتخانه مسئلهیابی را به درستی ندانند به مشکل خواهیم خورد.
وی اظهار کرد: اعتبارات ما اندک است اما نباید تسلیم شویم. پژوهشگر ما در این میان میتواند راهکار ارائه دهد و به ما بگوید چکارباید بکنیم. ارائه این راهکارها البته با پژوهش میدانی به نتیجه میرسد.
ایجاد نظام مسئلهیابی در پژوهشگاه
ضرغامی اضافه کرد: نظام مسئلهیابی در پژوهشگاه باید ایجاد شود و پژوهشگران بدون توجه به جیغهای بنفش، برای مسائل این حوزه راهکارهای علمی ارائه بدهند. به عنوان مثال یکی از مسائل که نیاز به توجه جدی دارد مرزبندی صحیح بین بافت فرسوده و بافت تاریخی است که پژوهشگاه باید در این باره به ما کمک کند.
جهش همکاری گردشگری با چین
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در ادامه به حوزه گردشگری نیز اشاره کرد و توضیح داد: این حوزه بسیار وسیع است و تمام بخشهای این حوزه نیازمند یک پژوهش گسترده است. قرار است با کشوری مثل چین یک جهش همکاری در حوزه گردشگری داشته باشیم که این موضوع به طور حتم نیازمند همکاری با پژوهشگاه است.
وی گفت: اعتقاد من این است که راه حل نجات کشور در حوزههای مختلف و حتی موضوعاتی مثل صدور انقلاب، توجه به ماموریتهای وزارت میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی است.
در این مراسم که تعدادی از مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و جمعی از پژوهشگران نیز حضور داشتند، از مهمترین فعالیتها و دستاوردهای پژوهشی در قالب کتاب و نشریات رونمایی شد.
همچنین ضرغامی در حاشیه این مراسم، با همراهی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس کل موزه ملی ایران، از بخشهای مختلف این موزه و همچین نمایشگاه «مرگ در نمک» که هماینک در موزه ملی برپا است، بازدید کرد.
در این بازدید ضمن گفتوگو با کارشناسان و مسئولان موزه ملی ایران در جریان کاوشهای انجام شده در معدن نمک زنجان و نیز سطح روابط همکاریهای میراثفرهنگی بین ایران و آلمان قرار گرفت.
نمایشگاههای «انسان در جستوجوی منابع، گزیدهای از آثار موزه معدن آلمان از شهر بوخوم» و «مرگ در نمک: آثاری از معدن نمک چهرآباد زنجان» 12 آبان در محل موزه ملی ایران گشایش یافته و تا 24 دی ماه ادامه دارد.
راهاندازی تلویزیون اینترنتی پژوهشگاه
در این برنامه علیرضا انیسی عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و معاون پژوهشی پژوهشگاه گفت: پژوهش فرایندی آگاهانه و روش مند است همین تعریف میگوید اگر بخواهیم درست گام برداریم باید دو نکته مهم خلاقیت و نوآوری را در کارهایمان داشته باشیم.
وی بیان کرد: امیدواریم با همکاری دوستان زمینههایی را فراهم کنیم که بتوانیم در آینده فعالیت پژوهشی بیشتری داشته باشیم زمینه اصلی ما در سه حوزه شناخت، حفظ و توسعه میراث فرهنگی احیای هنرهای سنتی و تقویت صنایع دستی و توسعه گردشگری است. باید در این حوزهها متمرکز شویم تا بتوانیم پروژههای پژوهشی را تعریف کنیم.
به اعتقاد انیسی، چیزی که ما الان به عنوان طرح پیشران اعلام میکنیم شاید همه خواسته ما نباشد اما میتوان به آن فکر کرد تا در حد امکان خود پاسخگوی برخی از نیازها باشد. امیدوارم در آینده همین طرحهای پیشران نقشه راه ما در آینده باشند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ادامه داد: در جامعهای زندگی میکنیم که دوستان میگویند باید به آینده فکر کرد اما آنقدر مشکلات وجود دارد که نمیتوان آن را پیش بینی کرد چون هر روز با مشکلات زیادی مواجه هستیم و آینده پژوهی برای ما کار آسانی نیست. به نظرم اگر بخواهیم در حوزه فعالیتهای پژوهشی موفق شویم باید به چهار راهبرد برسیم یکی ارتقای کیفی پژوهش. دیگری تشویق، خلاقیت و نوآوری است. بهره گیری از فضای مجازی در گسترش فعالیتها نیز امر مهمی در این زمینه است که باید به آن پرداخت.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی تصریح کرد: باید بتوانیم پرتال پژوهشگاه را به درستی راه اندازی کنیم. این اقدام در دست اجراست. همچنین امیدواریم بتوانیم تلویزیون اینترنتی پژوهشگاه را رونمایی کنیم.
وی با بیان اینکه در یک چشم انداز بلند مدت به چند موضوع مهم خواهیم پرداخت اظهار کرد: برقراری ارتباط با معاونتهای وزارت خانه به منظور هم افزایی و کمک به تحقق اهداف و برنامههای وزارت خانه، انجام تغییرات در اساسنامه پژوهشگاه، بازتعریف پژوهشگاه و همکاری با ستاد وزارتخانه، تأمین اعتبار و حل مسائل حقوقی همکاران از جمله مسائلی است که باید در سطح اعضای هیأت علمی و غیرعلمی پیگیری شود.
انیسی خاطر نشان کرد: چند اقدام از چند سال پیش شروع شده که در دوران کرونا متوقف مانده بود و آن هم مطالعات در حوزه هنرهای سنتی، صنایع دستی و تمدن ایران و تهیه پیوست میراث فرهنگی برای طرحها است.
همچنین در این فرصت، از سامانه نقشه باستانشناسی کشور (تحت وب) رونمایی خواهد شد و پژوهشگران برتر پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در سال پژوهشی گذشته معرفی خواهند شد.
انتهای پیام/