پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد


پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد

گروه استان‌ها_ رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء گفت: پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد و ژرف‌نگری و نگرش‌های عقلی خاص در کارهای پژوهشی ما قرار دارد و اگر بخواهیم واژه‌ای نزدیک به قرآن کریم داشته باشیم واژه تدبر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی جوادی آملی ظهر امروز در مراسم رونمایی از جدیدترین آثار آیت‌الله جوادی آملی اظهار داشت: محصول تحقیق باید کارآمد و اثربخشی لازم در اجتماع را داشته باشد، این موضوع باید موردتوجه قرار بگیرد که ژرف‌نگری و تحقیق رسالت مهم پژوهشگران است.

وی افزود: تحقیق یعنی به‌حق رسیدن و تبعاتی که این لایه‌برداری ایجاد می‌کند آثار ارزشمند آن به جامعه بازمی‌گردد و بنیادی‌ترین لایه‌های جامعه را کار پژوهش و تحقیق رقم می‌زند.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء بیان کرد: برخی تحقیق و ژرف‌نگری را بدعت می‌دانند درصورتی‌که سنت است و این موضوع سبب می‌شود فضای تحقیق کند شود، همگان باید در اراده‌ای که در کشورمان وجود دارد اصرار کرده و توسعه مباحث نظری را اصل دانسته و هرچه پژوهش‌ها عمیق‌تر و لایه‌های زیرین بهتر کشف شود کارآمدی آن بهتری خواهد داشت.

جوادی آملی عنوان کرد: نسبت بین علوم اسلامی و انسانی چه چیزی است، درزمینهٔ عمق‌یابی که در فضای علم و اصول و فلسفه شده دستاوردهای مهمی در فضای علمی رسیده است، نسبت به ژرف‌نگری و عمق‌یابی و برداشتن لایه‌های زیرین که رسالت پژوهش است این اصل را باید پذیرفت و به آن تأکید کرد.

 آیت‌الله جوادی آملی ضمن شرح و تبیین علوم رسالت خود را  تحریر می‌دانند 

استاد حوزه علمیه ادامه داد: آیت‌الله جوادی آملی همواره سعی‌شان این بوده که علم را بشکافد و در آثار ایشان این موضوع قابل‌مشاهده است و در تحقیقاتی که به دست آوردند تحریر علوم است، آیت‌الله جوادی آملی ضمن شرح و تبیین رسالت خود را در باب تحریر می‌دانند.

وی تصریح کرد: علوم اسلامی آن دسته از علومی هستند که برگرفته از قرآن و سنت معصومین(ع) هستند البته به‌گونه‌ای استنباط اتفاق می‌افتد که در سطح یک علوم مطرح شود.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء گفت: حوزه‌های علمیه رسالت دارند در بخش‌های مختلف علوم اسلامی بکوشند و هر جا که از کتاب و سنت می‌توانند استنباط کنند در قالب فقهی اقدام کنند که علم فقه و فلسفه و کلام می‌شود.

جوادی آملی بیان کرد: قانون اساسی از قانون نانوشته‌ای به نام فقه نوشته‌شده است، فقه دانش غنی اسلامی و مولود حوزه‌های علمیه است و منبعی برای نوشتن قانون اساسی شده است، در ابتدای انقلاب خبرگان مبتنی بر علوم اسلامی علم اسلامی مبتنی بر قانون و حقوق ساختند و کار بسیار سنگینی انجام شد.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: همه اقشار باید در مجلس شورای اسلامی نماینده داشته باشند واصلی‌ترین حیثیتی که برای نمایندگان وجود دارد این است که قانونی تنظیم کنند که آن قانون برای جامعه مفید باشد.

وی بابیان اینکه حوزه‌های علمیه ناظر بر علوم انسانی تولیدات خود را انجام دهند، گفت: تولیدکنندگان علوم اسلامی الزاماً توجهی به علوم انسانی ندارند و این موضوع یک نقص است و در حوزه‌های علمیه باید این نقص را برطرف کرد، انتظار داریم علوم اسلامی محیط را اداره کند ولی اداره‌اش در اختیار علوم انسانی است.

 پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد 

جوادی آملی  افزود: پژوهش‌ها باید مبتنی بر منابع وحیانی و عمیق باشد و ژرف‌نگری و نگرش‌های عقلی خاص در کارهای پژوهشی ما قرار دارد و اگر بخواهیم واژه‌ای نزدیک به قرآن کریم داشته باشیم واژه تدبر است.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به جایگاه علمی آیت‌الله جوادی آملی بیان کرد: آیت‌الله جوادی آملی در حوزه‌های مختلف علوم اسلامی از ابتدا فعالیت داشتند و از محضر  علما و اساتید و شخصیت‌های یگانه‌ای بهره بردند، بهترین و ارزشمندترین آثار را به‌تبع اساتید بزرگوار خود تولید و نوشتند و در آرشیو بنیاد اسرا دستخط‌هایی از 60 سال پیش ایشان وجود دارد.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: از سال 1330  قلم آیت‌الله جوادی آملی کارکرد و تا امروز ادامه دارد و این قلم به دعای مردم قلم اعجازانگیزی است و هم‌زمان در کنار فعالیت‌های قلمی برنامه‌های بیانی دارند و یک‌لحظه در طول 70 سال از تدریس جدا نبودند همان‌گونه که امروز درس خارج فقه در بحث ارث را تدریس می‌کنند.

وی بابیان اینکه امروز شصت و یکمین جلد کتاب تفسیر تسنیم قرار است برای چاپ برود، گفت: ازجمله اقدامات مبارک، بحث تفسیر تسنیم است که این موضوع به مدت 40 سال ادامه دارد و این متعلق به جهان اسلام است، در پایان شهریور سال 1401 همه تحقیقات درزمینهٔ تسنیم را ارائه خواهیم داد و این موضوع از آرزوهای آیت‌الله جوادی آملی بود و این‌که این دوره تفسیری به نهایت برسد.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء افزود: جامعه اسلامی بلند پروازانه می‌تواند در فضای تفسیر سخن بگوید و کار کند، در موضوع حکمت و کلام و عرفان جای کار زیاد است.

جوادی آملی بیان کرد: نظام اسلامی باید مبتنی بر اندیشه و منشورات امام راحل باشد، نسبت بین حوزه و دانشگاه نسبت حقیقی و منطقی است و چون این نسبت به‌درستی برقرار نیست گسست در جامعه طبیعی است و هرکدام راه خود را می‌روند و نمی‌توانیم منبع در یکجا وتواید در جای دیگر باشد و آثار سو این موضوع در جامعه ملاحظه می‌شود.

استاد حوزه علمیه بابیان اینکه حوزه علمیه باید معطوف به علوم انسانی پژوهش‌های خود را انجام دهد تا مؤثر باشد،افزود:  صاحبان علوم انسانی خود را به اندیشه‌های علوم اسلامی نزدیک کنند همان‌گونه که قانون اساسی خود را به فقه نزدیک کرد، آسیب اصلی این است که از اندیشه و مبانی امام خمینی دور شده‌ایم.

وی ادامه داد: کار ترجمه مجموعه تسنیم از سال 1360 آغاز و امسال به پایان رسید و هم‌زمان فعالیت‌های تحقیقی انجام می‌شد ولی شکل کار 10 الی 15 سال پس از تدریس به قلم رسید، نخستین کتاب‌های تفسیر تسنیم را در سال‌های 1365 داشتیم درصورتی‌که حضرت استاد از سال 1360 فعالیت را آغاز کردند، کتابی که پس از المیزان علامه طباطبایی از طرف آیت‌الله جوادی آملی می‌آید باید افق‌های وسیع مدنظر قرار بگیرد.

  پایان امسال و یا سال 1402 هشتادمین جلد مجموعه کتاب‌های تفسیر تسنیم آماده چاپ می‌شود  

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء گفت: شرایط فعلی این است که جلد 61 تفسیر تسنیم زیر چاپ است و مجموع آن به 80 جلد می‌رسد و پایان سال 1400 و یا درنهایت 1402 همه 80 جلد توسط آیت‌الله جوادی آملی آماده می‌شود.

جوادی آملی گفت: امام خمینی(ره) با تأکید فرمود جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد و خون شهدا و تلاش و کوشش ملت بزرگوار برای این است که انقلاب اسلامی برای جامعه بماند و هر میزانی که از اسلامیت و جمهوریت کاهش پیدا کند خیانت به خون شهدا و نظام  اسلامی است، هر میزان که جمهوریت و اسلامیت تقویت شود نزدیک شدن به افکار و آرمان‌های امام است.

رئیس بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء با اشاره به اهمیت عدالت در اسلام خاطرنشان کرد: رسالتی که برای انبیای الهی بیان‌شده برای این است که جامعه به عدل برسد و جامعه‌ای که به این موضوع برسد رشد خود را پیدا می‌کند، مباحث تربیتی زیادی داریم ولی مهم‌ترین هدفی که جامعه نورانی و فاخر را محقق می‌کند عدالت است وتا عدالت اتفاق نیفتد هیچ‌کدام از آن‌ها محقق نمی‌شود.

انتهای پیام/452/ش

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon