معاون وزیر ارشاد: سند تحول صنعت چاپ تدوین می‌شود

معاون وزیر ارشاد: سند تحول صنعت چاپ تدوین می‌شود

گروه استان‌ها-معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به زودی تدوین سند تحول صنعت چاپ در دستور کار وزارتخانه قرار می‌گیرد تا بتوانیم از این طریق تا حدودی عقب‌ماندگی‌های این بخش را جبران کنیم

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، یاسر احمدوند شامگاه سه شنبه در آیین تجلیل از صنعتگران برتر حوزه چاپ خراسان رضوی در مشهد اظهارداشت: چاپ و نشر صنعتی پرظرفیت برای آینده اقتصاد کشور و جزو صنایع راهبردی است و اگر تا به امروز جزو صنایع راهبردی محسوب نشده مقصر ما هستیم که نتوانسته‌ایم این صنعت را به جایگاه اصلی‌اش بازگردانیم.

وی افزود: متاسفانه در صنعت چاپ از نظر بهره‌وری فاصله زیادی با کشورهای اروپایی داریم، باید اقتضائات یک صنعت راهبردی برای صنعت چاپ در نظر گرفته شود و به بخش‌های آموزش، پژوهش و سخت‌افزاری آن توجه ویژه کرد چرا که هنوز ماشین آلات بخش صنعت چاپ ما و حتی شیوه بهره وری آن‌ها مربوط به چند دهه قبل است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: صنعت چاپ به شدت نیازمند رشد و توسعه و در نظر گرفتن ظرفیت‌های ملی و منطقه ای است در همین راستا شورای سیاستگذاری صنعت چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی چند روز آینده  تشکیل می‌شود و در این شورا از حضور و نظرات فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ کشور بهره گرفته خواهد شد.

احمدوند خاطرنشان کرد: به زودی تدوین سند تحول صنعت چاپ در دستور کار وزارتخانه قرار می‌گیرد تا بتوانیم از این طریق تا حدودی عقب‌ماندگی‌های این بخش را جبران کنیم و روزهای بهتری را برای این صنعت رقم بزنیم.

توسعه 10هکتاری شهرک صنعتی چاپ

علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی نیز اظهارداشت: متاسفانه فرسودگی ماشین آلات بسیار زیاد است و از طرفی قیمت‌ها افزایش یافته ببنابراین انتظار می‌رود که زمینه پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به بخش صنعت در راستای نوسازی ماشین آلات فراهم شود.

وی افزود: صنعت چاپ و نشر استان در حال بازسازی است،80 درصد از صنایع چاپ و نشر مشهد در شهرک چاپ مستقر شده اند که می‌طلبد نیاز آنها به ماشین آلات نوین فراهم شود.

مغانی خاطرنشان کرد: 700 واحد چاپ و بسته بندی و نشر در خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد 386 واحد ویژه چاپ و نشر است لذا انتظار می‌رود 10 هکتار از اراضی شهرک صنعتی چاپ به منظور اجرای طرح توسعه در نظر گرفته شود.

تدوین برنامه راهبردی صنعت چاپ را خواستاریم

محمد بی طرفان، رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران نیز اظهارداشت: یکی از حلقه‌های مفقوده صنعت چاپ، پژوهش است چرا که 80 درصد از این صنعت وابسته به خارج از کشور است در حالی که سومین صنعت فناورانه دنیا است و ما کاملا از این حوزه غفلت کرده ایم.

وی افزود: اگر به جامعه دانشگاهی و پژوهش‌های مرتبط با صنعت چاپ اعتماد کنیم، تا قبل از پایان دولت سیزدهم شاهد شکوفایی صنعت چاپ و خودکفایی آن در کشور خواهیم بود. هر یک از دستگاه های اجرایی موظف هستند یک درصد از درآمدهای سالانه خود را به امر پژوهش اختصاص دهند اما تاکنون دریغ از یک ریال که هزینه شده باشد.

بی طرفان تصریح کرد: صنعت چاپ ده‌ها هزار میلیارد تومان مالیات می‌دهد اما سهم دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بودجه کل کشور تنها در حد مالیاتی است که از یک واحد چاپی گرفته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تدوین برنامه راهبردی صنعت چاپ توسط دولت و در نظر گرفتن صنعت چاپ به عنوان بازوی کمکی اقتصاد در برنامه هفتم توسعه کشور را از دولت سیزدهم خواستاریم.

انتهای پیام/281/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon