انتقال آب بین حوضهای تمایل به مصرف کاذب ایجاد میکند
یک کارشناس آب معتقد است که طرحهای انتقال آب بین حوضهای با ایجاد تمایل به مصرف کاذب شرایط اقلیمی منطقه را تغییر میدهد.
به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ طرحهای انتقال آب بین حوضهای همواره مخالفت بسیاری از کارشناسان حوزه آب و محیط زیست را به دنبال داشته است. این پروژه که تجارب اجرایی شدن آن در بسیاری از کشورهای جهان با شکست مواجه شده است مخالفت رئیس سازمان محیط زیست را نیز در پی داشته و دکتر سلاجقه به وضوح مخالفت خود را با این طرحها اعلام کرده است.
محسن موسوی خوانساری؛ فعال حوزه آب در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران پویا درباره دلیل علمی مخالفت کارشناسان با طرحهای انتقال آب بین حوضهای گفت: ایراد طرحهای انتقال آب بین حوضهای این است که این طرحها تمایل به مصرف کاذب ایجاد میکند و از این طریق شرایط اقلیمی خاص هر منطقه را تغییر میدهد.
وی توضیح داد: منظور از تمایل به مصرف کاذب این است که در جایی که به طور طبیعی مقدار معینی آب موجود بوده است, آب اضافه وارد میشود و به واسطه ورود مقدار منابع آبی جدید تقاضا برای مصرف آب زیاد میشود و شهرنشینی و صنایع که وابسته به آب است در آن مناطق افزایش پیدا میکند. این افزایش تقاضا در حالی صورت میگیرد که اقلیم آن منطقه به طور طبیعی گنجایش این سطح از توسعه را نداشته و اگر این انتقال آب قطع شود صنایع و شهرنشینی که بیشتر از توان منطقه توسعه یافته است دچار مشکل خواهد شد.
موسوی با اشاره به مشکلات آبی ایجاد شده در اصفهان, بیان کرد: بحران آبی که در اصفهان ایجاد شده یکی از نمونههای اجرای نادرست انتقال آب است. در اصفهان مسئولین با احداث تونل کوهرنگ یک و دو آب را به این استان انتقال دادند و مصارف آب در این استان 2.5 برابر منابع آبی موجود افزایش یافت. علاوه بر احداث تونل کوهرنگ یک و دو مسئولین احداث سد کوهرنگ 3 و تونل انتقال آب بهشتآباد را نیز در برنامه داشتند که این پروژهها اجرایی نشد و این بحران آبی به واسطه قطع شدن انتقال آب در اصفهان به وجود آمد.
این فعال حوزه آب خاطرنشان کرد: مشکل آب اصفهان با انتقال آب بیشتر و احداث سد کوهرنگ 3 نیز برطرف نخواهد شد و از این به بعد باید به جای پروژههای انتقال آب به دنبال توسعه پایدار نسبت به داشتههای طبیعی هر شهر و منطقه باشیم.