شرط روسیه برای گفت‌وگو با ناتو/ مخالفت بروکسل با ارائه تضمین امنیتی به مسکو

شرط روسیه برای گفت‌وگو با ناتو/ مخالفت بروکسل با ارائه تضمین امنیتی به مسکو

درحالی‌که معاون وزیر خارجه روسیه شرط اولیه برای انجام مذاکرات با کشورهای غربی را تأمین امنیت کلی در قاره اروپا نامید، دبیرکل ناتو پیشنهاد مسکو برای تضمین امنیتی و عدم استقرار تسلیحات تهاجمی را قابل قبول و منطقی نمی‌داند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، "الکساندر گروشکو" معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که امکان انجام گفت‌وگوهای موضوعی با کشورهای غربی، از جمله در عرصه شورای مشترک روسیه-ناتو، در صورت فراهم سازی شرایطی، و در وهله نخست، علاقه‌مندی واقعی به تقویت امنیت در کل قاره اروپا امکان پذیر خواهد بود.

این دیپلمات روس که سال‌ها بعنوان نماینده دائم روسیه در مقر ناتو در بروکسل به کشورش خدمت کرده، در گفتگو با این خبرگزاری و در تفسیر ابتکارعمل آلمان درباره انجام رایزنی‌هایی در چارچوب شورای مشترک روسیه-ناتو، نه تنها به دلیل روند اوضاع پیرامون اوکراین، بلکه برای تبادل نظر درباره مسائل امنیتی در قاره اروپا، گفت: «انجام مذاکرات موضوعی، مشروط بر اینکه علاقه کشورهای غربی به مسئله امنیت کل قاره اروپا واقعی باشد، ممکن است. وضعیت امنیتی در اروپا به حدی خطرناک است که ضرورت دارد تا در خصوص تمامی عوامل تأثیرگذار بر این عرصه، از جمله سیاست درهای باز ناتو بحث و گفتگو شود و در این راستا می‌توان از تمامی عرصه‌ها، از جمله شورای مشترک روسیه-ناتو استفاده شود.»

معاون وزیر خارجه روسیه در عین حال تأکید کرد که در حال حاضر شکل روابط مسکو و بروکسل در نتیجه اقدامات یکجانبه مخرب ناتو تغییر کرده و به کمترین حد خود رسیده است.  به گفته وی، برای از سر گیری تماس‌ها در زمینه مسائل نظامی یا دیگر زمینه‌ها، طرف روسی پیشنهاداتی برای کاهش تنش کنونی به شرکای غربی ارائه داده، ولی تاکنون علائمی از جانب آنها دریافت نکرده است.

روز گذشته (سه‌شنبه) "آندری رودینکو" دیگر معاون وزیر خارجه روسیه یادآور شد که مقامات مسکو در آینده نزدیک پیشنهاداتی "به صورت کتبی" به ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در زمینه تضمین امنیتی در قاره اروپا ارائه خواهد کرد.

مقامات بروکسل پیشنهاد روسیه را برای تقویت اعتماد متقابل کافی نمی‌دانند

"ینس استولتنبرگ" دبیرکل ناتو نیز شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل اعلام کرد که موافقت کردن با  پیشنهاد روسیه درباره ممنوعیت استقرار تسلیحات تهاجمی در قاره اروپا منطقی نیست، برای اینکه چنین اقدامی باعث ایجاد اعتماد متقابل نخواهد شد. به گفته وی، دلیل این مسئله آن است که استقرار تسلیحات در اروپا دقیقاً نتیجه اقدامات غیرسازنده خود روسیه صورت گرفته است.  

دبیرکل ناتو افزود: «برای ایجاد اعتماد متقابل، ابتدا فدراسیون روسیه باید تمامی موشک‌های خود که نقض پیمان نابودی موشک‌های دارای برد متوسط و کوتاه‌تر هستند را از بین ببرد. ولی در شرایط کنونی، پیشنهاد مسکو درباره توقف استقرار تسلیحات تهاجمی، غیرقابل قبول و بی‌معناست.»

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه هفته گذشته در جریان مذاکرات آنلاین با "جو بایدن" همتای آمریکایی خود با اشاره به اینکه "خطوط قرمز" مشخصی برای روسیه، به ویژه در خصوص ادامه گسترش ناتو به سمت شرق و استقرار سامانه‌های تسلیحاتی تهاجمی در نزدیکی مرزهای این کشور وجود دارد که مسکو در پاسخ به آنها مجبور است تدابیر لازم برای تأمین امنیت خود را اتخاذ کند. به گفته پوتین، با توجه به این وضعیت مسلماً مسکو نیازمند دریافت تضمین‌های حقوقی مشخص در خصوص عدم عبور از خطوط قرمز طرف روسی و تأمین امنیت این کشور است .

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon