استانداری اصفهان پای ترک فعل مسئولان در موضوع آلایندگی ایستاده است

استانداری اصفهان پای ترک فعل مسئولان در موضوع آلایندگی ایستاده است

گروه استان‌ها- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به کم‌کاری در اجرای برنامه‌های کاهش آلایندگی هوای اصفهان گفت: استانداری اصفهان پای ترک فعل مسئولان در موضوع آلایندگی ایستاده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، کارگروه فرعی کاهش آلودگی هوا با هدف ارائه و تشریح مطالعات آلودگی هوا و ریشه‌یابی علل و عوامل ایجاد آلایندگی در کلانشهر اصفهان با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان، دستگاه‌های متولی و دانشگاهیان برگزار شد.

مهران زینلیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در این جلسه با اشاره به کم کاری‌های صورت گرفته درخصوص اجرای برنامه‌های کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: پای تمام ترک فعل‌ها ایستاده‌ایم و از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهیم کرد.

وی افزود: استنباط من پیرامون برخی از اقدامات این بوده که کوتاهی‌هایی صورت گرفته است و نباید برخی اتفاقات موجب شود که شهروندان ما در روزهای متوالی هوای آلوده موجود در هوا را تنفس کنند، باید به گونه‌ای جلو برویم که بتوانیم شرایط بهتری را ایجاد کنیم. همه باید از چارچوب فضای اداری خارج شویم چراکه اصفهان نیاز به تحولی جدی دارد و از تمامی مسئولان متولی این موضوع این انتظار می‌رود.

اصفهان به لحاظ انجام مطالعات علمی در حوزه آلودگی هوا دست پرباری دارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ضمن اشاره به وضعیت نامناسب و نگران‌کننده آلودگی هوای اصفهان گفت: از سال 1395 و پیش از تصویب و ابلاغ قانون هوای پاک تا سال 1399 مطالعات متعددی در حوزه آلودگی هوای اصفهان انجام شده است، از جمله برنامه‌های انجام شده در مطالعه علل آلودگی هوای اصفهان می‌توان به برنامه جامع کاهش آلودگی هوای شهر اصفهان، مطالعات مربوط به سیاهه انتشار آلودگی هوا، منشایابی و سهم‌بندی ذرات معلق توسط دانشگاه‌های صنعتی و اصفهان و ارزیابی سیاهه انتشار آلودگی هوا توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست در کلانشهرهای کشور اشاره کرد.

ایرج حشمتی پیرامون ارسال نتایج مطالعات آلودگی هوای اصفهان به مجلس تصریح کرد: نتایج مطالعه اخیر به همراه راهکارهای پیشنهادی مشاوران در قالب لایحه کاهش آلودگی هوا جهت و کسب اعتبارات از بودجه سال 1401 به مجلس ارسال شده است.

اکثر صنایع و فعالیت‌های دارای آلایندگی در اصفهان در یک محدوده اندک متمرکز شده‌اند

حسین احمدی‌کیا، استاد دانشگاه اصفهان درباره ارزیابی وضعیت آلودگی هوا بیان کرد: به طور معمول پس از انجام هر مطالعه‌ای با توجه به ماهیت و اهداف مطالعه و گروه‌های هدف سوالات و انتقادات زیادی پیرامون روش مطالعه، نتایج، اعتبار سنجی و سایر موارد پژوهشی مطرح می‌شود که مطالعات فوق نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی با بیان آنکه درباره حجم آلایندگی ناشی از منابع ثابت همچون واحدهای تولیدی و صنعتی و همچنین منابع متحرک همانند حمل و نقل از سوی دستگاه‌های متولی مواردی مطرح می‌شود، ادامه داد: به همین دلیل نتایج مطالعات با روش‌های مختلف راستی آزمایی می‌شوند و بدیهی است نتایج به دست آمده مکمل یکدیگر هستند. در مطالعات مزبور نیز علاوه بر استفاده از آخرین روش‌ها و استاندارهای روز دنیا از روش‌های سنجش از دور نظیر تصاویر ماهواره‌ای نیز استفاده شده است.

استاد دانشگاه اصفهان با بیان آنکه با توجه به تصاویر ماهواره‌ای مشخص شده است که در استانی به پهناوری اصفهان اکثر فعالیت‌های صنعتی مختلف را در مساحت کم متمرکز کرده‌ایم، خاطرنشان کرد:  هرجا صنعت آمده در کنارش جمعیت آمده و در کنار آن خودرو گسترش پیدا کرده است.

وی عنوان کرد: ذوب‌آهن بیشترین اکسید گوگرد را به خاطر نوع فعالیت خود ایجاد می‌کند و کوره‌های آجرپزی نیز مقدار زیادی از ذرات معلق و آلاینده‌های گوگردی را ایجاد می‌کنند. مشکل اصلی ما در اصفهان pm 2.5 و اکسیدهای نیتروژن است. ذوب‌آهن، فولاد مبارکه و کوره‌های آجرپزی بیشترین ذرات معلق را تولید می‌کنند.

احمدی کیا با بیان اینکه در حوزه پیشگیری چند کار خوب صورت پذیرفته اما چند گام دیگر باید برداشت، خاطر نشان کرد: ارتقاء کیفیت بنزین و حذف مازوت گام‌های خوبی بود که در راستای بهبود آلودگی هوا برداشته شد، همچنین پیرامون دیگر گام‌ها باید گفت درست است که صنایع سهم زیادی در انتشار آلایندگی دارند اما نباید از نقش خودروها غافل شد که برای حل آن می‌توان چندکار انجام داد، نخست آگاهی‌رسانی به مردم برای تغییر سبک رفت و آمد و بهره‌گیری از خودروهای عمومی است و مورد دیگر ارتقای کیفیت انواع خودروها در شهر است.

وی افزود: 78 درصد از خودروهای ایرانی پژو و پراید هستند و همه آن‌ها در وضعیت نامناسبی قرار دارند و در صورتی که کیفیت خودروها ارتقا پیدا نکند آلودگی هوا به سادگی برطرف نخواهد شد.

سپس با توجه به مطالبی که توسط استاد دانشگاه پیرامون وضعیت نامناسب ذرات معلق در محدوده منطقه سجزی در اصفهان مطرح شد، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست اصفهان گفت: منطقه سجزی از مناطق بحرانی فرسایش بادی و یکی از کانون‌های اصلی انتشار گرد و غبار در نزدیکی اصفهان بوده که فعالیت‌های صنعتی، معدنی از جمله کوره‌های آجر و گچ و تخریب بافت سطحی خاک باعث تشدید فعالیت این کانون‌ها شده است.

وی با بیان اینکه موضوع فوق در مطالعات سازمان زمین‌شناسی و همچنین مطالعات منابع طبیعی و آبخیزداری استان به تایید رسیده است، خاطرنشان کرد: در راستای ابراز نگرانی نسبت به میزان آلایندگی ذرات معلق در منطقه سجزی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری دستور به تعیین برنامه عملیاتی به منظور حل معضل این منطقه داد.

همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، در تشریح جزییات کارگروه شرایط اضطراری آلودگی هوا در استانداری اصفهان عنوان کرد: علاوه بر مصوباتی که مطرح شد، به دنبال رویکرد جدید و علمی برای پیگیری و اجرای برنامه‌ها در استانداری هستیم، همانطور که شاهد بودیم امروز از دانشگاه‌ها در این جلسه حضور داشتند و نقطه نظرات خود را پیرامون معضل جدی این روزهای اصفهان مطرح کردند.

مهران زینلیان با بیان اینکه امیدوار هستم فضای علمی و منطقی‌تر پیرامون مسئله آلایندگی اصفهان ایجاد شود، پیرامون عدم شناخت دستگاه‌های مختلف نسبت به وظایف خود درمورد مسئله آلودگی هوای اصفهان، اظهار داشت: متأسفانه بدین صورت است و موضوعی بوده که در دستور کار ما  نیز قرار دارد و با حضور دستگاه‌های نظارتی به صورت جدی پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام/174/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon