تعویق نشست چارچوب هماهنگی شیعیان عراق با مقتدی صدر
یکی از اعضای کمیته هماهنگی گروههای سیاسی شیعی عراق از تعویق نشست گروههای چارچوب هماهنگی شیعی با مقتدی صدر تا زمان تایید نتایج از سوی دادگاه فدرال خبر داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «جاسم البیاتی» از رهبران ائتلاف دولت قانون عراق به موعد تایید نتایج انتخابات این کشور اشاره کرد.
وی افزود: دادگاه فدرال رسیدگی به شکایات را تا زمان دست یابی گروههای سیاسی به ویژه گروههای شیعی به حقوق خود به تعویق خواهد انداخت.
البیاتی تاکید کرد: تایید نتایج انتخابات در اوایل ماه فوریه یا پس از آن به علت اختلافات درباره نتایج انتخابات و قانع نشدن گروههای سیاسی درباره نتایج،انجام خواهد شد.
تعویق نشست گروههای چارچوب هماهنگی شیعی با مقتدی صدر
از سوی دیگر «عبدالامیر تعیبان» از اعضای کمیته هماهنگی گروههای سیاسی شیعی معروف به «چارچوب هماهنگی»، از نزدیکی احزاب سیاسی کُرد و سنی با چارچوب هماهنگی برای تشکیل دولت بعدی خبر داد و تأکید کرد که چارچوب در حال حاضر بیش از 100 کرسی را در مجلس عراق به خود اختصاص داده است.
تعیبان در یک گفتوگوی تلویزیونی تصریح کرد: برای اظهارنظر درباره بزرگترین فراکسیون مجلس عراق، پیش از اعلام تصمیم و رأی دادگاه عالی فدرال، زود است و تقلب در انتخابات، کشور را با بزرگترین بحران سیاسی مواجه کرده است.
این عضو چارچوب هماهنگی با اشاره به اینکه فشارهای داخلی و خارجی باعث میشود دادگاه فدرال نتایج را تأیید کند، گفت: دیدار رهبران چارچوب هماهنگی با مقتدی صدر تا زمان اعلام حکم دادگاه فدرال به تأخیر افتاده است.
عبدالامیر تعیبان با اشاره به نزدیکی سیاسی میان چارچوب هماهنگی و ائتلاف «عزم» و کُردها، تصریح کرد که چارچوب هماهنگی بیش از صد کرسی را جذب کرده است و شمار کرسیهای پارلمانی آن در حال افزایش است.
وی در پایان تاکید کرد: چارچوب هماهنگی، منتظر وحدت موضع جریان صدر برای آغاز گفتگو است.
«رسول راضی» عضو ائتلاف دولت قانون عراق اعلام کرد: چارچوب هماهنگی گروههای شیعی با گروههای سیاسی دیگر عراق رایزنی کرده است و این گروهها به سوی چارچوب هماهنگی متمایل هستند.
وی درباره روسای سه گانه هم از اجماع درباره تغییر آنها سخن گفت و اعلام کرد که بر اساس آنچه در رسانهها گزارش شده «عدنان المفتی» یکی از نامزدهای مورد توافق کُردها برای ریاست جمهوری است.
دشواری تشکیل دولت اکثریت سیاسی در عراق
«عالیه نصیف»، عضو ارشد دولت قانون تأکید کرد: تشکیل دولت اکثریت سیاسی در عراق، امر دشواری است و یکپارچه شدن تیمهای مذاکره کننده گروههای سیاسی سُنی و کُردها، پیامی مبنی بر مخالفت با تشکیل دولت اکثریت سیاسی و تشکیل دولت براساس توافق است.
وی ادامه داد: تحرکات گروههای سیاسی سنی و کرد و اعلام حضور آنها در مذاکرات برای تشکیل دولت عراق در چارچوب یک هیئت مذاکره کننده پیام واضحی است مبنی بر اینکه نمیتوان فقط با یک جریان از جریانات شیعه مذاکره کرد، بلکه باید مذاکرت به صورت یکپارچه صورت گیرد.
عالیه نصیف افزود: تشکیل دولت اکثریت سیاسی به ویژه پس از مواضع اخیر گروههای سیاسی سنی و کردها و اعلام تلاش برای تشکیل دولت توافقی اعلام شده توسط چارچوب هماهنگی، موضوعی مردود و تحقق آن دشوار است.
انتهای پیام/