بحران ریزگردها به سرخس رسید

بحران ریزگردها به سرخس رسید

گروه استان‌ها-پدیده ریزگردها از جمله موضوعاتی است که در بسیاری از فصول سال به عنوان یک بحران شهرهای مختلف کشور را درگیر می‌کند و سبب آلودگی شدید و در حد بحران می‌شود بطوریکه نفس کشیدن با وجود آن‌ها بسیار سخت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، ریزگردها از جمله موضوعاتی است که بیشتر استان‌های گرمسیری با آب و هوای گرم و خشک را درگیر خود کرده است البته ریزگردها بیشتر منشا خارجی دارند و از دیگر کشورها مانند عراق وترکمنستان و ... وارد ایران می‌شوند.استان‌هایی همانند سیستان و بلوچستان و خوزستان که در بیشتر فصول سال درگیر ریزگردها هستند در خراسان رضوی نیز شهرستان سرخس درگیر پدیده ریزگردها است  و در طول سال با این معضل روبه رو می‌شود.

در همین راستا طی اعلام روابط عمومی راه آهن خراسان رضوی امروز حرکت قطار مسافری مشهد-سرخس به دلیل وجود ریزگردها متوقف شد  و مسیر راه آهن بحرانی اعلام شد به طوریکه دید کافی برای حرکت قطارها وجود نداشت.

همین موضوع بهانه‌ای شد تا با محمد عرفانی، معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت‌وگویی داشته باشیم.

عرفانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: متاسفانه آلودگی هوای شهرستان سرخس به وضعیت بحرانی رسیده به حدی که امروز موجب تعطیلی مدارس در دو نوبت صبح و عصر شد همچنین حرکت قطارها  از راه آهن سرخس نیز متوقف شد.

وی افزود:خیزش گرد و غبار از کانون قره قوم در ترکمنستان درپی توده کم فشار موجب افزایش بحرانی گرد و غبار در نزدیکترین شهرستان یعنی سرخس طی دیروز و امروز شده است. شهرستان سرخس به دلیل نزدیکی به کانون قره قوم در ترکمستان بیش از دیگر شهرستان‌های خراسان رضوی تحت تاثیر گرد و غبار کانون‌های خارجی قرار می‌گیرد.

معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد:شاخص آلودگی هوا در شهرستان سرخس هم اکنون از مرز بحران نیز فراتر رفته و این امر آثار سوئی بر سلامت مردمان و ساکنان این شهرستان دارد. احتمال دارد که این وضعیت در اواخر وقت امروز طبق پیش بینی هواشناسی با وزش باد و بارندگی تعدیل شود.

عرفانی افزود: طبق اعلام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی طی 2 سال اخیر در حوزه سرخس  500 هکتار نهال کاری و کاشت گونه‌های بیایانی با هدف مبارزه با گرد و غبار انجام شده است.براساس مطالعات انجام شده سالانه و به طور میانگین 219 هزار تن گرد و غبار در هوای استان جا به جا می‌شود و امسال با توجه به خشکسالی و تبعات منفی ناشی از آن شاهد افزایش این میزان خواهیم بود.

به گفته عرفانی مساحت کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در خراسان رضوی حدود یک میلیون و 200 هزار هکتار است که در قالب 30 کانون و در 20 شهرستان واقع شده که به شدت مستعد ایجاد آلودگی از نظر گرد و غبار هستند.

انتهای پیام/281/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon