۶۸۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی استان گلستان به منابع طبیعی بازگشت
گروه استانها- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبانماه بیش از ۶۸۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی که به صورت غیرقانونی تصرف شده بود با حکم قضایی به منابع طبیعی بازگردانده شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، عبدالرحیم لطفی ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: حفاظت مهمترین و اصلیترین وظیفه منابع طبیعی است و احیا و توسعه نیز جزو اولویتهای ما در این حوزه است.
وی با بیان اینکه در استان گلستان یک میلیون و 300 هزار هکتار عرصههای منابع طبیعی وجود دارد گفت: نباید اجازه کم شدن این سطح و تخریب آن را بدهیم و از طرفی کیفیت این عرصهها نیز نباید کاهش پیدا کند. جلوگیری از قطع درختان، مقابله با آفات و بیماریها، پیشگیری و مقابله با حریق و غیره از جمله اقداماتی است که به بهبود کیفیت عرصههای منابع طبیعی کمک میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: متأسفانه برخی از رسانهها و مسئولان اخیرا طرح خروج دام از جنگل را یک طرح ناموفق میدانند و خواستار عدم اجرای آن هستند. این طرح شاید ناموفق باشد و علت آن عدم اجرای همه ارکان آن است اما حضور دام در جنگل نهالهای تازه را از بین میبرد و دیگر شاهد زایش جنگلها نخواهیم بود و آفات و بیماریها در این عرصهها بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه جنگلها سد زنده هستند، به یکی از مهمترین کارکردهای جنگل در زمینه تولید و تأمین آب اشاره کرد و گفت: خاک داخل جنگل 540 مترمکعب در هکتار آب جذب کرده و مانند یک سد عمل میکند. 450 هزار هکتار جنگل در استان داریم که سالانه 225 میلیون مترمکعب آب ذخیره میکنند.
لطفی توضیح داد: سد وشمگیر حدود 50 سال از ساخت آن گذشته و بیش از 80 درصد حجم آن با رسوبات پر شده است. این یک سد مرده و کارایی خود را از دست داده است. سدهای گلستان و بوستان هم چنین وضعیتی دارند. سد گلستان تا 50 درصد و سد بوستان تا 35 درصد حجم آن رسوب گرفته است. عمر سدها روزی تمام میشود و دیگر کارایی لازم را ندارند بنابراین باید جنگلها را به عنوان منابع اصلی تأمین آب حفظ کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه 320 هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان در 8 ماهه امسال مورد تخریب، تجاوز و دستبرد قرار گرفته است، گفت: در همین مدت 490 فقره پرونده برای قطع درخت و 558 فقره پرونده برای تعلیف غیرقانونی دام در جنگلها تشکیل دادیم. ضمن اینکه یک هزار و 200 فقره پرونده نیز در محاکم قضایی استان در حال رسیدگی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: در همین مدت 180 هکتار از اراضی جنگلی، 502 هکتار زمین مرتعی و 3 هکتار از اراضی ساحلی استان با حکم قضایی خلع ید و به منابع طبیعی بازگردانده شد.
وی گفت: سیستم رادیویی و شبکه بی سیمی را برای بهبود کیفی امر حفاظت، ارتقا دادیم و دیجیتال شده است. این سیستمها توانایی ثبت اطلاعات را دارند و میتوان موقعیت همکاران را در طبیعت از طریق آن رصد کرد که تا چند روز آینده به طور کامل راهاندازی میشود.
لطفی با اشاره به وجود 66 بلوک حفاظتی در جنگلهای استان بیان داشت: به دنبال ارتقای درجه حفاظتی این بلوکها هستیم. 6 دوربین در عرصههای جنگلی استان نصب شده و 3 دوربین جدید هم خریداری شده که بهزودی نصب میشود.
وی گفت: اگر اعتبارات مدیریت بحران که قرار است 20 میلیارد تومان تجهیزات به استان اختصاص بدهند، زودتر تأمین شود میتوانیم تعداد دیگری دوربین خریداری کنیم اما متأسفانه هنوز تجهیزات و اعتباری به استان اختصاص داده نشده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: این در حالی است که تجهیزات و خودروهای ما در حریقهای اخیر به شدت آسیب دید و نیازمند نوسازی و بازسازی است ضمن اینکه باید یکسری تجهیزات جدید نیز خریداری شود.
انتهای پیام/582/ح