گزارش تسنیم از بازار کردستان؛ "شب یلدا" با طعم گرانی/ عدم نظارت و افزایش قیمتها مردم استان را عاصی کرد
گروه استانها ــ آشفته بازار استان کردستان و افزایش قیمتها ناشی از عدم نظارت بر بازار در این آستانه شب یلدا، سبب نارضایتی و گلایه مردم شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، شب یلدا طولانیترین شب سال که هرساله دلیل جمع شدن خانوادهها در کنار هم است، در سالهای اخیر با وجود پاندمی کرونا این مهمانیها نیز همچنان پا برجا بود. امسال شاید کرونا فروکش کرده باشد اما افزایش قیمت مواد خوراکی، همه مردم را به نوعی خانهنشین کرده و دیگر خبری از دورهمیهای فامیلی نیست. سنندج هم مانند سایر شهرهای دیگر از این گرانی بینصیب نمانده است.
براساس بازدید میدانی و مشاهدات عینی خبرنگار تسنیم بازار روز سنندج که قبلاً برای خرید شب یلدا و عید مردم باید ساعتها در صف سبزی و میوه فروشیها منتظر میشدند کم رونق و خلوتتر شده است.
آجیل کیلویی 230هزار تومان، برگ مو 60هزار تومان، هندوانه 12هزار تومان، انار 25هزار تومان، شیرینی خشک معمولی 42هزار تومان، گوشت قرمز 150 تا 180 هزار تومان، شکلات ساده از 45هزار تومان شروع میشود تا ...؛ اینها فقط بخش کوچکی از قیمت مواد اولیه برای شب یلداست که با یک حساب سرانگشتی متوجه میشوید برای یک خانواده چهار نفره باید یک میلیون هزینه شب یلدا کرد.
فاطمه قربانی یکی از شهروندان سنندجی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با گلایه از نبود بازرسی و نظارت در سطح بازار میگوید: گوجهفرنگی کیلویی 17هزار تومان بر چه اساسی قیمت گذاری میشود و یکباره سربه فلک کشیده است.
وی با بیان اینکه پایین آمدن توان خرید مردم برای مسئولان اهمیت ندارد، افزود: در خصوص دستفروشان و مغازهدارن که در این ایام قیمتها را نجومی افزایش میدهند، بارها با سامانه تلفنی بازرسی تعزیرات و صنعت معدن تجارت تماس گرفتهام اما هیچ نتیجهای حاصل نشده و فقط پاسکاری میشود!
یحیی نصیری دیگر شهروند سنندجی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از عدم نظارت صحیح بر بازار و رعایت حقوق مصرفکنندگان انتقاد کرد و گفت: فروشندگان در ظاهر با درج قیمت مصوب بازار سعی در جلب نظر بازرسان سازمان هستند اما در هنگام فروش، محصول فاقد کیفیت را عرضه میکنند.
وی افزود: فلفل دلمهای که پلاسیده و خراب شده کیلویی هشت هزار تومان است و و توت خشک 130هزار و 220هزار تومان در خشکبار فروشیها عرضه میشود.
این شهروند سنندجی از دستگاههای نظارتی خواست که نظارتشان را بیشتر و ملموستر کنند و گفت: درصدی از گرانیها در استان مربوط به عدم نظارت است چراکه اگر نظارت دقیقی وجود داشته باشد این وضعیت مقداری کنترل میشود.
فرزاد سردارزاده، رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خصوص بازرسی از سطح بازار میگوید: هر ساله در ایام شب یلدا گشتهای مشترک در سطح بازار انجام میشود.
وی افزود: بیشترین تخلف ثبت شده در این گشتها، گرانفروشی و عدم درج قیمت گزارش شده است.
شهریار حنیفی، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از کمبود نیروی بازرسی در استان خبر داد و اظهار داشت: با وجود تفاهمنامهای بین معاون اول رئیسجمهوری و رئیس سازمان بسیج مستضعفین مبنی بر اینکه جهاد کشاورزی با همکاری بسیج، کار کنترل و رصد بازار را انجام خواهند داد اما استان کردستان با کمبود نیروی بازرسی مواجه است.
وی در خصوص کمبود نیروی انسانی افزود: 9 نفر نیرو بازرسی بسیج به استان داده شده در حالی که پنج نفر از این نیروهای بسیج در سنندج فعال هستند و چند شهرستان دیگر کردستان فاقد نیروی بازرسی بسیج است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان به روند بازرسی از بازار پرداخت و گفت: بر اساس تصمیم قرارگاه مرکزی تنظیم بازار، کنترل و رصد محصولات کشاورزی از مرحله تولید تا مصرف، برعهده جهاد کشاورزی است.
وی به معرفی محدودهای از بازرسی محصولات پروتئینی و لبنی پرداخت و خاطرنشان کرد: 25قلم کالا از جمله گوشت، مرغ و تخم مرغ معرفی شده تا با همکاری بسیج و ارگانهای مربوطه، نظارت بر تولید و توزیع آن صورت گیرد.
حنیفی مدعی شد: کمبود نیروی بازرسی و شدید نبودن مجازات افراد خاطی از قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان موجب این گرانفروشی و نارضایتی مردم شده است.
بررسیهای میدانی خبرنگار تسنیم حاکی از آن است از آنجا که افزایش قیمت اجناس روز به روز سفره مردم را کوچکتر میکند، کنترل بازار در وضعیت تورم قیمت تنها از طریق نظارتها ممکن است؛ مردم در حالی از نبود نظارت کافی بر قیمت اجناس گلایه دارند که مسئولان متولی همواره وعده افزایش نظارتها و کنترل بازار برای کاهش قیمت کالاها خبر میدهند در حالی که در عمل اینطور نیست و با یک گشت و گذار ساده و چندنرخی بودن اجناس، میزان سوءمدیریت بر بازار کردستان را لمس خواهید کرد.
انتهای پیام/481/س