"اَبَر پروژه سدسازی ترکیه" کشت و صنعت را در ۴ استان کشور نابود می‌کند!

"اَبَر پروژه سدسازی ترکیه" کشت و صنعت را در 4 استان کشور نابود می‌کند!

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: اَبَر پروژه سدسازی ترکیه کشت و صنعت را در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی, اردبیل و گیلان نابود خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ اقدامات آبی ترکیه در بالادست حوضه آبریز ارس، این حوضه را در آینده‌ای نه چندان دور آبستن تنش آبی میان کشورهای واقع در این حوضه آبریز خواهد کرد. ابرپروژه در دست اجرای ترکیه در حوضه ارس، پروژه آناتولی شرقی موسوم به "پروژه داپ" است که تکمیل آن، کشور ما را به صورت مستقیم تحت تاثیر کاهش حق‌آبه ارس قرار خواهد داد. دولت ترکیه "پروژه داپ" در رودخانه ارس را که شاهرگ حیاتی دشت مغان است توسعه داده است. این پروژه سدهای آرپاچای, کاراکورت, تولوزجاست را شامل می‌شود. 

کاهش حق‌آبه از حوضه آبریز رودخانه ارس، علاوه بر تأثیر بر آب شرب، از حاصل‌خیزی زمین‌های کشاورزی در ایران و سایر کشورهای پایین‌دست این حوضه نیز خواهد کاست. "پروژه داپ" تهدیدی برای امنیت غذایی کشور است و شکل‌گیری پدیده مهاجرت، از جمله چالش‌های قابل پیش‌بینی در حوضه رود ارس خواهد بود که دست کم سه استان اردبیل و آذربایجان‌های شرقی و غربی از آن متأثر خواهند شد. سدسازی‌های ترکیه تنها به پروژه گاپ و داپ محدود نمی‌شود و این کشور 10 پروژه عظیم سدسازی بزرگ دیگر را نیز دنبال می‌کند.

کشور ترکیه , کشت‌ و‌ صنعت و دامپروری مغان ,

دکتر وحید جلال‌زاده, رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس, با حضور در یک برنامه تلویزیونی درباره سدسازی‌های ترکیه در حوضه آبریز ارس بیان کرد: اَبَر پروژه سدسازی ترکیه در حوضه آبریز ارس در حال پیشرفت است و هدف ترکیه از این سدسازی‌ها انتقال آب به مناطق شرق این کشور و توسعه صنعت و کشاورزی است. اَبَر پروژه سدسازی ترکیه کشت و صنعت را در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی, اردبیل و گیلان نابود خواهد کرد و حق‌آبه خزر را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی گفت: در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی, نمایندگان وزارت نیرو و وزارت امور خارجه را دعوت کردیم و آن‌ها را موظف کردیم که درباره روند مذاکرات خود با ترکیه با محوریت پروژه‌های سدسازی داپ و گاپ پاسخ دهند.

جلال‌زاده گفت: در ایران بیشتر از اینکه با کم‌آبی رو‌به‌رو باشیم, با بی‌مسئولیتی و سوء مدیریت درباره بحران آب رو‌به‌رو هستیم. کشت غرق آبی که سال‌هاست در همه دنیا منسوخ شده است همچنان در کشور ما الگوی غالب در آبیاری زمین‌های کشاورزی است و با وجود اینکه در شرایط کم‌آبی قرار داریم همچنان شاهد این هستیم که اراضی کشاورزی در کشور در حال افزایش است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه فعالیت‌های پژوهشکده‌ها, اندیشکده‌ها و دستگاه‌های مسئول در حوزه بحران آب, خروجی مناسبی نداشته است و نداشتن دیدگاه بلندمدت و عدم آینده‌نگری در مدیریت منابع آب کشور, شرایط کنونی را رقم زده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon