سرقت به عنف در استان البرز ۲۳ درصد کاهش یافت
گروه استانها ــ رئیس کل دادگستری استان البرز از کاهش ۲۳ درصدی سرقت به عنف در ۵ ماهه نخست سال جاری در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج،حسین فاضلی هریکندی در دومین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان البرز در سال 1400 اظهار داشت: استان البرز در سال 98 از نظر تعداد ورودی پرونده به هر 100 هزار نفر رتبه 18 کشور بود ولی با وجود رشد جمعیت در استان که پس از تهران بیشترین نرخ رشد جمعیت را دارد شاهد بودیم که در سال 99 از نظر ورودی پرونده به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت به جایگاه 23 کشور رسیده است.
وی ادامه داد: میزان وقوع بزه سرقت در استان البرز به مانند سایر استانهای کشور که متاثر از شرایط اقتصادی است جایگاه نخست را دارد ولی روند رشد وقوع آن در استان در مقایسه با سایر نقاط کشور نزولی بوده است.
رئیس کل دادگستری استان البرز بیان کرد: سرقت به عنف و سرقت مقرون به آزار در 5 ماهه نخست امسال کاهش 23 درصدی داشته این در حالی است که تا پایان سال 1399 روند افزایشی بود.
فاضلی هریکندی حاشیه نشینی را یکی از عوامل مهم در افزایش آسیب های اجتماعی دانست و بر لزوم اتخاذ تدابیری با آثار کوتاه مدت و بلند مدت تاکید کرد و متذکر شد: یکی از موضوعات مهمی که حاشیه نشینی با خود به همراه می آورد تغییر کاربریها و ساخت و سازهای غیرمجاز است که قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز استان البرز در این حوزه ورود داشته است.
وی با اشاره به تمرکز قرارگاه صیانت بر روی تصمیمات و اقدامات کمیسیون ماده 100 شهرداری ها به عنوان نمونه عنوان کرد: حذف پارکینگ منجر به افزایش وقوع جرایمی از قبیل سرقت، نزاع و درگیری منتهی به ضرب و جرح و جرایم دیگر میشود بنابراین به کمیسیون های ماده 100 استان اعلام شده که حذف پارکینگ و یا ساخت طبقه اضافی به هیچ وجه مشمول جریمه نشود و شهرداری ها نباید به تصمیمات این کمیسیون به عنوان منبع درآمد نگاه کنند.
رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم استان البرز در ادامه با تاکید بر برخورد جدی دستگاه قضایی با ترک فعل مدیران به منظور جلوگیری از ورود خسارت بیشتر متذکر شد: در هفته های اخیر ورود رئیس دستگاه قضا به موضوع انبارهای اموال تملیکی یکی از مصادیق ورود قوه قضائیه در موضوع ترک فعل مدیران بود.
وی در ادامه با تاکید بر ارتباط آسیبهای مختلف اجتماعی با یکدیگر گفت: وقتی درباره آسیبهای فضای مجازی صحبت میشود نمیتوان آسیبهایی که به خانوادهها وارد میشود و یا تاثیر آن بر خشونت را نادیده گرفت یا اعتیاد و سرقت را دو جرم کاملا جدا هم از دانست؛ مقابله جدی با آسیبها نیازمند همافزایی و همراهی همه دستگاههای استان است.
انتهای پیام/س