استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در پروژه توسعه سیستان/ توسعه گلخانه‌های زیرزمینی و زیست انرژی

استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در پروژه توسعه سیستان/ توسعه گلخانه‌های زیرزمینی و زیست انرژی

توسعه گلخانه‌های خورشیدی از برنامه‌های پروژه احیای سیستان است که در سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ پروژه مدیریت جامع منابع طبیعی و توسعه اقتصادی-اجتماعی سیستان که از سال 2020 میلادی شروع به کار کرده و با حمایت مالی اتحادیه اروپا و با همکاری سازمان محیط زیست ایران و برنامه توسعه سازمان ملل متحد(UNDP) در حال انجام است، در 3 محور اصلی ارتقای ظرفیت‌ها و هماهنگی، مدیریت پایدار آب و خاک و توسعه اقتصاد محلی با تکیه بر کشاورزی سازگار با اقلیم در حال تکمیل است. اجرای برنامه‌های سازگاری با تغییر اقلیم و ارتقاء سطح معیشت مردم منطقه سیستان، از جمله اهداف انجام این پروژه است.

ندا اسد فلسفی‌زاده سرپرست پروژه سیستان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران پویا در رابطه با این پروژه بیان کرد: از زمان آغاز این پروژه در سال 2020 تلاش کردیم تا برنامه‌ریزی‌ها را بر اساس 3 محور اصلی پروژه پیش ببریم اما شیوع کرونا از حضور مداوم ما در منطقه جلوگیری کرد و بخش فیزیکی اجرای پروژه را به تأخیر انداخت اما در این مدت، بحث نیازسنجی از دستگاه‌های دولتی و غیردولتی دخیل در اجرای پروژه را پیش بردیم.

وی ادامه داد: مطالعات مورد نیاز برای این نیازسنجی‌ها که توسط دانشگاه زابل انجام شده بود، پایان یافته است و در حال حاضر سعی داریم که بر اساس نیازسنجی‌های صورت گرفته اقدامات لازم جهت ظرفیت‌سازی دستگاه‌های مرتبط با پروژه را انجام دهیم. این اقدامات که اجرایی شدن آن‌ها با همراهی بسیج محلی اهالی منطقه همراه خواهد بود، در سال‌های آینده در 120 روستای پایلوت پروژه در شهرستان‌های زابل، هامون، نیمروز، هیرمند و زهک اجرا خواهد شد. محورهای این اقدامات شامل توسعه کشاورزی کم آب، توسعه روابط مرزی، گردشگری، صنایع دستی، انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه کسب‌‌و‌کارهای خانگی است.

سرپرست پروژه سیستان با تأکید بر ظرفیت بالای منطقه در استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: استفاده از انرژی‌های خورشیدی، بادی و زیست انرژی (نوعی انرژی تجدیدپذیر که با استفاده از فضولات حیوانات که در دامپروری و تولید کود کاربرد دارد) در برنامه‌های پروژه سیستان قرار دارد و تاکنون نیز برای حل بخشی از مشکلات تختک‌نشینان بستر تالاب هامون، تعدادی پنل خورشیدی در اختیار آنان قرار داده‌ایم. همچنین توسعه گلخانه‌های زیرزمینی که با استفاده از پنل خورشیدی کار می‌کنند از برنامه‌های پروژه سیستان است که در دستور کار اجرایی سال آینده پروژه قرار دارد.

فلسفی‌زاده در رابطه با حمایت‌های مالی اتحادیه اروپا نیز گفت: از شروع پروژه تا الان 10 درصد از بودجه پروژه را دریافت کرده‌ایم که 60 درصد این مبلغ صرف فراهم کردن زیرساخت‌ها، مطالعات پایه‌ای و افزایش تاب‌آوری تختک‌نشینان در پرورش گاو سیستانی شده است. قسط دوم پرداختی‌های اتحادیه اروپا نیز سال آینده و پس از پایش‌های انجام شده توسط این نهاد در اختیار پروژه سیستان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon