مشکل عرضه کالا نداریم؛ بازار و تنظیم بازار مشکل دارد

مشکل عرضه کالا نداریم؛ بازار و تنظیم بازار مشکل دارد

گروه استان‌ها- نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "ارز ۴۲۰۰ تومانی منشا فساد در اقتصاد شد" گفت: ایجاد بازار سیاه نشان داد که مشکل عرضه نداریم بلکه بازار و تنظیم بازار مشکل دارد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، علی‌اکبر کریمی ظهر امروز در دیدار با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در خصوص مسائل و مشکلات کشاورزان با اشاره به اهمیت تامین غذا اظهار داشت: تامین و تولید قوت و غذای مردم مهم است و اکنون هم که به عنوان امنیت غذایی این موضوع در کشور مطرح شده و قرارگاه برای آن تشکیل شده اهمیت آن بیشتر نمایان است و یکی از دغدغه‌های مردم و مسئولان این است که امنیت غذایی مردم حفظ و تقویت شود.

وی افزود: به طور قطع یکی از اهداف دشمنان ملت ایران برای ضربه زدن این بخش است که بتوانند در بخش تامین و توزیع مواد غذایی، قیمت و کیفیت آن ایجاد تنش و نا به سامانی کنند، بنابراین امنیت غذایی از مسائل حیاتی جامعه است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در فرآیند تولید باید تلاش کنیم، در این بخش یکی از چالش‌های مهم ما بحث آب است که باید به طور قطع به سمت روش‌های تولیدی برویم که با کمترین آب بیشترین راندمان تولید را داشته باشد و باید مردم را نسبت به آب و آینده آب و استفاده بهینه از آن آموزش دهیم.

کریمی بیان کرد: در بازدید از روستاها یکی از مهم‌ترین معضلات و چالش‌هایی که مطرح می‌شود بحث چاه‌های آب است، انبوه چند هزار حلقه چاهی که به صورت مجاز و غیرمجاز در این سال‌ها حفر شده فشار عظیمی را به سفره‌های زیرزمینی وارد کرده و تداوم این وضع نه امکان‌پذیر است و نه به مصلحت آینده کشور و مردم است.

وی ادامه داد: برخی از مردم البته منفعت خود را می‌بینند و آینده را نمی‌نگرند، اما جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه متولی باید این موضوع را تبیین کند و هم از ابزار قانونی استفاده و این موضوع را کنترل کند، بحث مقابله با چاه‌های غیرمجاز باید مورد توجه ویژه باشد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اما ضوابط و قوانینی هم که ناظر بر چاه‌هاست ایراداتی دارد و یک سری از چاه‌های غیرمجاز مجوز قانونی گرفتند، بالاخره باید فرمولی پیدا شود، البته اکنون در روستاها خود مردم هم به این فکر افتاده‌اند و اگر 5 چاه غیرمجاز است می‌گویند 4 حلقه چاه مسدود شود و یکی باقی بماند، توزیع آب هم توزیع ناعادلانه‌ای است و برخی آب‌فروشی می‌کنند، باید تناسب بین هکتار اراضی و میزان آب وجود داشته باشد، بنابراین بحث آب از مقوله‌های مهم است.

وی تصریح کرد: بحث نوع کشت از دیگر موضوعات مهم است، با توجه به تغییرات شدید آب و هوایی و هزینه‌های سنگینی که باید برای کنترل و پایداری شرایط در تولید داشته باشیم، بحث گلخانه یکی از روش‌های مناسب تحت کنترل است که انواع تولیدات هدایت‌شده و نظارت‌شده با کیفیت عالی در آن امکان‌پذیر است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: گلخانه‌هایی که تاکنون در کشور فعالیت داشته‌اند گلخانه‌های سنتی و کوچک بودند اما اکنون کشور به سمت گلخانه‌های بزرگ و صنعتی با برنامه‌ریزی منظم می‌رود که هر چقدر بتوان آنها را توسعه داد به صورت تعاونی می‌توان فعالیت داشت که صرفه اقتصادی آن هم بیشتر است.

کریمی ادامه داد: سازمان‌دهی و انسجام‌بخشی به کشاورزان هم یکی از رسالت‌های جهاد کشاورزی بوده و تشکیل شرکت‌های زراعی بسیار اثرگذار است و موضوع دیگر بحث تنظیم بازار است و دعوایی که دائم بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی وجود دارد، اکنون این رسالت به جهاد کشاورزی سپرده شده است.

نماینده مردم اراکف خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: کنترل زنجیره تولید تا مصرف باید در دست جهاد کشاورزی باشد که لازمه آن فراهم کردن ساز و کار و تسلط و اشراف بر زنجیره است، وقتی ما هم در سطح استانی و ملی تولید می‌کنیم چرا باید کمبود داشته باشیم.

کریمی تصریح کرد: این کار با کمترین نیروی انسانی هم قابل انجام است و در صورت مشاهده تخلف باید برخوردهای سنگین انجام شود، دغدغه ما برای سال آینده حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی است که باید این آمادگی در جهاد کشاورزی باشد تا شوکی که قرار است در آینده به واسطه این اقدام در بازار ایجاد شود را مدیریت کند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده در سال 97 که بودجه سال 98 آمد پیشنهاد حذف این ارز 4 هزار و 200 تومانی را داشتم چراکه از زمانی که این ارز مطرح شد منشا فساد بود اما متاسفانه حذف آن انجام نشد، با وجود ارز 4 هزار و 200 قیمت مرغ به هر اندازه که بود ما شاهد بازار سیاه بودیم پس این نشان می‌دهد که مشکل عرضه نداریم بلکه بازار و تنظیم بازار مشکل دارد.

کریمی عنوان کرد: اگر قرار است افزایش قیمتی باشد یک بار این شوک به مردم وارد شود، شفاف گفته شود و دیگر تمام شود نه اینکه بازار دچار التهاب شود و عرضه را قطع کنند، برای بحث گندم و دارو هم قرار شده که ارز 4 هزار و 200 تومانی حذف شود اما قیمت آنها تعدیل نشود اما در اقلام دیگر قرار شد تعدیل هم اتفاق بیفتد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بحث دیگری هم که در رابطه با تولید وجود دارد اینکه در گذشته بحث سیاست‌های ترویجی بیشتر و جدی‌تر بود اما اکنون اطلاعات مورد نیاز مردم با یک جستجو در اینترنت به دست می‌آید اما یک سری تحولات در حوزه ترویج و آموزش هست که جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه متولی باید آنها را رقم بزند.

کریمی بیان کرد: برای مثال در حوزه کشت، اینکه چه محصولی کشت شود را باید مجموعه جهاد کشاورزی با توجه به پژوهش‌هایی که داشته به مردم معرفی کند، در بحث باغات هم همین موضوع اهمیت دارد، تولید انگور به روش سنتی اکنون پاسخگو نیست باید به دنبال تغییر الگو باشیم تا راندمان بیشتری داشته باشیم.

وی ادامه داد: وقتی سه چهارم کشمش تولیدی کشور صادر می‌شود باید به دنبال تولید محصولی باشیم که متناسب با ذائقه کشورهای هدف باشد و بیشترین ارز افزوده صادراتی را برای ما به همراه داشته باشد، داربستی کردن باغات انگور اگر در خنداب و اراک پابگیرد راندمان تولید به شدت تغییر می‌کند و سبب تحول در اقتصاد می‌شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مراجعات بسیاری در بحث سهمیه‌بندی کود، سم و بذر داریم که باید در این زمینه یک ساز و کاری باشد و سهم استان به صورت عادلانه دریافت شود، منابعی به صورت گلوبال هست و باید در دریافت سهم استان تلاش شود.

کریمی افزود: زیرساخت‌های استان که در بحث تنظیم بازار کمک‌کننده هستند هم باید مورد توجه باشد، فرآیند زنجیره تکمیل فرآوری یکی از این زیرساخت‌هاست، در بخش کشاورزی در بحث صنایع تبدیلی مشکل داریم، حبوبات تولید می‌شود در استان اما صنایع بسته‌بندی آن را نداریم که همین سبب اتلاف تولید می‌شود.

وی تصریح کرد: در بحث دام و طیور کشتارگاه و صنایع بسته‌بندی مهم است که باید در راستای راه‌اندازی کشتارگاه صنعتی تلاش کنیم، در بحث عرضه مواد پروتئینی در کشور به تدریج از حالت سنتی خارج می‌شویم و فروشگاه‌های سنتی گوشت تقریباً ماهیت خود را از دست داده‌اند.

کریمی خاطرنشان کرد: یک بار برای همیشه با همکاری اصناف اتحادیه‌های قصابی و مواد پروتئینی را یک جا کنید و همه تحت عنوان فروشگاه مواد پروتئینی فعالیت داشته باشند.

انتهای پیام/711/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon