آلمان نیمی از راکتورهای برق هستهای خود را در بدترین زمان تعطیل میکند
آلمان طبق تعهد خود پس از فاجعه فوکوشیما، نیمی از رآکتورهای هسته ای خود را تا پایان سال جاری میلادی و نیم دیگر را تا پایان ۲۰۲۲ خاموش میکند، اما این کار در بدترین زمان یعنی در شرایط بحران انرژی در اروپا صورت میگیرد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، آلمان قرار است تقریباً نیمی از ظرفیت برق هستهای خود را تا پایان سال جاری میلادی متوقف کند و شبکه برق اروپا راکه همین حالا هم درگیر یکی از بدترین بحرانهای انرژی است، بیشاز پیش به دردسر بیندازد.
با تعطیلی 3 پالایشگاه برق هستهای در آلمان، تنها 3 پالایشگاه فعال در این کشور باقی میماند که آنها هم تا پایان 2022 خاموش خواهند شد. علاوهبر کاهش عرضه برق، این تعطیلیها یکی از منابع اصلی برق کم کربن را در کشوری که مصرف تولید آلایندههای کربنی در آن روبهافزایش است، از بین میبرند.
آلمان پساز فاجعه فوکوشیما در 2011 متعهد شد تمام راکتورهای هستهای خود را خاموش کند. در آن زمان آلمان سردمدار استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بود اما تعطیلی این راکتورها این کشور را بیشاز پیش وابسته به زغالسنگ برای تولید برق کرد.
نیروگاههای هستهای برای تولید 24 ساعته برق طراحی شدهاند و پشتیبان خوبی برای زمانی هستند که هیچ وزش باد یا تابش خورشیدی برای تولید برق وجود ندارد. با وجود اینکه این تعطیلیها از سالها پیش برنامهریزیشده بود و نباید تغییری در قیمت برق ایجاد میکرد، اما توقف تولید 4 گیگا وات، ظرفیت ذخیره برق در آلمان را پایین میآورد و این یکی از دلایل بالاتر بودن قیمت برق در سال آینده میلادی است. قیمت برق در آلمان برای تحویل در 2022 بیشاز 5 برابر افزایش یافته است.
زمانبندی این تعطیلیها بسیار نامناسب است. قیمت برق در سراسر اروپا به بالاترین رقم رسیده و آلمان وابسته به تولید برق از گاز گرانقیمت و زغالسنگ برای 20 سال آینده خواهد شد. باز نگهداشتن بیشتر نیروگاههای هستهای هم گزینه خوبی بهنظر نمیرسد چون نیازمند صدها میلیون یورو سرمایهگذاری است.
وابستگی بیشتر به سوختهای فسیلی، تولید آلایندههای کربنی را افزایش میدهد و آلمان در این راه تنها نیست. چندین کشور در اروپا تولید برق از زغالسنگ را در ماههای اخیر و بهدنبال کمبود عرضه گاز طبیعی و همچنین کاهش تولید برق بادی، افزایش دادهاند.
آلمان قصد دارد تولید برق از زغالسنگ را تا 2038 متوقف کند. اکثر کشورهای اروپایی هم همین روند را در پیش گرفتهاند تا در بلندمدت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید برق افزایش یابد. اما در کوتاهمدت زغالسنگ مشکل کمبود برق را حل خواهد کرد.
انتهای پیام/49