واردات برخی کالاهای چینی و ثبت به‌عنوان تولید شرکت‌های دانش‌بنیان‌ داخلی!

واردات برخی کالاهای چینی و ثبت به‌عنوان تولید شرکت‌های دانش‌بنیان‌ داخلی!

برخی شرکت‌های خصوصی چینی، اطلاعات فنی محصولی که قطعاتش تفکیک شده و بناست در ایران مونتاژ شود را در اختیار شما قرار می‌دهند تا بتوانید محصول را دانش‌بنیان کرده و از پس سؤال‌های گروه‌های ارزیابی برآیید و محصول را به‌عنوان دانش‌بنیان ایرانی ثبت کنید!

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ "نسیم توکل" فعال دانش‌بنیان و عضو اتاق بازرگانی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: فرآیند دانش‌بنیان شدن شرکت‌ها و امکانات اعطایی به آن‌ها در ایران سبب راغب شدن بسیاری از شرکت‌های واردکننده به تغییر استراتژی و دستیابی به دانش فنی محصولاتی که به بازار ارائه می‌کردند، شده است.

وی تصریح کرد: حتی اگر امکانات مالی، حمایتی و تسهیلات را کنار بگذاریم، همین پوشش یا هویتی که دانش‌بنیان بودن به شرکت‌ها می‌دهد، جذابیت ایجاد می‌کند؛ به این معنا که دانش‌بنیانی، فن‌آور و مجهز به دانش روز بودن را به ذهن متبادر می‌کند؛ حال اگر این شرکت‌ها تولیدکننده نیز باشند، مزایای مخصوص به خود را دارد و برای واردکنندگان هم همانگونه که اشاره شد گام اول را بر می‌دارند و با توجه به دانش فنی که در اختیار دارند اینبار محصولات تجاری با نام خود به بازار ارائه می‌دهند.

توکل خاطرنشان کرد: به هر حال، وجود این مزایا و جذابیت‌ها، شرکت‌های بسیاری را به دریافت این مجوز ترغیب کرده است به طوری که شرکت‌های دیگری هم در زمینه مشاوره دانش‌بنیان شدن به راه افتادند همچنین شرکت‌های واسطه‌ای وجود دارند که بر روی مسئله به دست آوردن فناوری و عمق دانش کار کرده و سپس آن‌ها را به فروش می‌رسانند؛ از سوی دیگر، برنامه‌های همکاری مشترکی میان شرکت‌های دانشگاهی، گروه‌های تحقیق و توسعه با گروه‌های تولیدی و بازرگانی به راه افتاده که در مجموع این اتفاقات را حتماً باید به فال نیک گرفت.

این فعال دانش‌بنیان گفت: با این حال، به نکته بسیار جالبی در کشور برخورده و دریافتیم بسیاری از شرکت‌های واردکننده که همچنان به امر واردات مشغول بوده و شواهد واردات کالا، فروش و مبدأ خرید به صورت آشکار موجود است، محصول خود را به عنوان دانش‌بنیان ثبت کرده‌اند! به عنوان مثال یک شرکت واردکننده، کالای کشور دیگری را به نام محصول نوآورانه تولید داخل به ثبت رسانده و ادعای دانش‌بنیانی می‌کند! جالب‌تر اینکه همچنان محصول را به کشور وارد می‌کنند.

وی ادامه داد: در ابتدا، فکر می‌کردیم این شرکت‌ با هدف به دست آوردن توانایی برای فروش محصول خود به بخش دولتی با عنوان تولید داخل یا دانش‌بنیانی، هزینه و زمانی را برای تحقیق و توسعه صرف کرده است اما موضوع زمانی جالب‌تر شد که متوجه شدیم چینی‌ها در این زمینه هم به ایرانی‌ها خدمات ارائه می‌کنند؛ یعنی چه می‌کنند؟!

توکل ادامه داد: چندی پیش، ایمیلی از یک دوست قدیمی چینی که محصولاتی در زمینه نظارت تصویری از آن‌ها خریداری می‌کردیم، دریافت کردم که گفته بود اگر نمی‌توانیم به دلیل مسئله تولید داخلی از آن‌ها خرید کنیم می‌توانند اجزاء محصول را به صورت تفکیک شده به ما بفروشند و با این روش ما می‌توانیم به صورت دانش‌بنیان هم کالا را در کشورمان به ثبت رسانیم!

عضو اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: به کار بردن واژه دانش‌بنیان از سوی این فرد برای من بسیار عجیب بود؛ بنابراین از وی خواستم که درباره دانش‌بنیان کردن محصول بیشتر توضیح دهد. سپس در یک نامه خلاصه شده توضیح داد که آن‌ها(طرف چینی) اطلاعات فنی محصولی که قطعاتش تفکیک شده و بناست در ایران مونتاژ شود را در اختیار شما قرار می‌دهند تا بتوانید محصول را دانش‌بنیان کرده و از پس سؤال و جواب‌های گروه‌های ارزیابی برآیید!

وی ادامه داد: از این طریق قادر خواهید بود وام بگیرید، تخفیف‌ها یا معافیت‌های گمرکی برای واردات محصول دریافت کنید و بتوانید بازار خود را با محصولات چینی ما توسعه دهید و دوباره از ما خرید کنید و به تولید داخل فکر هم نکنید! دریافت این نامه برای من بسیار جالب بود و به فکر افتادم بیشتر بررسی کنم.

توکل خاطرنشان کرد: در ادامه دریافتم که بسیاری از شرکت‌ها به این کار مشغول هستند و آنگونه که توضیح دادم همچنان در حال واردات کالا از چین هستند و شرکت‌های بخش خصوصی چینی با تحقیقات بازاری که انجام داده‌اند و از قوانین جدید ایران آگاهی به دست آورده‌اند به سراغ فروش بخشی از فناوری، دانش و اطلاعات فنی به ایرانیان هستند اما نهایتاً نکات اصلی و عمق دانش را حفظ می‌کنند تا طرف ایرانی نتواند محصول را تولید کند! فقط جوابگوی نیاز دانش‌بنیان شدن محصول خود باشد و برای ادامه فعالیت به آن‌ها وابسته باشد.

وی در پایان متذکر شد: بدون تعارف، این روش، استعمار نوین فناوری و بخش تولید یک کشور است که شرکت‌ها و بخش‌ خصوصی چین به‌صورت هدفمند با استفاده از سودجویی، طمع‌کاری و دروغگویی عده‌ای در داخل آن را پیش می‌برد؛ این شرکت‌های چینی به صورت سیستماتیک و هدفمند تلاش می‌کنند تا فعالیت گروه‌های علمی، تولیدی، دانشمندان، جوانان و پژوهشگران ایرانی را خنثی کند و به هر قیمتی در مقابل رشد آن‌ها می‌ایستد تا بازار ایران که جایزه بزرگی برایشان محسوب می‌شود را از دست ندهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon