پایان ۲۱ سال معطلی؛ طرح تفصیلی بندرعباس بالاخره مصوب شد

پایان 21 سال معطلی؛ طرح تفصیلی بندرعباس بالاخره مصوب شد

گروه استان‌ها- طرح تفصیلی شهر بندرعباس که از سال ۱۳۷۹ معطل مانده بود طبق اعلام استاندار هرمزگان در شورای برنامه ریزی هرمزگان به تصویب رسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس؛ یکی از مسائل مهم برای توسعه هر شهری داشتن طرح تفصیلی برای آن شهر است و در واقع این طرح سند توسعه یک شهر محسوب و طبق آن رفتارهای مدیریت شهری در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ترسیم می‌شود و باید بر اساس آن برای عمران و آبادانی یک شهر تلاش کرد. 

طرح تفصیلی، در قانون به عنوان طرحی که بر اساس معیارها و ضوابط کلی و طرح جامع شهر، نحوه استفاده از زمین‌های شهری در سطح محلات مختلف شهر و موقعیت مساحت دقیق زمین برای هر یک از آنها، وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور و میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری، اولویت‌های مربوط به مناطق بهسازی، نوسازی و توسعه و حل مشکلات شهری و موقعیت کلیه عوامل مختلف شهری در آن تعیین می‌شود و نقشه‌ها و مشخصات مربوط به مالکیت بر اساس مدارک ثبتی، تهیه و تنظیم می‌شود معرفی شده است و سالیان زیادی با اینکه در شهر بندرعباس که امروزه به کلانشهری تجاری و توریستی تبدیل شده است زیاد از آن سخن به میان می‌آمد اما هنوز تصویب نشده بود و در پیچ و خم رفت و آمد استانداران و مدیران مانده بود.

طرح تفصیلی شهر بندرعباس از دولت اول خاتمی و از زمان استانداری فتح الله معین در هرمزگان خاک خورده و توجه خاصی به آن نشده است؛ بعد از معین افراد سرشناسی چون عبدالحسین مقتدایی، سید ابراهیم درازگیسو، عبدالرضا شیخ الاسلامی، عبدالعلی صاحب محمدی، حسین هاشمی تختی، ابراهیم عزیزی و جاسم جادری سکان این استان و شورای برنامه ریزی آن را در دست گرفتند اما هیچ کدام رغبتی به تصویب این طرح مهم در عمل نشان ندادند اما یک جوان انقلابی به خود این جرات را داد تا در اولین ماه‌های مدیریتش در استان هرمزگان طرح تفصیلی شهر بندرعباس را به تصویب شورای برنامه ریزی استان برساند تا شاید در مدیریت شهر بندرعباس شاهد اجرای برنامه‌های تاثیرگذار‌تری باشیم چرا که دهه‌های متمادی است تصمیمات خلق الساعه و غیرکارشناسی بیت المال و عمر مردم بندرعباس را دچار یک فرسایش کرده است.

جالب است بدانید که اولین طرح تفصیلی شهر تهران در سال 1349 تهیه، تصویب و ابلاغ شده و طرح تفصیلی فعلی آن نیز سال 1391 به تصویب رسیده است و این یعنی شهر بندرعباس که شاید قدمتش از تهران نیز بیشتر باشد 51 سال در این موضوع از تهران عقب‌تر است اما باید بدانید که طرح تفصیلی لازمه طرحی دیگر به نام طرح جامع شهری است یعنی ابتدا باید طرح جامع شهری برای یک شهر تهیه و تصویب شود و پس از آن طرح تفصیلی آن شهر تهیه شود‌.

طرح جامع شهری نیز طرح  بلند مدتی است که در آن نحوه استفاده از اراضی و منطقه‌بندی مربوط به حوزه‌های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری و کشاورزی و تأسیسات و تجهیزات و تسهیلات شهری و نیازمندی‌های عمومی شهری، خطوط کلی ارتباطی و محل مراکز انتهایی خط (ترمینال) و فرودگاه‌ها و بنادر و سطح لازم برای ایجاد تأسیسات و تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق نوسازی، بهسازی و اولویت‌های مربوط به آن‌ها تعیین می‌شود و ضوابط و مقررات مربوط به کلیه موارد فوق و همچنین ضوابط مربوط به حفظ بنا و نماهای تاریخی و مناظر طبیعی، تهیه و تنظیم می‌شود.

نخستین طرح جامع شهر بندرعباس نیز در سال 1345 و دومین طرح آن نیز در سال 1355 با هدف دست یافتن به مناسب ترین الگوی شهرنشینی و نگهداری اراضی مستعد برای مصارف مناسب و در زمان لازم تهیه شد.

حال تصویب طرح تفصیلی شهر بندرعباس می‌تواند خبر خوبی برای از سردرگمی درآوردن مردم به خصوص مدیران شهری بندرعباس باشد. 

استاندار هرمزگان شامگاه یکم دی ماه بعد از معارفه محسن خاکی نهاد معاون توسعه، مدیریت و منابع استانداری هرمزگان و تکریم نازنین شیبانی راهی شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان شد.

دستور کار اول این جلسه بررسی طرح تفصیلی شهر بندرعباس بود که بعد از بررسی‌های انجام شده بعد از سال‌ها معطلی به تصویب رسید و بعد از این امر لایحه بودجه 1401 در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تشریح و مورد بحث و بررسی و تببین قرار گرفت.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این باره اظهارداشت: یکی از مسائل مهم و بر زمین مانده شهر بندرعباس بحث طرح تفصیلی این شهر بود که موضوع اصلی نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان هرمزگان به بررسی آن اختصاص پیدا کرد و در آن در رابطه با این طرح که از سال 1379 تاکنون معطل مانده بود تصمیم نهایی اتخاذ شد. 

وی افزود: خوشبختانه اعضای شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان رای مثبت به طرح تفصیلی شهر بندرعباس دادند و این طرح در این دولت به تصویب رسید که امیدواریم بتواند منشا خیر و توسعه و همچنین اقدامات موثر و ماندگار برای شهر بندرعباس و مردم آن باشد.

استاندار هرمزگان بیان کرد: تصویب این طرح تفصیلی شهر بندرعباس، یکی از اقدامات بسیار خوبی است که می‌تواند نقش بسیار بالایی را در توسعه و پیشرفت همراه با عدالت شهر بندرعباس ایفا کند.

به گزارش تسنیم؛ مهدی دوستی استاندار هرمزگان و نماینده عالی دولت مردمی در استان نشان داده است که به هیچ عنوان به دنبال توسعه نمایشی در استان هرمزگان نیست بلکه با طرح و برنامه وارد این استان شده است. 

دوستی که روز گذشته قول برخورد با اخلالگران بازار سیمان در استان را داده بود یک روز بعد از سخنانش با پیگیری‌های انجام شده منجر به برگزاری دوره آموزشی خرید سیمان از بورس براى توزیع کنندگان سیمان، با هدف حذف واسطه‌ها از این چرخه، توسط کارگزاران بورس در شهرستان میناب شد.

انتهای پیام/864/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon