احداث سد آبریز تنها راه نجات کهگیلویه است

احداث سد آبریز تنها راه نجات کهگیلویه است

گروه استان‌ها- احداث سد آبریز تنها راه نجات کهگیلویه بزرگ از بیکاری و توسعه نیافتگی بوده و نباید فراموش کرد که دشت‌های تفتیده چشم براه آب مارون هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  یاسوج ، مارون از سرچشمه‌های خود از ساورز، دمه و دشت راق رودخانه سادات و رود میان تنگان و دامنه کوه نیر با عبور از پیچ و خم‌ها و چین خوردگی‌های زیبای این بخش از  زاگرس مرکزی  می‌گذرد تا با الحاق به رود آبریز در منتهی الیه کوه نیر نام زیبای مارون را بگیرد.

در کمال تاسف مارون و سرچشمه‌های آن در سالیان دور و دراز تنها عطش بخش محدودی از زمین‌های زراعی حاشیه خود را فروکش کرده و مردمان این خطه از  سادات و لوداب گرفته تا لنده و کهگیلویه بیش از هرچیز از خشم مارون بهره برده‌اند و بیش از هر چیز سیلاب و تخریب زمین‌های زراعی و خانه و کاشانه شان نصیب آنها شده است.

در سال‌های اخیر اما با کاهش محسوس نزولات آسمانی و افت شدید سطح آب سفره‌های زیرزمینی و خشکیدگی چشمه‌ها، سهم مردمان این دیار نفرین شده آه و حسرت بوده است.

گفتنی است سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از حوضه مارون 349/4 میلیون مترمکعب است که تاکنون هیچ گونه استفاده‌ای از آن ننموده و هیچ سد و سازه ای نیز احداث نگردیده است.

بر این اساس مطالعات سد آبریز یا مارون 2 با حجم 135/2 میلیون مترمکعب  در قالب این تخصیص از سال 90 آغاز گردید و شاید تنها سدی در کشور که بر مبنای سهم تخصیص وارد مطالعه گردید.

دشت‌های تفتیده و غنی کهگیلویه، چرام و لنده سال‌های سال است چشم انتظار احداث سد مارون 2 هستند، سدی که به نوبه خود تنها و تنها راه نجات این سه شهرستان بوده تا با شکوفایی کشاورزی و صنعت خود از فقر مطلق بیرون آیند.

  دشت‌های تفتیده  چشم براه آب مارون 

مردمان و مسئولان کهگیلویه بزرگ هم البته به رغم همه کارشکن ها بر این حق مسلم خود پافشاری میکنند و در دهه اخیر بارها بر اجرای هرچه سریعتر این پروژه تاکید داشته اند.
 سد آبریز(مارون2) مصارف آن برای شرب و صنعت و تولید انرژی برقابی و مهم تر از همه کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه مارون خواهد بود که به نوبه خود سالیانه سبب کاهش ورود رسوبات فراوان به سد کنونی مارون و کاهش عمر مفید این سد و تجهیزات و توربین های نیروگاه آن می‌شود.

اینک جوانان چشم انتظار و دشت‌های خشکیده کهگیلویه بزرگ بیش از هر زمان دیگر خواهان  اجرای این پروژه عظیم و نجات بخش هستند تا کورسو امید آنها برای رونق شهر و دریارشان همچنان وجود داشته باشد.

رسول فرهادی مدیرعامل شرکت آـب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد به تسنیم گفت: سد آبریز فقط مطالعات آن به اتمام رسیده و هنوز کار خاصی انجام نشده است.

حجت الاسلام سید محمد موحد نماینده مردم شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام می‌گوید: بیش از 30  هزار هکتار زمین در کهگیلویه و چرام با احداث سد آبریز آبیاری می‌شود که در حوزه گردشگری، اشتغال و اقتصاد تحول عظیمی در منطقه ایجاد و به نوعی شاهد کاهش اشتغال و رونق تولید خواهیم بود.

کیامرث حاجی زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد  نیز گفته که سد آبریز با ارتفاع 144 متر، 173 میلیون متر مکعب گنجایش مخزن و تولید سالانه 20 مگاوات برق را دارد.

انتهای پیام/541/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon