برخورد فصلی به جای تثبیت قوانین در فدراسیون والیبال
برخورد فصلی با قوانین در حالی که این نتیجه همه پرسی ممکن است چهره لیگ را کاملاً تغییر دهد، ثبات و اعتبار لیگی که پسوند «برتر» را به دنبال خود دارد، خدشهدار میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در مراسم قرعهکشی لیگ برتر والیبال 1400 که روز 17 مهرماه برگزار شد، سازمان لیگ تصمیم گرفت این رقابتها ابتدا به صورت رفت و برگشت انجام شود و پس از مرحله پلیآف، دیدارهای رده بندی و تعیین ردههای پنجم تا هشتم نیز برگزار شود. در پایان لیگ نیز دو تیم به دسته یک سقوط میکنند و دو تیم از دسته یک راهی لیگ برتر میشوند.
تیمهایی که پا به لیگ برتر گذاشتند با پذیرش این شرایط، تمرینات خود را تنظیم کردند و بودجه لازم برای سفرهای مختلف را کنار گذاشتند اما سازمان لیگ پس از نیم فصل به صورت خودجوش و با نیت احترام به خرد جمعی، ترجیح داد نحوه برگزاری لیگ در نیم فصل دوم را به همه پرسی بگذارد که نتیجه آن 8 بر 6 به سود تیمهایی شد که با تصمیم اولیه سازمان لیگ، موافق بودند. یعنی در نیم فصل دوم، 43 درصد تیمها با نارضایتی برگزارکننده مسابقات هستند.
میلاد تقوی، دبیرکل فدراسیون والیبال در این مورد گفت: فدراسیون بارها نشان داده که برای نظرات مدیران عامل باشگاهها و مجموع زیر نظر آنها احترام قائل است. در نامه فدراسیون دو شیوه متمرکز یا تداوم روش دور رفت (رفت و برگشت) برای دور برگشت پیشنهاد شده بود که از مجموع 14 تیم که در این نظرسنجی شرکت کردند، هشت تیم با برگزاری به روش دور رفت و غیر متمرکز موافقت خود را اعلام کردند و شش تیم هم خواهان برگزاری به روش دوم (متمرکز) بودند. بنابراین فدراسیون نیز برای احترام به رای اکثریت باشگاه ها مسابقات دور برگشت را به صورت غیر متمرکز برگزار خواهد کرد.
رفراندوم سازمان لیگ در حالی برگزار شد که اگر تنها دو تیم، نظری متفاوت داشتند، لیگ برتر به صورت متمرکز در تهران انجام میشد. انعطاف آییننامه سازمان لیگ در برخی موارد اساسی مثل نحوه برگزاری مسابقات، قطعا خوب نیست و اعتبار آن کم میکند.
رحمان محمدیراد، سرمربی تیم والیبال سپاهان و مربی پیشین تیم ملی به نکته جالبی اشاره میکند: حرفم این است که به آییننامه احترام گذاشته شود، اما متاسفانه یک جا که به نفعشان باشد روی بندهای آییننامه اصرار میکنند و یک جایی که به نفعشان نباشد قوانین را تغییر میدهند. چرا برای اعزام تیم فولاد سیرجان به مسابقات باشگاههای جهان، پایبند به آییننامه بودند و برای برگزاری لیگ با 12 تیم روی این موضوع پافشاری نکردند و قوانین را زیر پا گذاشتند؟
اعزام تیم فولاد سیرجان به مسابقات قهرمانی باشگاههای آسیا و باشگاههای جهان با بازیکنان فصل قبل این تیم از جمله بندهای مورد اعتراض بیشتر تیمها بود و در حالی که میشد تیم سیرجان با بضاعت واقعی خود راهی مسابقات بینالمللی شود اما با تعطیلی دو هفتهای لیگ برتر، تنها 2 شکست 3 بر صفر نصیب شاگردان سعید رضایی و روند لیگ، متوقف شد.
ساسان خداپرست، سرمربی شهرداری ورامین نیز میگوید: از ابتدا هم مطرح کردن پیشنهاد تغییر شیوه برگزاری لیگ برتر در دور برگشت، اشتباه بود. چون با پذیرش روش دوم، تیمی مثل شهرداری ورامین که در دور رفت همه بازیها را خارج از خانه بازی کرد، ناچار بود دور برگشت هم تمام بازیهایش را به میزبانی تهران برگزار کند. اگر قرار به اجرای چنین روشی بود، باید از ابتدا این روش اجرایی میشد یا برنامه بهگونهای چیده میشد که تیمها بهطور مساوی بازی رفت و برگشت داشته باشند.
برخورد فصلی با قوانین در حالی که این نتیجه همه پرسی ممکن است چهره لیگ را کاملاً تغییر دهد، ثبات و اعتبار لیگی که پسوند «برتر» را به دنبال خود دارد، خدشهدار میکند. یک توافق اصولی و کارشناسی شده با همه شرکتکنندگان در لیگ و تبدیل این توافق به قانونی ثابت که مشمول زمان نشود، کمک بزرگی به فدراسیون و مشخصکننده تکلیف تیمهای لیگ برتری و تنظیمکننده برنامه آنها برای حضور در بالاترین سطح مسابقات کشوری خواهد بود.
انتهای پیام/