آیا تمام کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی "قاچاق" هستند؟
در انبارهای سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی علاوه بر کالاهای قاچاق ضبطشده، اموال متروکه و نیز اموالی که هنوز از مراجع قضائی حکم نگرفتهاند هم نگهداری میشود که دو سوم کالاهای موجود در این انبارهاست.
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم؛ آیا تمام کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی "قاچاق" هستند؟ عباس پوریانی، نماینده قوه قضائیه و حاکم شرع در سازمان اموال تملیکی به این سؤال پاسخ میدهد:
- کالاهای در اختیار سازمان اموال تملیکی شامل کالاهای قاچاق و کالاهای متروک است.
- کالاهای قاچاق از مسیر غیرقانونی به کشور وارد یا از کشور خارج میشودند تا تشریفات گمرکی انجام نشود.
- با کشف کالای قاچاق در اجرای ماده 53 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بلافاصله باید به سازمان اموال تملیکی تحویل شود.
- رأی محاکم دادگستری یا تعزیرات اگر به نفع صاحب کالای ضبطشده باشد، آن کالا به مالک مسترد میشود؛ اما اگر رأی به نفع دولت صادر شود طبق ماده 8 قانون تأسیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، این سازمان یک سال فرصت دارد آن را از طریق مزایده، مذاکره و حراج بهفروش برساند.
- اگر کالایی از مسیر قانونی وارد کشور شود، به استناد ماده 24 قانون امور گمرکی، صاحب کالا 3 ماه فرصت برای انجام تشریفات گمرکی دارد که این فرصت تا 2 قابل تمدید است. اگر صاحب کالا در این مدت 5 ماه تشریفات قانونی گمرکی را انجام نداد، کالا طبق قانون متروکه تلقی میشود و سازمان اموال تملیکی باید آن را با اطلاع گمرک تحویل بگیرد.
- حاکم شرع بهعنوان نماینده قوه قضائیه باید اذن فروش کالای متروکه را به سازمان اموال تملیکی صادر کند.
- به استناد ماده 53 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اموال قاچاق باید بلافاصله تحویل سازمان اموال تملیکی شود؛ اما دستورالعملها و مقررات از سوی ارگانهای کاشف بهخوبی رعایت نمیشود که همین موضوع، مبدأ شروع دخل و تصرف نسبت به کالاهای قاچاق در سازمان اموال تملیکی است.
- کالاها را نباید بهصورت وزنی و کیلویی تحویل سازمان اموال تملیکی داد.
- بازدیدهای میدانی میگوید؛ نقطه شروع اشکالات در بحث اموال تملیکی، نحوه تحویل کالاهای مکشوفه به سازمان اموال تملیکی است.
استقبال خریداران از حراج حضوری 1100 تخته فرش سازمان اموال تملیکی
انتهای پیام/