مشکلات میراث فرهنگی و مرمت و بازآفرینی ابنیه تاریخی اصفهان زیر ذرهبین مسئولان قرار دارد
گروه استانها- مشکلات میراث فرهنگی و مرمت و بازآفرینی ابنیه تاریخی اصفهان و توجه به اینکه میراث فرهنگی اتفاقات ویژه نیاز دارد، از مهمترین موارد مطرح شده در جلسه معارفه مدیرکل جدید میراث فرهنگی اصفهان بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آیین تکریم و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان شامگاه سهشنبه با حضور علی دارابی معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مهران زینلیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان و سایر مسئولان استانی برگزار شد.
مهران زینلیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان در این جلسه با بیان اینکه حال این روزهای اصفهان خوب نیست افزود: استان اصفهان از جنبههای مختلف به لحاظ آلودگی، کمآبی، فرونشست که روزی نیست جلسهای در این زمینه نداشته باشیم، در حال حاضر روزهای خوبی را سپری نمیکند. آینده استان اصفهان به عزم جدی، نگاه جدید و متفاوت به گذشته برای حل مسائل استان نیاز دارد.
وی با بیان این که زمانی که محدودیتهای فعلی به ویژه بحث آب را مدنظر قرار میدهیم قاعدتا توسعه صنعت و کشاورزی را با توجه به شرایط با محدودیت روبهرو میکنیم، بیان کرد: استانی همچون اصفهان با این پشتوانه تاریخی و مهد هنری که سالهای سال پیشتاز بوده، انتظار میرود که کماکان پیشتاز بماند بنابراین یکی از مواردی که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد بحث توسعه خدمات و گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان است.
زینلیان گفت: این بدین معناست که باید همگی تلاش کنیم که در بخشهای مختلف به ویژه در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نگاه جدید و نوآورانه داشته باشیم که بتوانیم از ظرفیتهای موجود به نحو مطلوب بهره ببریم. استان اصفهان به لحاظ ارقام همیشه جزو برترینهای کشور بوده است چرا که بیشتر از 22 هزار ابنیه تاریخی ثبت شده و شناسایی شده داریم که 1900 بنا جزو آثار ثبت شدهاند و 19 اثر از این ابنیهها به ثبت میراث جهانی رسیدهاند.
با همدلی میان مسئولان استانی مشکلات برطرف میشود
وی با بیان این که اصفهان حدود یک هزار رشته ثبت شده صنایع دستی دارد عنوان کرد: همین آمار و ارقام نشان میدهد که چه سرمایه عظیم و پتانسیل مهمی وجود دارد که باید برای استفاده درست آنها را توسعه دهیم. مطمئن هستم با حضور ایزدی همدلی و فضای کاری که در استان وجود دارد خیلی زود میتوانیم بخشی از مشکلات را در حوزههای مختلف همچون آثار تاریخی اصفهان که وضعیت نامناسبی دارد برطرف سازیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان افزود: باید سعی بر آن داشته باشیم که ابنیههای تاریخی که در وضعیت نامناسبی قرار دارند، بازآفرینی، مرمت و بازسازی انجام دهیم که خودشان نقاط محرک توسعه برای بخشهای مختلف استان شود. یکی از انتظارات ویژهای که اکنون استان از اداره کل میراث دارد این است که به صورت جدی در حوزه ابنیههای تاریخی و آسیب دیده وارد شود و مسائل را برطرف سازد.
وی گفت: حضور تشکلهای مردم نهاد و انجمنهای قوی و پای کار یکی از خصوصیات مهم اصفهان است. برای من دغدغه دوستان در این تشکلها برای دغدغه پیگیری مسائل حائز اهمیت است چرا که بارها پیرامون مدیرکل میراث فرهنگی پیام داشتم. این سرمایه بسیار گرانقدر است که در اختیار مسئولان استان است که با تلاش خود مردم بتوانیم مسائل را برطرف کنیم.
زینلیان با بیان این که معتقدم که مطابق فرموده رهبر انقلاب راهکار حل بسیاری از مسائل و مشکلات رجوع به مردم است خاطرنشان کرد: این فضای همدلی و پتانسیل موجود در بدنه مردم و تشکلهای مردم نهاد را اگر بتوانیم ساماندهی کنیم بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد. دولت محدودیت خود را دارد که به آن آگاهیم اما زمانی که بخش خصوصی برای سرمایهگذاری وارد شود به موجب کوتاهیهایی که در گذشته داشتیم باید از آنها بهرهمند شویم.
وی ادامه داد: به واسطه سفرهایی که به خارج از کشور داشتم دیدهام که برای یک بنای تاریخی 70 ساله محافظ شیشهای میگذارند و به آن میرسند، در صورتی که شاید ما در هر محلهمان یک آثار تاریخی قدیمیتر ممکن است داشته باشیم که میتواند خود منبع تولید سرمایه و توسعه منطقه باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی با بیان این که فضای گردشگری استان اصفهان با توجه به محدودیتهای کنونی این کلانشهر نیازمند تقویت جدی است خاطرنشان کرد: ما به عنوان استانداری اصفهان هر کمکی که در هر بخش لازم باشد را با شما همراهی خواهیم کرد. بحث گردشگری، بومگردی و رونق کسب و کار صنایع دستی استان که اکنون یکی از استوانههای این حوزه است برای حل مشکلات همراه شما هستیم.
وی عنوان کرد: اصفهان تنها کلانشهری است که پس از تهران در سطح کشور 2 دانشگاه برتر دارد که بعضا در این حوزهها اساتید متخصص و متبحری داریم که در حوزههای مختلف این اداره فعالیت کردهاند و این ظرفیت را میتوانند در اختیار شما قرار دهند. میدانم که فعالان حوزه دانشگاهی آمادگی لازم را بدون هیچ چشم داشتی برای خدمترسانی در این حوزه دارند.
زینلیان گفت: از مدیرکل جدید اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست دارم که با دستگاههای مختلف تعامل لازم را داشته باشند، به اداره میراث فرهنگی نگاه خاصی وجود دارد که دستگاههای مختلف این دیدگاه را دارند که این اداره عامل عدم پیشروی فعالیت سایر دستگاهها است که خواهش دارم که با حفظ اصول و میراث و هویت تاریخی که باید صیانت و نگهداری شود باید تعامل سازنده با دیگر دستگاهها صورت گیرد.
وی ادامه داد: نمیشود که بافت تاریخی داشته باشیم و آن را قفل کنیم و به عموم مردم هیچ خدمتی ارائه ندهیم. شاید آثار تاریخی چند هزار ساله داریم اما ذیل آن میبینیم که بحثهای شهری در آن دیده شده است و با حفظ چارچوب باید نگاهمان تعامل با دستگاهها باشد. قطعا اکنون توریستی که برای بازدید از میدان امام(ره) که یک اثر جهانی است میآید دغدغه تردد، پارکینگ و ترافیک را داریم که زیبنده نیست. در عین حال که باید به حفظ این آثار توجه کنیم باید برای رفع سایر مسائل نیز چاره اندیشی کنیم.
علیرضا ایزدی مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان در این جلسه با بیان اینکه اصفهان اگر حالش بد باشد حال ایران بد است اظهار داشت: اصفهان قلب تپندهای است که چه زایندهرود در آن جاری باشد چه نباشد عشق ایرانیها با میدان نقش جهانش گره خورده است.
وی ادامه داد: اگر از زاویه 3 هزار و 100 سال تمدن و یک هزار و 400 سال بالندگی اسلامی به تاریخ نگاه کنیم، ایران و اصفهان شایسته بهترینها است که امیدوارم ضرغامی که بهترین است آنچه را که شایسته است برای وزارت میراث فرهنگی انجام دهد.
علی کامیابی سرپرست سابق ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان نیز در این مراسم اظهار داشت: بعد از درگذشت مدیرکل سابق میراث فرهنگی اصفهان به دلیل آن که من در هیچ کدام از حیطههای تحت پوشش این سازمان یعنی سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع تخصص لازم نداشتم برای پذیرش سرپرستی این اداره مقاومت کردم که در نهایت با چالشهای مختلف سرپرستی این سازمان را برای 2 ماه پذیرفتم اما تاکنون ادامه یافت.
وی با بیان این که سرپرستی این اداره را در شرایط فوقالعاده بحرانی پذیرفتم، بیان کرد: حدود 27 میلیارد اعتبار در حسابهایمان موجود بود که 391 پروژه کارگاه مرمتی داشتیم که من به موجب آنکه یک ماه بیشتر به پایان سال مالی نبود نگران بودم که آیا این اعتبارات جذب می شود یا خیر که در همین حین دچار بیماری کرونا شدم و با این اوصاف به اوضاع رسیدگی کردم و خوشبختانه 95 درصد از اعتبارات جذب شد.
سرپرست سابق ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: 391 پروژه مرمتی در سال 1399 داشتیم که حدود 28 میلیارد تومان اعتبار در راستای آنها جذب شد. ضرغامی روز گذشته حکم ایزدی را ابلاغ کردند که خوشبختانه ایشان از نیروهای فوقالعاده قوی هستند که در یکی از فعالیتهای اصلی اداره کل تخصص دارند.
انتهای پیام/174/ح