وزیر نیرو در سنندج: طرح "جهاد آبرسانی" اجرا می‌شود/ تا پایان دولت سیزدهم به تنش آبی روستاها پایان می‌دهیم

وزیر نیرو در سنندج: طرح "جهاد آبرسانی" اجرا می‌شود/ تا پایان دولت سیزدهم به تنش آبی روستاها پایان می‌دهیم

گروه استان‌ها ـ وزیر نیرو از اجرای طرح "جهاد آبرسانی" در کشور خبر داد و گفت: در مرحله نخست پروژه آبرسانی به هفت هزار و ۱۰۰ روستا اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، علی‌اکبر محرابیان شامگاه سه‌شنبه در نشست با مسئولان استانی، نمایندگان مجلس و مدیران دستگاه‌های آب و برق استان که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، از اختصاص اعتبار برای برطرف شدن مشکل تنش آبی در استان کردستان خبر داد و اظهار داشت: استان کردستان در این حوزه اولویت‌ نخست بوده و اعتبار بخشی زیادی از پروژه‌ها از این محل تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه 5 طرح بزرگ برای حل مشکلات پروژه‌های حوزه آبرسانی در کشور داریم گفت: دولت سیزدهم  برای نخستین بار "جهاد آبرسانی" را آغاز کرده که در قالب آن مشکل تنش آبی تمام روستاهای استان کردستان تا چهار سال آینده برطرف خواهد شد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با اجرای طرح جهاد آبرسانی مشکل آب شرب 199 روستای دارای تنش آبی در کردستان برطرف خواهد شد, تصریح کرد: علاوه‌ بر اعتباراتی که به‌ صورت اوراق برای طرح‌های آبرسانی و پروژه‌ها پرداخت می‌شود، سازمان برنامه و بودجه اعتبارات طرح جهاد آبرسانی را به صورت نقد پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه 10 هزار روستای فاقد شبکه آب سالم و پایدار، در طرح جهاد آبرسانی پوشش داده می‌شوند، اعلام کرد: در مرحله نخست پروژه آبرسانی در هفت هزار و 100 روستا اجرا می‌شود. 

محرابیان از انعقاد قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی و طرح‌های آبرسانی در کشور خبر داد و افزود: در قالب همین طرح مشکل آب 420 روستای باقی‌مانده دارای تنش آبی در استان کردستان تا پایان دولت سیزدهم برطرف خواهد شد.

وی با ابراز خرسندی از اینکه با اجرای این طرح دیگر شاهد تنش آبی در روستاهای بالای 10 خانوار استان نخواهیم بود تاکید کرد: مسئولان آبفا روستاهایی که مشکل آب شرب داشته شناسایی و برای رفع دغدغه‌های مردم تلاش کند.

وزیر نیرو به مشکل تنش آبی بانه اشاره و اذعان کرد: وضعیت بانه به گونه‌ای است که منابع آبی ما به وضعیت اضطراری رسیده و اهمیت آبرسانی به این شهرستان مهم‌تر از سنندج  است.

وی با تاکید بر اینکه تمام عوامل وزارت نیرو و پیمانکاران برای رفع مشکل آب شرب بانه همت کنند عنوان کرد: جبران کسری اعتبار برای تکمیل سد عباس‌آباد بانه در ردیف بودجه سال 1401 باید جبران شود.

وزیر نیرو برای رفع مشکل آب شرب بانه مهم‌ترین کار را انتقال خط آب از سد عباس‌آباد به شهر بانه دانست و اعلام کرد: طرح اضطرار باید تا اول تابستان و پمپاژ اصلی تا پایان تابستان اجرا شود.

وی به طرح انتقال آب از سد آزاد به سنندج اشاره کرد و افزود: سرعت کار در این پروژه بالا و 28 کیلومتر خط لوله 1400 و 1600 در سخت‌ترین شرایط توپوگرافی در حال اجرا است و اعتبار لازم برای تکمیل پروژه تا قبل از فصل گرمای سال آینده تامین شده است.

محرابیان همچنین به مشکل آب شرب سقز اشاره کرد و گفت: برای تکمیل سد چراغ ویس و سامانه انتقال آب به سقز، از 300 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز، دو سوم آن توسط وزارت نیرو و یک سوم دیگر هم با اعتبارات استانی تامین و تا نیمه اول سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

وزیر نیرو ابراز داشت: مشکلات آب روستاهای کشور را تا پایان دولت سیزدهم برطرف کرده و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.

 رفع مشکل آب شرب روستاهای کشور اولویت دولت سیزدهم است 

حمیدرضا جانباز، معاون وزیر نیرو نیز در نشست با مسئولان استانی، نمایندگان مجلس و مدیران دستگاه‌های آب و برق استان که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، از تلاش برای تخصیص اعتبارات برای حل مشکل تنش آبی در کشور خبر داد و اظهار داشت: متأسفانه علی‌رغم تکمیل سد چراغ ویس سقز و تأکید ستاد احیای دریاچه ارومیه برای اجرای 5 هزار هکتار شبکه‌های یک و دو به دلیل کمبود اعتبار توقف شده است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: در گام نخست رفع مشکل آب شرب روستاهای کشور از جمله استان کردستان در اولویت است.

دولت به رفع مشکلات آب کردستان توجه کند

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان نیز در این نشست بر ضرورت توجه بیشتر مسئولان کشوری و استانی به رفع مشکلات مردم تأکید کرد و اظهار داشت: مردم استان به ویژه مناطق شرقی در قروه، بیجار، سریش آباد، دلبران از لحاظ زیرساخت‌های آب و فاضلاب گله‌مند هستند و باید برای رفع آن اقدام جدی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه در مناطق غربی استان هم مثل سقز و بانه تنش آبی وجود دارد، افزود: در کردستان تلاش‌های خوبی در گذشته و هم‌اکنون صورت گرفته و در حال اجراست که امیدواریم این تلاش‌ها همواره در جهت توسعه استان ادامه داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در کردستان تصریح کرد: برای استانی مرزی همچون کردستان که 23هزار شهید مهاجر و انصار تقدیم انقلاب کرده است، می‌طلبد بحث آب و فاضلاب که به بحران تبدیل شده، اقدامات اساسی انجام شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین پورذهبی از وزیر نیرو خواستار حل مشکل آب شرب کردستان شد و گفت: برخی از مشکلات و دغدغه‌های مردمی با پیگیری مسئولان حل خواهد شد.

 تکمیل پروژه‌های حوزه آب در کردستان نیازمند 35هزار میلیارد تومان اعتبار است 

اسماعیل زارعی‌کوشا، استاندار کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه تکمیل پروژه‌های حوزه وزارت نیرو به ویژه آب در استان نیازمند 30 تا 35هزار میلیارد تومان اعتبار است، اظهار کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت در حوزه وزارت نیرو به ویژه آب، سرمایه‌گذاری قابل توجه و پروژه‌های ارزشمندی اجرا کرده اما متاسفانه بسیاری از این پروژه‌ها یا در میانه راه با کندی مواجه یا متوقف شده یا با وجود هزینه‌های زیاد به هدف نهایی نرسیده و مردم از آن بهره‌مند نشده‌اند.

وی با تأکید بر ضرورت توجه مسئولان کشوری به حل مشکلات استان کردستان گفت: امیدواریم با تصمیمات وزیر نیرو در این سفر چشم‌انداز نزدیکی از تحقق این پروژه‌ها داشته‌باشیم.

زارعی‌کوشا از بازدید میدانی وزیر نیرو از پروژه‌های حوزه صنعت آب استان کردستان در این سفر خبر داد و گفت: انتظار می‌رود در سایه حمایت‌های وزارت نیرو شاهد بهره‌برداری کامل از پروژه‌ها باشیم و در نهایت مردم از نتایج این اقدامات بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/481/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon