ماجرای عجیب گم شدن یک تن پسماند بیمارستانی در شهرستان بهارستان/ محموله پسماند شیمیایی و دارویی وارد ری شد

ماجرای عجیب گم شدن یک تن پسماند بیمارستانی در شهرستان بهارستان/ محموله پسماند شیمیایی و دارویی وارد ری شد

گروه استان‌ها ـ مرکز پسماند صنعتی هوشنگ آباد که قرار بود تنها پسماند داخلی ری را پردازش کند، به رغم مخالفت‌ها نخستین محموله پسماند بیمارستانی بهارستان را تحویل گرفت و عملیات امحاء و بی‌خطرسازی انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، شهرستان ری به‌واسطه قرار گیری آراد کوه در این شهرستان روزانه مقصد بیش از 6 هزار تن زباله است که به‌منظور دفن و پردازش وارد مجتمع آرادکوه می‌شود. در برخی مناطق دیده شده که خودروهای حامل زباله به دلایل مختلف اقدام به تخلیه زباله در حاشیه جاده‌ها یا تخلیه شیرابه در طول مسیر می‌نمایند که مشکلات زیست‌محیطی بسیاری را برای شهروندان به وجود آورده است.

در حال حاضر راه‌اندازی مرکز پسماند ویژه هوشنگ آباد در محدوده بخش فشافویه نیز مشکلات مضاعفی را برای مردم این منطقه به همراه خواهد داشت زیرا که طبق ثبت سفارش‌های انجام شده سایت هوشنگ آباد کل پسماند صنعتی و ویژه استان تهران را پردازش می‌کند و بار دیگر ری مقصد زباله‌ها و به‌ویژه پسماندهای خطرناک استان تهران شده است.

 چندی پیش خبری مبنی بر ارسال 2 تن پسماند عفونی از یکی از بیمارستان‌های شهرستان بهارستان به‌منظور امحا به مرکز پسماند هوشنگ آباد منتشر شد. از آنجا که طبق اطلاعات پیشین ارائه شده مرکز هوشنگ آباد از سوی فرماندار ویژه شهرستان ری و استاندار تهران تنها مربوط به پسماندهای صنعتی شهرستان ری بوده، از سوی خبرنگار ری و بهارستان پیگیری‌هایی صورت گرفت که درنهایت فرماندار ری دستور بر تعطیلی مرکز را جهت بررسی صادر کرد.

در نتیجه پیگیری‌های خبرنگار خبرگزاری تسنیم در بهارستان بیمارستان مذکور اعلام نمود که 2 تن پسماند شیمیایی مربوط به 6 ماهه گذشته بیمارستان را به هوشنگ آباد منتقل کرده اما در مرکز هوشنگ آباد تنها 1 تن از این مواد دریافت شده است.

با توجه به سابقه تخلیه این گونه پسماندها در حاشیه جاده‌ها احتمال گم شدن 1 تن پسماند شیمیایی و دارویی خارج شده از بیمارستان وجود دارد.

بنا بر اطلاعات موجود دومین مرکز پردازش پسماند این بار در قالب پسماند ویژه و صنعتی به‌رغم تمامی مخالفت‌های مسئولان و مردم مظلوم این شهر در ری آغاز به کار کرده است و از این پس علاوه بر زباله‌های خانگی، زباله‌های صنعتی و شیمیایی سطح استان تهران نیز وارد ری خواهد شد.

اظهارات رئیس بیمارستان، رئیس اداره بهداشت و مدیرعامل مرکز پسماند نیز بر همین موضوع دلالت می‌کند که در ادامه آمده است.

2 تن پسماند شیمیایی و دارویی بیمارستان امام حسین (ع) به فشافویه ارسال شد

ناصر عباسی رئیس بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان بهارستان با تأیید ارسال 2 تن پسماند شیمیایی و دارویی به مرکز دفع پسماندهای شیمیایی در هوشنگ آباد فشافویه اظهار داشت: ارسال پسماندهای شیمیایی بیمارستان با انعقاد قرارداد انجام شده است.

وی افزود: این پسماندهای شیمیایی و دارویی از دوران موج چهارم و پنجم کرونا جمع‌آوری و دپو شده بود که برای امحا با نظارت کارشناسان محیط‌زیست بهارستان به مرکز فشافویه ارسال شد.

1 تن پسماند شیمیایی و دارویی از بهارستان تا فشافویه گم شد

دانوش دمیریان مدیر شبکه بهداشت و درمان بهارستان طی پیگیری‌های خبرنگار تسنیم در مورد انتقال پسماند شیمیایی و دارویی بیمارستان این شهرستان از مسئولان بیمارستان اظهار داشت: 2 تن پسماند شیمیایی و دارویی با نظارت محیط‌زیست بهارستان به مرکز انتقال پسماند فشافویه ارسال شده است.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری تسنیم مبنی بر ثبت 2 تن پسماند شیمیایی و دارویی در سامانه مرکز دفع پسماندهای دارویی هوشنگ آباد فشافویه افزود: بیمارستان امام حسین (ع) بهارستان 2 تن پسماند را تحویل گروه پیشتازان محیط‌زیست آسیا کرده که از طرف محیط‌زیست معرفی شده است و با نظارت محیط‌زیست تحویل داده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان بهارستان در ادامه گفت: بیمارستان امام حسین (ع) بهارستان تنها فاکتور 1 تن از پسماند شیمیایی را پرداخت کرده است و تکلیف 1 تن از پسماندی که به مرکز دفع پسماندهای فشافویه نرفته است بر عهده شرکت طرف قرارداد با بیمارستان است.

دمیریان در پایان خاطرنشان کرد: موضوع عدم انتقال 1 تن از پسماندهای شیمیایی و دارویی بیمارستان را که در سامانه ثبت نشده پیگیری خواهد کرد و بر مطالبه‌گری خبرگزاری نیز در این حوزه تأکید کرد.

هوشنگ آباد 1 تن پسماند شیمیایی و دارویی از بهارستان تحویل گرفت

سید صدرالدین طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در ری، اظهار داشت: مرکز پسماند هوشنگ آباد مرکز دفن، امحا، تثبیت و بی‌خطرسازی پسماندها صنعتی و ویژه است که در روزهای اخیر از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست مورد بازرسی قرار گرفته است.

وی افزود: در این بازرسی ایرادات جزئی از جمله توسعه فنس کشی و احداث چاه پایش از سوی سازمان حفاظت محیط‌زیست مطرح شده که در اولین فرصت این ایرادات برطرف شد اما همچنان در برخی موارد، موافقت سازمان کسب نشده که منوط به بازدید مجدد است و به همین دلیل فعالیت مرکز هوشنگ آباد در حدود 2 هفته است که متوقف شده است.

رئیس هیئت مدیره شرکت پیشتازان محیط زیست آسیا در ادامه گفت: پسماند ویژه شامل ظروف خالی قرص و شربت، داروهای تاریخ گذشته و ... و همچنین پسماند صنعتی شامل فلزات آغشته به روغن، نفت و گل ناشی از سنگبری‌ها است که باید ابتدا بی‌خطر شده و سپس در لایه‌های حفاظتی دفن شود.

طباطبایی تصریح کرد: مرکز هوشنگ آباد به دنبال دریافت پسماند عفونی نیست و حیطه کاری این مرکز در حوزه پسماندهای ویژه و صنعتی است.

وی با اشاره به اعلام ارسال 2 تن پسماند شیمیایی و دارویی به هوشنگ آباد اظهار داشت: میزان دریافت پسماند شیمیایی و دارویی در این مرکز از شهرستان بهارستان 1 تن بوده که بر اساس استانداردهای محیط‌زیستی دفن شده است.

وی افزود: مرکز پسماند هوشنگ آباد تنها مختص به پسماندهای شیمیایی و دارویی بیمارستان‌ها است که صرفاً شامل بلیستر قرص خالی مصرف شده، شیشه خالی دارو و سرم می‌شود و این نوع پسماند کاملاً مجزا و جدا از پسماندهای عفونی بیمارستان‌ها محسوب می‌شود.

رئیس هیئت مدیره پیشتازان محیط زیست آسیا با اشاره به اینکه بیمارستان‌ها در سال حدود 4 تن پسماند دارویی و شیمیایی تولید می‌کنند گفت: پسماند شیمیایی و دارویی به‌منظور عدم بازیافت و نیز عدم ورود به چرخه دارویی باید خرد و سپس تثبیت و درنهایت دفن شود.

طباطبایی تصریح کرد: پسماند شیمیایی و دارویی در مرکز هوشنگ آباد طبق استانداردها تثبیت شده و دفن می‌شود اما پسماندهای عفونی که مقدارشان زیاد است به هیچ وجه مجوز ورود به این سایت را ندارد.

وی تصریح کرد: سایت پسماند هوشنگ آباد از هر نظر مطابق استانداردهای ملی و بین‌المللی و توسط اساتید دوره دیده در اروپا طراحی، نظارت و اجرایی شده است.

طباطبایی در ادامه تأکید کرد: هر سمن یا مرجع و سازمانی تمایل داشته باشد ما فضای مناسب ایجاد می‌کنیم تا ناظر دائم جهت نظارت بر سایت مستقر کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon