شاه‌حسینی: امسال مردم فیلم‌های خوبی را در پرده سینما خواهند دید

شاه‌حسینی: امسال مردم فیلم‌های خوبی را در پرده سینما خواهند دید

جشنواره فیلم فجر، شب قدر سینمای ایران است. اگر نتیجه قضاوتِ مردمی این شد که سینما به مردم ایران و الگوی زیست، ارزش‌های ملی، اعتقادی و انقلابی‌شان توجه کرده و چهره‌ای قرین کرامت از خودشان در پرده می‌بینند برنامه یک سالشان را با سینما می‌بندند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «مجید شاه حسینی» دبیر دوره‌های 26 و 27 جشنواره فیلم فجر که به عنوان عضو هیأت انتخاب چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت، معتقد است که مردم ایران سینمای کشورشان را در صورتی که بدانند که به ارزش‌ها، الگوی زیست‌شان و اخلاق و کرامت و شرافت آنها و عزت نفس ایرانی احترام گذاشته و نخواسته است به قیمت پذیرش جشنواره‌های بین‌المللی چهره‌ای دگرگون از جامعه خود نشان دهد، سینمای خودشان خواهند دانست و امیدوارم امسال هم این اتفاق بیفتد.»

می‌توان برای نمونه در تاریخ سینمای ایران‌ به فیلم‌های خانوادگی و مطابق با ارزش‌های اجتماعی و فرهنگی پرفروشی مانند گل‌های داوودی، پرنده کوچک خوشبختی، از کرخه تا راین و آژانس شیشه‌ای، مارمولک، بچه‌های آسمان، کلاه قرمزی و پسرخاله و ده‌ها فیلم دیگر اشاره کرد.

 

سینمای ایران , فیلم , جشنواره فیلم فجر ,

 

وی افزوده است: «به یاد دارم از دوره‌های بیست‌وششم و بیست‌وهفتم که دبیر جشنواره بودم تا اکنون که مهمان آن هستم، در صنعت سینما، فناوری فیلم و سهل‌والوصول شدن پدیده تولید اتفاقات زیادی افتاده است؛ اما توقعی که ما از سینما داشتیم هنوز برآورده نشده است و به‌نظر می‌رسد سینما در ارتباط گرفتن با مردم همچنان مشکل دارد.»

او می‌گوید: «سال‌ها پیش در جشنواره بیست‌وهفتم گفتم جشنواره فیلم فجر، شب قدر سینمای ایران است و سالی یک‌بار مردم و سینما دوستان برای اینکه به قضاوتی درست از سینمای ملی کشورشان برسند به جشنواره می‌آیند. اگر نتیجه قضاوتِ مردمی این شد که سینما به مردم ایران و الگوی زیست، ارزش‌های ملی، اعتقادی و انقلابی‌شان گذاشته است، اگر حس کردند که چهره‌ای قرین کرامت از خودشان در پرده می‌بینند برنامه یک سالشان را با سینما می‌بندند و تصمیم می‌گیرند که آن سال چه تعاملی با سینما داشته باشند.»

یکی از نکات مهم جشنواره فیلم فجر، به اصطلاح وی همین «شب قدر سینمای ایران»‌ است، چرا که مردم ما عموماً بعد از گذشت از جشنواره فیلم فجر، به‌دنبال تماشای فیلم‌های جشنواره فیلم فجرند. این در حالی است که برخی از منتقدین ما در سال‌های اخیر با حجمه‌هایی قصد داشتند تا جشنواره را بی‌اعتبار نشان دهند در حالی که محل رصد و انتخاب فیلم‌های مردم همین جشنواره فیلم فجر است. پرفروش‌ترین فیلم‌های هرساله سنیمای ایران غیر از کمدی‌هایی که با سانس‌های فراوان در اکران مواجه می‌شوند فیلم‌های برتر جشنواره فیلم فجرند. فیلم‌هایی مانند شبی که ماه کامل شد و به وقت شام و... نمونه‌هایی‌اند که نشان می‌دهد فیلم‌های برتر جشنواره مورد انتخاب مردم قرار می‌گیرند.

این پژوهشگر و مدرس می‌گوید که مردم امسال فیلم‌هایی را در جشنواره خواهند دید که جامعه آنان را اینگونه دیده‌ است. احساس می‌کنم امسال مردم ما فیلم‌های خوبی را در پرده سینما خواهند دید و اگر آثاری بیننده را راضی نکند، سال بعد بازخوردش را از خود مردم در اکران‌های عمومی خواهند دید. وی اضافه کرد که البته همچنان برخی از فیلم‌ها طبق عادت قدیمی، گویا همچنان پذیرش فستیوال‌های بین‌المللی برایشان مهم‌تر است.

او در پایان به انتخاب‌های هوشمندانه‌ فیلم‌های جشنواره امسال مطابق با واقعیت‌های زندگی مردم و ارزش‌ها و آرمان‌هایشان اشاره می‌کند که  امیدوار است بار دیگر مردم را برای تماشای آنها به سینماها بکشاند، بلیت بخرند و صف بکشند. البته کرونا باعث شده تا به میزان زیادی مردم از سینما فاصله بگیرند اما شاید انتخاب‌های امسال بتواند این رویه را تغییر دهد.

تصویر پژمان جمشیدی در «بی‌مادر»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران