واکاوی علت خروج قطار از ریل در ‌سوادکوه/ آیا خطای انسانی عامل حادثه بود یا مشکلات فنی قطار؟

واکاوی علت خروج قطار از ریل در ‌سوادکوه/ آیا خطای انسانی عامل حادثه بود یا مشکلات فنی قطار؟

گروه استان‌ها ـ آن طور که به نظر می‌رسد، امسال حوادث ریلی دامنگیر سوادکوه شده ‌و چندین مورد حادثه را شاهد بودیم که دو مورد آن در فاصله کمتر از یک ماه، متوالی اتفاق افتاد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، مسیر ریلی تهران- شمال، مسیری استراتژیک محسوب می‌شود. مسیری که هرگونه اخلال در تردد آن ، زیان‌هایی را به بار آورده و ترابری ریلی کشور را مختل و از حالت برنامه روزانه خارج خواهد کرد. به دلیل اهمیت آن، حفظ ایمنی مسیر ریلی به منظور پیش‌گیری از هرگونه سوانح، بسیار مورد توجه است. اما آنطور که به نظر می‌رسد، امسال حوادث ریلی دامنگیر سوادکوه شده است و چندین مورد حادثه را شاهد بودیم که دو مورد آن در فاصله کمتر از یک ماه، متوالی اتفاق افتاد. خروج قطار باری از تهران به شمال در مسیر روستای " جوارم" زیراب سوادکوه در بامداد چهارشنبه 8 دی ماه بوقوع پیوست که حادثه‌ای به مراتب سنگین‌تر بود که منجر به مسدود شدن مسیر ریلی تهران ـ شمال و توقف حرکت همه قطارها شد. اگرچه خوشبختانه خسارت جانی به دنبال نداشت اما خسارت‌های مالی درحال بررسی و برآورد است. به محض وقوع حادثه، مدیران و متولیان شهرستانی، استانی و متولیان کشوری باحضور در محل حادثه، مشغول امدادرسانی و تلاش برای خروج واگن‌های حادثه دیده از مسیر به منظور باز شدن هرچه سریعتر محور ریلی شده‌اند.‌

علی‌اصغر احمدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درمورد حادثه پیش آمده در مسیر ریلی سوادکوه، گفت: ساعت 2 بامداد چهارشنبه 8 دی در پی اطلاعی که بابت خروج قطارباری از تهران به شمال در روستای جوارم از توابع سوادکوه به ما داده شد، بلافاصله با مدیرکل راه‌آهن ناحیه شمال، فرماندار شهرستان و مدیرکل سوانح راه‌آهن کشور به همراه تیمی از سوانح راه‌آهن کشور در منطقه " جوارم" حضور یافتیم. کار بسیار سخت و فنی است که با دقت بالا باید صورت گیرد تا بتوانیم هرچه سریع‌تر واگن‌های خسارت دیده را خارج و ریل را احیاء کنیم. 

احمدی با بیان اینکه علت حادثه در دست بررسی است و به محض اتمام بررسی‌ها به مردم اعلام خواهیم کرد، اظهارداشت: متاسفانه چندی پیش نیز اتفاقی در سوادکوه رخ داد. حوادث علت‌های متفاوتی دارد. باتوجه به اینکه در مرحله اول تلاش‌ها به جهت امداد‌رسانی است تا مشکل برطرف شود، علت و میزان خسارت در حال بررسی است. کاری تخصصی و مهم است که به محض روشن شدن قضیه به استحضار مردم می‌رسانیم. 

احمدی درمورد گمانه‌زنی‌های محلی درمورد خسارت سارقان به مسیر ریلی سوادکوه، تصریح کرد: خوشبختانه راه‌آهن مکانیزمی دارد که طول مسیر را کنترل می‌کند اما گاهی خطای انسانی یا بلایای طبیعی، حوادثی را به بار می‌آورند.این موضوع را حوزه سوانح راه آهن کشور با تیمی که فرستاده باید بررسی کند.

وی افزود: درمورد این حادثه نه رانش زمین و نه بلای طبیعی بوده، بنابراین باید بررسی شود که آیا خطای انسانی عامل حادثه بود یا مشکلات فنی قطار. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران درمورد فرایند ترمیم مسیر ریلی، اظهارداشت: این موضوع باید توسط راه‌آهن کشور اعلام شود. به نظر نمی‌رسد مسیر حادثه‌خیزی باشد. در سال‌های اخیر هم مشکل نداشتیم. حادثه‌ای اخیراً در سوادکوه رخ داد. حادثه امروز نیز اتفاق بزرگی بود که جای تاسف دارد و باید بررسی شود و بحث‌های تخصصی زیرساختی دارد.

عین‌الله طالبی فرماندار شهرستان سوادکوه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم خروج قطار از ریل را در حیطه کار تخصصی راه‌آهن دانسته و درمورد حادثه پیش آمده، گفت: راه‌آهن ناحیه شمال راه‌بان و راه‌دار دارد که مسیرها را بررسی می‌کند. اما در حالت کلی سوادکوه برخی نقاط رانشی دارد. گاهی نیز بی‌دقتی لوکوموتیوران باعث حادثه می‌شود.اخیراً نیز در سرخ‌آباد حادثه داشتیم. کار ریل و راه آهن، کاری تخصصی است که قطعاً ایمنی،حفاظت راه و لوکوموتیوران، دقت بیشتری باید داشته باشند.‌

طالبی افزود: وقتی 2و نیم صبح چهارشنبه از حادثه مطلع شدیم، بلافاصله قبل رسیدن امکانات، از امکانات محلی استفاده کردیم. لودر اداره راه، لودر راه‌سازی اویول، بیل شرکت زیرساخت و همه عوامل محلی و شهرستانی ورود پیدا کردند. علت حادثه نیز توسط ستاد سوانح راه‌آهن در دست بررسی است. 

فرماندار سوادکوه با بیان اینکه باتوجه به شرایط شهرستان، گاهی بلایای طبیعی منجر به حادثه می‌شود و اظهارداشت: سوادکوه حالت میان‌بند و اراضی شیب‌دار دارد. گاهی جاری شدن سیل، باعث رانشی شدن مسیر می‌شود که با هدایت روان‌ آب‌ها می‌توان پیش‌بینی‌ها را انجام داد تا تخریب صورت نگیرد. 

طالبی در مورد احتمال خسارت سارقان به مسیر ریلی که منجر به تکرار خروج قطار از ریل می‌شود، تصریح کرد: فلسفه وجودی راه‌بان راه‌آهن یعنی یک مسیر بینابینی ایستگاه‌ها را پیاده طی کند و شبانه‌روزی، پیچ‌های مسیر را بررسی کند تا برداشته نشوند. احتمال این قضیه وجود دارد اما صحت و سقم آن باید از طریق راه‌آهن ابلاغ شود.

وی افزود: اگر علت حادثه همین بوده باشد ،قطعا باید حفاظت بیشتری صورت گیرد. با تقویت و افزایش نیروها، این موضوع محافظت شود.

به گزارش تسنیم، این چندمین بار است که مسیر ریلی سوادکوه به دلیل حوادث مختلف مسدود شده و حرکت قطارها متوقف می‌شود. حوادثی که  روند روزانه برنامه ریلی را دچار اخلال کرده و زیان‌هایی به بار آورده است.‌هرچیزی که منجر به وقوع حادثه ریلی مسیر سوادکوه می‌شود، از خطای انسانی گرفته تا مشکلات فنی و بلایای طبیعی، بررسی‌های تخصصی را می‌طلبد اما گمانه‌زنی‌های مردمی از جمله کاهش بررسی حفاظتی مسیر ریلی و همچنین بحث فنی به کارگیری قطارهای باری خارجی که از این محور ریلی عبور می‌کنند، را نیز نمی‌توان نادیده گرفت. امیدواریم با نظارت بیش از پیش و دقت، دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم تا مبادا روزی قطار مسافربری دچار حادثه شود که آن موقع جبران خسارت، شاید ناممکن باشد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران