رادیو مقاومت پل رابط بین سردار سلیمانی و شهید سلیمانی/ در پی مخابره این پیامیم که جبهه مقاومت لحظه به لحظه مقتدرتر می‌شود

رادیو مقاومت پل رابط بین سردار سلیمانی و شهید سلیمانی/ در پی مخابره این پیامیم که جبهه مقاومت لحظه به لحظه مقتدرتر می‌شود

کارشناس محتوایی برنامه رادیویی «عصر مقاومت»، گفت: رادیو مقاومت تصمیم گرفت تا پل رابطی باشد بین سردار سلیمانی و شهید سلیمانی. بین تمام سرداران و رزمندگان جریان مقاومت و همان شهدای جریان مقاومت تا در نهایت یک پیام واحدی مخابره شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،در آستانه دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، شبکه رادیویی مقاومت فعالیت خود را از اول دی‌ماه آغاز کرد. مراسم افتتاحیه این شبکه رادیویی روز سه‌شنبه 30 آذر با حضور خانواده سردار شهید سلیمانی و جمعی از خانواده معظم شهدا و تعدادی از نمایندگان لشکری و کشوری و همچنین رئیس سازمان صدا و سیما و معاون صدا برگزار شد. یکی از مهمترین برنامه‌های این شبکه «عصر مقاومت» است که هر شب از ساعت 18 تا 21 روی آنتن می‌رود. به همین مناسبت، با علیرضا داودی، کارشناس و سردبیر برنامه «عصر مقاومت» گفت‌وگو کردیم. وی از متخصصان علوم‌شناختی است که نظر او را درباره ضرورت‌ها و بایسته‌های فعالیت رسانه‌ای حول محور مقاومت و شخصیت حاج قاسم سلیمانی پرسیدیم.

* اهمیت رسانه‌ای راه‌اندازی رادیویی با محوریت موضوع مقاومت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بعد از شهادت حاج قاسم و ابومهدی المهندس، هرکدام از رسانه‌ها بنا بر وسع‌شان و براساس رسالتی که برعهده داشتند بحث مقاومت، شهادت حاج قاسم و مکتب سلیمانی و همه موارد مرتبط با حوزه و محور مقاومت را به نوعی پرداختند. اما جای رسانه‌ای که در یک ماه بتواند به طور پیوسته و به طورکامل روی محور مقاومت و سرفصل‌های مرتبط با این موضوع کار کند، خالی بود. این تصمیم رسانه ملی به خصوص مجموعه صدای جمهوری اسلامی ایران برای راه‌اندازی شبکه رادیویی مقاومت نقطه عطفی در حوزه رسانه برای محور مقاومت ایجاد کرد.

رادیو مقاومت عَلَمی بر زمین مانده بود که توسط خانواده صدای رسانه ملی بلند شد و اکنون شاهد دومین سال فعالیت این موج رادیویی‌ایم، این رادیو در شرایطی عَلَم شد که هزاران موج رادیویی با ماموریت های مختلف در حال فعالیت‌اند پس به جرأت می‌توان گفت رسانه امروز چیزی فراتر از قدرت است، رسانه خود قدرت است، رسانه خود قدرت‌ساز است.

به عقیده بنده این شبکه رادیویی از سه منظر اهمیت ویژه‌ای دارد؛ در نگاه اول، تبیین و تشریح شخصیت محور مقاومت و حوزه مقاومت به طور اعم است. چون محور مقاومت خیلی مظلوم و ناشناخته است، هرچند که ارادت مردم به محور مقاومت قلبی است، اما تبیین آن برای نسل‌های موجود و بعدی و افراد خارج از محور مقاومت خودش یک فرآیند و پروسه پیچیده‌ است. در رادیو مقاومت، با حرکت پیوسته و مستمر یک ماهه می‌توان پایه‌های فعالیت یک سال آینده را ایجاد کرد.

نگاه دوم، بررسی و تبیین شخصیت خود حاج قاسم است.کسی که ما از او تحت عنوان سردار دلها و به عنوان سردار جریان مقاومت یاد می‌کنیم، یک شخصیت ممتاز و کم‌نظیر در این حوزه تلقی می‌شود. با توجه به نوع شهادت ایشان، سبک زندگی ایشان و با توجه به فرمایشی که مقام معظم رهبری نسبت به ایشان به کار بردند که حاج قاسم یک مکتب است، این شخصیت یک فرآیند است که در آن فراورده‌های بسیار عمیق، کارآمد و جهان‌شمول وجود دارد. برای شناساندن خود این شخصیت نیاز به یک کار رسانه‌ای سنگین، ظریف، دقیق، هوشمندانه و عالمانه وجود داشت.

قاعدتاً فضای رسانه‌هایی که به طور روزمره فعالیت می‌کنند یا به تعبیر دقیق‌تر روزانه‌اند و همچنین جنس کاری که درباره حاج قاسم می‌طلبد، جوابگو نیست. برای همین رادیو مقاومت تصمیم گرفت که به صورت مستمر در یک ماه این کار را انجام دهد. فعالیت این شبکه در طول یک ماه می‌تواند پایه بسیاری از مفاهیم مطرح شده برای فعالیت در طول سال باشد. به ویژه اینکه  پرداختن به حاج قاسم و مکتب وی در رادیو مقاومت اجزا و اضلاع متفاوت و مختلفی دارد.

 اما نکته بسیار مهمی هم وجود دارد؛  بالأخره هم درباره شخصیت حاج قاسم و کارکرد ایشان و هم درباره محور مقاومت تحریف‌هایی امکان‌پذیر هست. به همین دلیل هم رسانه باید قطعاً روی این مسئله کار کند و حقایق این فضا را به مخاطب خودش نشان دهد  تا خدایی نکرده –به قول شهید مطهری- زهرماری وارد این فضای اصیل نشود. 

اما نگاه سوم به فعالیت رادیو مقاومت، پرداختن به نحوه اتصال سردارسلیمانی به شهید سلیمانی است. چون نگاهی که مردم به سردار سلیمانی دارند با نگاهی که به شهید سلیمانی دارند تکمیل می‌شود. یک واسطه‌ای وجود دارد که ما برای دنیا اثبات کنیم که خون شهید، کارکردش کمتر از خود فرد نیست. برای اثبات این مهم، قطعاً رسانه باید به نحو احسن تکلیف و وظیفه خودش را انجام دهد. 

به همین دلیل رادیو مقاومت تصمیم گرفت تا پل رابطی باشد بین سردار سلیمانی و شهید سلیمانی. بین تمام سرداران و رزمندگان جریان مقاومت و همان شهدای جریان مقاومت تا در نهایت یک پیام واحدی مخابره شود، تحت این عنوان که مقاومت تمام‌شدنی نیست، بلکه لحظه به لحظه و گام به گام در حال رشد و تکامل، اقتدار و افزایش قدرت معنوی و میدانی خودش هست. این شبکه رادیویی تبدیل به محمل بسیار مناسبی شد برای تمام کسانی که دل در گرو مفهوم مقاومت دارند تا کارکرد خودشان را ایجاب بکنند.

* با توجه به اهداف شبکه‌های معاند برای تحریف حقایق مربوط به جبهه مقاومت و تخصص جنابعالی در زمینه علوم شناختی، فکر می‌کنید رسانه‌ها و از جمله شبکه رادیویی مقاومت، چگونه می‌توانند تلاش‌های مذبوحانه رسانه‌های معاند علیه جبهه مقاومت را خنثی سازند؟

 اول باید به این نکته اشاره کنیم که  دشمنان قسم خورده جبهه مقاومت دشمنانی ساده و دم دستی نیستند؛ آنها خیلی دقیق و حرفه‌ای راجع به موضوعات کار می‌کنند. بنابراین ما با دشمن ساده‌ای طرف نیستیم. دشمن محور مقاومت دشمن فعالی است. آنها به طور  معمول قصد تخریب سه محور را دارند؛ باور مردم به کارآمد بودن محور مقاومت، اقبال مردم به مسیری که مقاومت طراحی کرده است و امید به نتیجه بخش بودن محور مقاومت در همه عرصه‌ها.

رسانه‌های معاند همچنین روی دو قاعده فعالیت می‌کنند؛ شناخت مردم از محور مقاومت و شناخت مردم از محور ضدمقاومت. این دو در کنار یکدیگر به یک معناست؛ قصد دارند شناخت مردم نسبت به محور مقاومت را کاهش دهند، تحریف کنند، تغییر دهند و خیلی جاها واقعیت‌ها را معکوس کنند. یعنی قدرت محور مقاومت را کاهنده و قدرت‌محور ضدمقاومت را فزاینده نشان دهند. بنابراین نوع و جنس کاری که آنها در حوزه رسانه پیش می‌برند، رزم جدّی‌تری نسبت به حوزه نظامی است.

یعنی آنچه از آنها در میدان می‌بینید 10 برابر بیشترش را در عرصه رسانه کار می‌برند. رسانه‌هایی مثل رادیو مقاومت در مواجهه با این جریان دو وظیفه اساسی دارند: اول، اقتدار، اشراف و اقدام محور مقاومت را در تمام عالم و در همه ساحات و عرصه‌ها نشان دهند. عرصه فعالیت محور مقاومت فقط میدان رزم نظامی نیست بلکه اقتصاد، سیاست امنیت و فرهنگ هم هست. دوم اینکه واقعیت محور ضد مقاومت را هم نشان دهد. آنها در زمان جنگ‌های 6 روزه، نوعی ارعاب و تحریف را به واسطه رسانه‌ها و اقدامات‌شان در میدان در ذهن مخاطب ایجاد کردند که رژیم صهیونیستی مثل یک ویروس همه عالم را فراگرفته بود، اما امروز نه تنها خود رژیم‌صهیونیستی بلکه متحدان و حامیانش در جهان توانایی حفاظت از قلب این رژیم در سرزمین‌های اشغالی را هم ندارند.

جریان ضدمقاومت زمانی که در میدان کم می‌آورند روی شناخت مردم از خودشان کار می‌کنند. یعنی قصد دارند باور مردم را نسبت به خودشان مثل قبل نگه دارند، در حالی‌که شرایط تغییر کرده است. حاج قاسم این را اثبات کرد، هم با حضورش و هم با خونش اثبات کرد که این باور غلط است. یعنی جریان ضد مقاومت به هیچ‌وجه من الوجوه آن توانایی قبل را ندارد. من اینجا استنادی می‌کنم. زمانی که حضرت امام(ره) فرمودند ما کمونیسم را در موزه‌ها خواهیم دید، چقدر بعدش کمونیسم و شوروی سابق فرو پاشیدند؟ 

امروز هم وقتی رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند اسرائیل 25 سال آینده را نخواهد دید، به این سخن باور داریم. چون محور مقاومت و حاج قاسم این باور را اثبات کرده اند. نشانه‌های اثبات این فرمایش آنقدر زیاد است که حتی چیزی بیشتر از یقین در ما ایجاد کرده است. حوزه شناختی اینجا چه کار می‌کند؟ حوزه علوم شناختی نبرد در این مسیر را به گونه‌ای طراحی می‌کند که بحث بر سر آفند و پدافند است. در اینجا جریان مقاومت خودش را آفندی اثبات کرده است در حالی که جریان ضد مقاومت الان در شرایط پدافندی قرار گرفته است. اما همه همّ و غم‌شان این است که بگویند جبهه ضد مقاومت آفندی است و  جبهه مقاومت پدافندی. این مهمترین موضوعی است که باید برای مخاطب حتماً تبیین شود.

* لطفاً درباره برنامه خودتان یعنی برنامه «عصر مقاومت» در این شبکه رادیویی توضیح بفرمایید.

 ما معتقدیم که حوزه مقاومت یک فرآیند به معنی تکامل است و ایستگاه‌های مختلف و متنوعی در آن وجود دارد که باید هرکدام از این ایستگاه ها را به اندازه درک و فهم خودمان توضیح دهیم. چون این‌ها مسائل و مفاهیم بسیار رفیعی‌اند که باید سال‌ها و ساعت‌ها و ایام برایشان صرف شود. رشادت و عرض ارادت در حاج قاسم 63 سال طول کشید تا به نتیجه‌ای که می‌خواست رسید.  ما در برنامه «عصر مقاومت» طی حدود 30 قسمت قصد داریم در هر قسمت یکی از ایستگاه‌های محور مقاومت را  که مسیر فرآیندی و تکامل حوزه مقاومت را تبیین می‌کند توضیح دهیم و تشریح کنیم و برای مخاطب باز کنیم که اولاً بحث تکامل در محور مقاومت، صدفه و حادثه نیست بلکه یک فرآیند است.

گاهی بوسیدن پای پدر و مادر شما را 10 منزل در سن کم به گونه‌ای جلو می‌اندازد که مثلاً در طول این فرایند شهید حججی ظهور می‌کند. از این موارد در جبهه مقاومت خیلی زیاد است. خود حاج قاسم را نگاه کنید؛ وقتی وصیتنامه او را می‌‌خوانیم تمام این ایستگاه‌ها را برای خودش بر می‌شمرد. وقتی وصیتنامه شهدای محور مقاومت را می‌خوانیم می‌بینیم که تمام ایستگاه‌ها را خودشان برای خودشان نوشته‌اند. وقتی که همه ایستگاه‌ها را کنار هم بگذارید و طی طریق کنید، می‌بینید که محور مقاومت مسیری است که شما بخواهید و نخواهید اگر خالصانه و صادقانه در این مسیر قرار بگیرید شما را به بهترین نتایج و دیدگاه‌ها خواهد رساند.

محور دیگری که در برنامه «عصر مقاومت» دنبال می‌کنیم این است که فرایندهای آسیب‌زایی که در این میان وجود دارد و ایستگاه‌هایی که توسط دشمنان در مقابل جبهه مقاومت طراحی شده‌اند را کامل و شفاف بیان بکنیم تا ان‌شاءالله مخاطبان در این رهگذر فرهنگ عاشقانه و عالمانه مقاومت را به نحوی به مخاطب منتقل کنیم که رسیدن به تکامل در جبهه مقاومت را دست نیافتنی نیابد، بلکه خیلی نزدیکتر از نزدیک آن را بداند و شخصیت حاج قاسم و شخصیت جبهه مقاومت را  یک شخصیت دست نیافتنی و غیرقابل  دسترسی تصور نکند. گاهی یک اقدام، یک حرف، یک ذهنیت و یک توسل گاهی انسان را در جبهه مقاومت به جایی می‌رساند که نظیرش در طول تاریخ امکان وقوعش نبوده اما از الان به بعد امکانش هست. ما بسیاری از این نشانه‌ها و مصادیق را حداقل در خود حاج‌قاسم  و سایر شهدای گرانقدر جبهه مقاومت می‌توانیم ببینیم.

* برنامه «عصر مقاومت» در چه قالبی است و چه افرادی در آن حضور می‌یابند و چه مباحثی در آن مطرح می‌شود؟

قالب برنامه ترکیبی از گزارش، گفت وگو و مستند است. «عصر مقاومت» به تهیه کنندگی فرهاد دهنوی و اجرای محمدحسین شریفی، هر شب از ساعت 18 تا 21 به مدت سه ساعت روی آنتن «رادیو مقاومت» می‌رود. این برنامه هر چهار-پنج روز یکبار به یک کشور محور مقاومت اختصاص دارد؛ مثل یمن، لبنان، سوریه، عراق، بحرین و ... هدف این است که مخاطب بتواند به فضایی از محور مقاومت در همه این کشورها دست پیدا کند و مقاومت را یک محور ببیند. میهمانان و کارشناسان مدعو برنامه نیز متناسب با هر کشور، افرادی‌اند که هم به لحاظ شناخت و مطالعه و هم به لحاظ میدانی تجربه بالایی در جبهه مقاومت دارند.

علاقه‌مندان می توانند این شبکه رادیویی را روی موج fm ردیف 95.5 مگاهرتز شنونده و از طریق برنامه کاربردی ایرانصدا و یا سایت رادیو مقاومت شنونده و بیننده باشند. همچنین کانال 115 تلویزیون از طریق گیرنده‌های دیجیتال نیز صدای رادیو مقاومت را به همراه تصاویر ارسالی مخاطبان پخش می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران