رایزنی‌های آمریکا با شرکای اروپایی درباره مذاکرات امنیتی آینده با روسیه

رایزنی‌های آمریکا با شرکای اروپایی درباره مذاکرات امنیتی آینده با روسیه

در حالی‌که وزرای خارجه آمریکا، آلمان، فرانسه و انگلیس در خصوص ترکیب مذاکرات آتی با روسیه در زمینه تضمین‌های امنیتی گفتگو کردند، سناتور روس گفت: مسکو تنها با کسانی مذاکره می‌کند که تأثیر واقعی بر اوضاع امنیتی دارند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، وزارت خارجه آمریکا شب گذشته (چهارشنبه) اعلام کرد که "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه این کشور در جریان مذاکراتی تلفنی با "ولادیمیر زلنسکی" رئیس جمهوری اوکراین، روند اوضاع در منطقه دونباس، جهت گیری به سمت حل و فصل صلح آمیز این مناقشه و همچنین دورنمای تماس‌های دیپلماتیک با روسیه را مورد بررسی قرار داد.

طبق  این اطلاعات،  وزیر خارجه آمریکا همچنین در جریان مذاکراتی با متحدین اصلی این کشور در اروپا - کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس، روند اوضاع کنونی پیرامون اوکراین و ترکیب احتمالی مذاکرات آتی با روسیه درباره مسائل امنیتی در قاره اروپا را مورد بررسی قرار داد.

موضوع ترکیب مذاکرات امنیتی از آن جهت اهمیت دارد که "جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا روز گذشته تأکید کرد که مذاکرات درباره ساختار امنیتی آتی اروپا و تضمین‌های امنیتی مسئله‌ای نیست که تنها به روسیه و ایالات متحده مربوط باشد و اتحادیه اروپا نیز باید در آنها حضور داشته باشد و چنین توافقاتی تنها در صورت هماهنگی نزدیک با این سازمان قابل تحقق خواهد بود. 

این مقام اروپایی همچنین یادآور شد: «این نخستین بار است که روسیه دستورکار خود برای مذاکرات را بصورت کتبی ارائه می‌دهد، تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده بود. چنین اقدامی را تنها طرف برنده انجام می‌دهد که بصورت قاطع می‌گویند: اینها شروط ماست، بیایید درباره آن به توافق برسیم.»

روسیه با کسانی مذاکره می‌کند که تأثیر واقعی بر اوضاع امنیتی داشته باشند

در این رابطه، "لئونید اسلوتسکی" رئیس کمیته امور بین الملل دومای دولتی روسیه در تفسیر این سخنان جوزپ بورل اعلام کرد که این کشور در خصوص دریافت تضمین‌های امنیتی تنها با کسانی به مذاکره خواهد پرداخت که تأثیر واقعی بر روند اوضاع امنیتی داشته باشند، در حالی‌که اتحادیه اروپا در تصمیم گیری‌های خود تنها از مواضع اعلام شده در آنسوی اقیانوس پیروی می‌کند.

این مقام پارلمانی روس شب گذشته در کانال تلگرام خود در این باره نوشت: «در خصوص این ادعای آقای بورل که تنها طرف برنده شروط خود برای مذاکرات را اعلام می‌کند، باید از وی بپرسم که به عقیده وی، چه کسی در این ماجرا برنده است؟ آیا اتحادیه اروپا است که طی سال‌های اخیر در زمان تصمیم گیری‌های خود فقط به توصیه‌هایی که از سوی واشنگتن می‌رسد، پایبند بوده و از خود استقلال عملی ندارد؟»

وی گفت: «بله روسیه در شرایط بوجود آمده کنونی مجبور است شروط خود را تعیین کرده و برای رسیدن به توافق در خصوص آنها اصرار بورزد.»

اسلوتسکی تأکید کرد که فدراسیون روسیه تنها با طرف‌هایی مذاکره می‌کند که واقعاً بر روند اوضاع تأثیرگذار هستند. به گفته وی، طرف روسی قصد دارد در ترکیب‌ها و عرصه‌های مختلف، از جمله سازمان امنیت و همکاری اروپا و شورای مشترک روسیه-ناتو به گفتگو با شرکای غربی خود بپردازد.

این مقام دوما یادآور شد: «ابتکار عمل‌های مسکو در زمینه تضمین‌های امنیتی یک ضرب الاجل و اتمام حجت نیست. این پیشنهادات، یک سری درخواست‌های عادلانه به منظور دست یابی به یک توافقنامه الزام آور حقوقی در خصوص تأمین امنیت در کل منطقه اورآسیاست، در شرایطی که بارها به ما درباره گسترش ناتو به سمت شرق دروغ گفته شده است.»   

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در اواخر سال جاری از ضرورت دریافت تضمین‌های امنیتی برای این کشور، به‌خصوص به دلیل ادامه گسترش ناتو به سمت شرق صحبت کرد. وی یادآور شد که کشورهای غربی "میخائیل گورباچف" را فریب داده و وعده‌های شفاهی خود درباره عدم عضویت جمهوری‌های به جای مانده از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را زیر پا گذاشته‌اند.

روسیه عملاً ادامه گسترش ناتو را "خط قرمز" خود نامیده و پیش‌نویس توافقنامه‌ای را به آمریکا و ناتو درباره تضمین‌های امنیتی در تمامی منطقه اورآسیا ارائه داد. مذاکرات درباره این سند که برخی رسانه‌ها آن را "دکترین پوتین" نامیده‌اند، قرار است در اوایل سال 2022 و در ماه ژانویه آغاز شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان