سخنگوی الکاظمی: در حال حاضر نیروی رزمی خارجی در عراق وجود ندارد
سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق اعلام کرد که در حال حاضر هیچ نیروی رزمی ائتلاف بینالمللی در عراق حضور ندارد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری واع، «یحیی رسول»سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق با توضیح درباره عرصه های نیاز به نیروهای خارجی مواضع حضور آنها در عراق را اعلام کرد.
وی تأکید کرد که در حال حاضر هیچ نیروی رزمی ائتلاف بین المللی در عراق حضور ندارد.
او گفت که نیروهای خارجی که در حال حاضر در عراق هستند مستشارانی هستند که کارشان ارائه مشورت و آموزش نیروهای عراقی و تجهیز و مبادله اطلاعات امنیتی است.
رسول تأکید کرد که این نیروها در پایگاه های عین الاسد و الحریر حضور دارند و تعیین دقیق شمار آنها بر عهده فرماندهی نظامی عراق با هماهنگی ائتلاف بین المللی است و همه فعالیت های آنان با هماهنگی ستاد عملیات مشترک است.
وی با اشاره به اینکه نیروهای عراقی توانایی دفاع از خاک و ملت عراق را دارند، از نیروهای ائتلاف بابت نقش آنها در روند جنگ با تروریسم قدردانی کرد.
رسول گفت که نیروهای عراقی نیازمند افزایش توانمندی به خصوص در بخش نیروی هوایی و پدافند هوایی و سیستم های اطلاعاتی هستند.
او افزود که عراق همچنین نیازمند نیروی هوایی ائتلاف برای اجرای عملیات هوایی علیه تروریستها در برخی مناطق به خصوص مرزهای سوریه هستند.
روز گذشته هم «مقتدی صدر» رهبر «جریان صدر» در واکنش به پایان یافتن ماموریت نظامیان آمریکا در عراق، بیانیهای صادر و اعلام کرد: با پایان یافتن ماموریتهای رزمی نیروهای بینالمللی، خواستار احترام به حریم هوایی عراق و عدم نقض آن هستیم. فقط دولت عراق مسئول پشتیبانی لجستیکی و امنیتی کشور است و هیچ طرف خارجی حق دخالت در این امر را ندارد. هرگونه حضور نظامی و امنیتی در داخل سفارت آمریکا ممنوع است و نیروهای رسمی عراق متعهد به انجام آن هستند.
« مصطفی الکاظمی » نخست وزیر عراق شامگاه چهارشنبه پایان ماموریتهای نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی و تکمیل خروج آنها از این کشور را اعلام کرد.
وی افزود: بر اساس نتیجه گفتوگوهای راهبردی با آمریکا، نقش ائتلاف به مشورت و پشتیبانی محدود شده است.
دو سال پیش در سیزدهم دی ماه، دولت تروریست آمریکا، سپهبد سردار سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به همراه «ابومهدی المهندس»، جانشین فالح الفیاض رئیس حشد شعبی را در فرودگاه بغداد به شهادت رساند. پارلمان عراق دو روز بعد از این اقدام تروریستی، به طرح اخراج نیروهای آمریکا از عراق رأی مثبت داد.
به دنبال این مصوبه پارلمان، دولت عراق تحت فشار شهروندان و احزاب سیاسی این کشور وارد سلسله گفتوگوهایی تحت عنوان گفتوگوهای راهبردی با آمریکا شد و بعد از چهار دور گفتوگو، دو کشور به توافق رسیدند که تا پایان سال میلادی جاری به حضور نیروهای رزمی آمریکایی در عراق پایان دهند.
انتهای پیام/