واکنش الغنوشی به بازداشت یکی از اعضای حزب اسلامگرای النهضه

واکنش الغنوشی به بازداشت یکی از اعضای حزب اسلامگرای النهضه

رئیس پارلمان تونس با محکوم کردن بازداشت یکی از اعضای حزب اسلامگرای النهضه این کشور و انتقال او به مکانی نامعلوم گفت: این اقدام، تونس را به سمت حاکمیت یک دولت استبدادی باز می‌گرداند.

به  گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نیروهای امنیتی تونس صبح دیروز ( جمعه ) « نورالدین بحیری » یکی از رهبران حزب النهضه و نماینده پارلمان این کشور را بازداشت کردند و به مکان نامعلومی بردند. هنوز علت بازداشت این رهبر بلندپایه حزب النهضه مشخص نشده است اما این حزب با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: این اقدام خطرناک نمایانگر ورود تونس به مرحله تاریک استبداد و پاکسازی غیرقانونی رقبای سیاسی توسط کودتاچیان است.

رئیس جمهور تونس اوایل مردادماه گذشته نشستی با فرمانده‌هان عالی رتبه نظامی و امنیتی این کشور برگزار کرد و پس از هماهنگی با آنان فرمان داد «هشام المشیشی»  از نخست وزیری برکنار شود، فعالیت پارلمان تا اطلاع ثانونی به حالت تعلیق دربیاید و مصونیت سیاسی نمایندگان آن لغو شود.

حزب النهضه و سایر احزاب تونسی این اقدام « قیس سعید » را کودتا علیه روند نوپا دموکراتیک در کشورشان خواندند و خواستار بازگشت حاکمیت دوباره نهادهای دموکراتیک در این کشور شدند اما رئیس جمهور تونس این احزاب و گروه‌ها را به فساد متهم کرد و سیاست‌های خود را پیش برد.

سرانجام قیس سعید خانم « نجلاء بودن » را در اوایل مهرماه گذشته مامور تشکیل دولت تونس کرد.  او در همان ماه همراه با اعضای کابینه‌اش در برابر رئیس جمهور تونس مراسم تحلیف را به جای آورد اما احزاب تونسی با توجه به بحران اقتصادی و سیاسی گسترده‌ای که دامنگیر این کشور شده است،  نسبت به موفقیت دولت به چشم تردید نگریستند.

رئیس جمهور تونس حدود دو ماه پس از شروع به کار دولت جدید این کشور تاریخ برگزاری همه پرسی درباره اصلاح قانون اساسی را 5 خرداد و انتخابات پارلمانی هم 26 آذرماه سال 1401 تعیین کرد. احزاب و تشکلات سیاسی و اجتماعی مخالف قیس سعید،  تعیین تاریخ مزبور را به معنای تعطیلی پارلمان و سایر نهادهای دموکراتیک تا زمان برگزاری انتخابات دانستند و نسبت به بازگشت استبداد و حاکمیت یک فرد بر کشورشان ابراز نگرانی کردند.

به دنبال بازداشت یکی از رهبران بلندپایه حزب النهضه توسط ماموران امنیتی بحران سیاسی تونس وارد مرحله تازه‌ای شد و انتظار می‌رود تنش میان احزاب سیاسی مخالف با قیس سعید طی روزهای آینده افزایش پیدا کند.

از مرداد ماه گذشته که رئیس جمهور تونس فعالیت پارلمان این کشور را به حالت تعلیق در آورد، این نخستین باری است که نایب رئیس حزب النهضه و نماینده پارلمان تونس دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

« راشد الغنوشی» رهبر حزب النهضه و رئیس پارلمان تونس در واکنش به بازداشت « نورالدین بحیری» در صحفه شخصی خود در فضای مجازی « فیسبوک » نوشت: محاکمه و تحت فشار قرار دادن نمایندگان پارلمان و سیاستمداران هرگز نمی‌تواند بر شکست حل و فصل چالش‌ها و مشکلات کشور سرپوش بگذارد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ، وی با محکوم کردن بازداشت بحیری تصریح کرد: این روند خطرناک سبب می‌شود تا آزادگان بر روی عدالت، آزادی و دموکراسی بیشتر پافشاری کنند. آزادی خواهان تونس نسل‌ها برای به دست آوردن این ارزش‌ها مبارزه کرده‌اند و اکنون حاضرند برای باقی ماندن این ارزش‌ها نسل‌های پیاپی فداکاری کنند.

الغنوشی دستگیری این نماینده پارلمان را نقض آشکار قانون دانست و تاکید کرد: این اقدام تونس  را به سمت حاکمیت یک دولت استبدادی باز می‌گرداند.

در همین حال رئیس اتحادیه وکلای مدافع تونس از مقامات این کشور خواست مکان بازداشت خانگی نورالدین البحیری را اعلام کنند.

« محمد هادف» به رادیو موزابیک تونس گفت: خانم « لیلی جفال» وزیر دادگستری به رهبران حزب النهضه اطلاع داده نورالدین بحیری در مکانی که وزارت کشور تعیین کرده است، دربازداشت خانگی به سر می‌برد.

وی از وزیر کشور تونس خواست مکان بازداشت خانگی بحیری را مشخص کند و اجازه ملاقات او را به خانواده و پزشک معالجش بدهد. همچنین اجازه ندهد در مدتی که این نماینده پارلمان تحت بازداشت خانگی به سر می‌برد، در معرض خطر یا خشونت قرار گیرد.

بحیری 63 ساله وکیل و سیاستمدار تونسی است که در سال 2011 تا 2013 در سمت وزیر دادگستری فعالیت داشته و از سال 2013 تا 2014 به عنوان وزیر معتمد نخست وزیر بوده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان