تولید آنتیبیوتیک جدید از قورباغه تونگارا
دانشمندان نشان دادند که کف ساخته شده توسط قورباغه تونگارا، یک سیستم غیرسمی برای تولید آنتیبیوتیک جدید است که میتواند برای جلوگیری از عفونت کمک کند.
به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ زیستشناسان و دانشمندان علوم مرتبط با پزشکی همواره بر تلاش برای حفظ و محافظت از تنوع زیستی تاکید داشتهاند. یکی از دلایلی که این دانشمندان برای اصرار خود به حفظ تنوع زیستی مطرح میکنند, نقش پررنگی است که گیاهان و جانوران در ارتقاء علم پزشکی دارند. بسیاری از داروهای موجود در بازار منشا جانوری یا گیاهی دارند, بسیاری از داروها قبل از تولید عمده در بازار بر روی حیوانات تست میشوند و مطالعات بر روی بیماریهایی که جانوران به آن مبتلا میشوند, به شناخت بیشتر عوامل بیماری در انسان منجر میشود.
از میان همه انواع جانوران, دوزیستان نقش مهمی را در ارتقاء علم پزشکی ایفا کردهاند و در سالهای اخیر در مطالعات بازسازی بافت از سمندر مکزیکی الهام گرفته شده است و یا در تولید مواد بخیه بافت از سمندر غولپیکر چینی الهام گرفته شده است و همچنین از قورباغه جنگلی در انجماد بافت زنده استفاده شده است.
آخرین الهامی که محققین از قورباغهها برای کار در علوم پزشکی گرفتند، استفاده از لانههای کفی گونهای از قورباغهها است. این کفها هنگام تولید مثل و تخمگذاری در قورباغه تونگارا تولید میشود که وظیفه آنها محافظت از تخمها و لاروها در برابر شکارچیان، انگلها، جلوگیری از خشک شدن، کمک به تبادل گازها و تنظیم دما است.
بروزیو و همکارانش در سال 2021 نشان دادند که کف های ایجاد شده توسط قورباغه تونگارا خواص دارویی دارد. این فوم(کف), زیست سازگار است و میتواند انواع ترکیبات با خواص دارویی, مانند آنتیبیوتیکها را تولید کند.
دانشمندان نشان دادند که کف ساخته شده توسط قورباغه تونگارا، یک سیستم غیرسمی برای تولید آنتیبیوتیک جدید است که میتواند برای جلوگیری از عفونت کمک کند. پروتئینهای فوم قورباغه در آزمایشگاه بر روی سلولهای پوست انسان آزمایش شدند که زنده بودن سلولهای پوستی بعد از 24 ساعت حاکی از این بود که این فومها برای سلولهای انسانی غیرسمی هستند و میتوانند در تولید داروهای آنتیبیوتیکی استفاده شوند.