تگرگ ۱۸۴میلیارد تومان به مزارع گوجهفرنگی استان بوشهر خسارت زد
گروه استانها ـ در پی استقرار سامانه پرقدرت بارش باران، بارش تگرگ به قطب تولید گوجهفرنگی استان بوشهر خسارت وارد کرد و برآورد اولیه نشان میدهد کشاورزان بیش از ۱۸۴میلیارد تومان خسارت دیدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبوشهر درحالی که بسیاری از مناطق کشور در سرمای شدید بهسر میبرند، در مناطق مختلفی از استان بوشهر، کشاورزان محصول گوجهفرنگی خود را که طی ماهها برای به ثمر رسیدن آن تلاش کردهاند، برداشت میکنند.
این ظرفیت سبب شده است استان بوشهر بهعنوان قطب تولید گوجهفرنگی در کشور شناخته شود، در همین راستا مناطق آبدان و بردخون در جنوب استان بوشهر بهعنوان قطب تولید گوجهفرنگی خارج از فصل معرفی شده است.
برداشت محصول گوجهفرنگی استان بوشهر از اواخر پاییز تا اوایل فصل بهار ادامه دارد اما وجود بحران هواشناسی در روزهای اخیر سبب ضررهای فراوانی به کشاورزان شده است.
920 هکتار مزارع گوجهفرنگی بهسبب بارش تگرگ شدید خسارت دید
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دیّر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به خسارت وارده به اراضی کشاورزی اظهار داشت: با ورود سامانه پربارش باران از روزهای گذشته تاکنون در شهرستان دیر بیشترین آمار خسارت مربوط به زمینهای گوجهفرنگی در بخش بردخون است که تا این زمان 920 هکتار از مزارع این بخش بهسبب بارش تگرگ شدید خسارت دیده است.
مهدی امینی افزود: بسیاری از زمینهای کشاورزی خسارتدیده بیمه نیستند و حدود 184 میلیارد تومان خسارت بر این مزارع وارد شده است.
وی بیان کرد: قبل از شروع بحران هواشناسی تمامی نکات لازم برای جلوگیری از خسارات احتمالی به دامداران، کشاورزان و همه اقشار مردم اعلام شد که این امر سبب گشت از وقوع بسیاری از خطرات جلوگیری شود.
20 رأس دام در مناطق عشایری تلف شد
امینی ادامه داد: تاکنون در مناطق عشایری شهرستان دیر تنها یکی از دامداران بهسبب سیلابی شدن منطقه 20 رأس از دامهای خود را از دست داده است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دیر خاطرنشان کرد: برای حمایت از کشاورزان و دامداران آسیبدیده گزارش لازم به مرکز استان ارسال شده است تا تمهیدات لازم برای حمایت از خسارتدیدگان اعمال شود.
وی بیان کرد: پس از برآورد خسارتهای وارده به کشاورزان مهلت معین داده شد تا نسبت به بیمه کردن محصولات خود اقدام کنند و بخشی از خسارتها از طریق بیمه به آنها بازگردانده شود.
بیش از 60میلیمتر باران بارید
فرماندار دیر در این زمینه گفت: در نخستین جلسه ستاد مدیریت بحران مقرر شد جهاد کشاورزی با تمام امکانات مسیرهای آبرفتی منتهی به مزارع کشاورزی را مدیریت کند تا کشاورزان با خطر سیل مواجه نشوند.
یونس باربرز افزود: تنها خسارتهای وارده در شهرستان مربوط به بخش بردخون است که بیش از 60 میلیمتر بارش داشته است و متأسفانه خسارات زیادی با بارش تگرگ به محصولات کشاورزان وارد شده است.
باربرز با اعلام هشدار به کشاورزان برای رعایت نکات ایمنی در مزارع و گلخانهها تصریح کرد: کشاورزان شهرستان دیر از مهمترین تولیدکنندگان محصول گوجهفرنگی هستند که امیدواریم با حمایت لازم از سوی مسئولان خسارات وارده تا حد امکان برای کشاورزان جبران شود.
انتهای پیام/190/ی+