آخرین اخبار اُمیکرون در ایران| مراجعه سرپایی مبنای رنگبندی جدید باشد/ "امید" روزنه مدیریت کم هزینه ویروس جهش یافته آفریقایی
گروه استانها- در شرایطی که دوباره نرخ ابتلای روزانه روند صعودی به خود گرفته است کارشناسان براین باورند که استفاده از سامانه "امید" فرصتی مناسب برای مدیریت کم هزینه همهگیری است.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، براساس آمارهای منتشر شده روند روبه رشد نرخ ابتلای روزانه نشان میدهد سرعت بالای سرایت اُمیکرون در ایران عامل اصلی افزایش 50.6 درصدی نرخ ابتلای روزانه است و این روند در صورت ادامهدار شدن میتواند مشکلی اساسی برای سیستم بهداشت و درمان کشورمان باشد.
کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید میکنند بیتوجهی به پروتکلها و همچنین عدم مشارکت در طرح واکسیناسیون میتواند مشکلات عمده در این زمینه ایجاد کند و شاهد مثال نگرانیها هم روند افزایشی شاخصها در شرایط فعلی است.
این گروه با اشاره به آمارهای رسمی منتشر شده تاکید میکنند افزایش 32.34 درصدی موارد بستری و البته 24 درصدی نرخ فوتیها نشان میدهد صعودی شدن دوباره نرخ ابتلای روزانه عاملی است برای ایجاد نگرانی چون دومینوی همهگیری با ویروس منحوس به ویژه نوع جهش یافته آفریقایی میتواند مشکلات عمدهای به سیستم بهداشت و درمان ایران تحمیل کند.
در این زمینه همچنین کارشناسان و متخصصان معتقدند بهترین راهکار استفاده از محدودیتهای هوشمند و استفاده حداکثری از سامانه امید است تا به این ترتیب مانع از دست به دست شدن ویروس امیکرون باشیم.
کارشناسان تاکید میکنند که در این زمینه پیشنهاد میشود برای تعیین رنگبندیهای معمول شهرستانها به جای موارد بستری و موارد فوتی این بار نرخ مراجعه سرپایی ملاک تعیین رنگی قرار گیرد چون امیکرون براساس اطلاعات فعلی نوع بیماری سبکتری را ایجاد میکند و احتمال بستری شدن یا موارد فوتی بسیار کمتر از پیک پنجم است.
استان سمنان/ رعایت دستورالعملهای بهداشتی جدی گرفته شود
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و کمیته اطلاعرسانی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، در شبانهروز گذشته تست کرونای 70 نفر در استان سمنان مثبت اعلام شد.
بر اساس این گزارش، از تعداد کل افرادی که تست کرونای آنها در شبانهروز گذشته مثبت شده است، تعداد 57 نفر به قرنطینه خانگی رفتند و 13 نفر در بیمارستان بستری شدند.
بر این اساس، در شبانهروز گذشته، خوشبختانه موردی از فوت بر اثر کرونا در استان سمنان ثبت نشد و در همین مدت 14 نفر هم با بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شدهاند.
هم اکنون 69 نفر مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان سمنان بستری هستند.
سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار سمنان با تأکید بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا اظهار داشت: رنگبندی کرونایی در هیچیک از شهرستانهای استان سمنان تغییر نکرده است.
وی با بیان اینکه تاکنون هیچ مورد قطعی از ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا به نام امیکرون در استان سمنان گزارش نشده است، گفت: با توجه به ایام فاطمیه باید تمامی پروتکلها در مراسمهای این ایام رعایت شود و نظارت و مراقبتهای بیشتری در این خصوص اعمال شود.
استاندار سمنان بر آغاز اجرای طرح شهید سلیمانی بهمنظور پیشگیری از شیوع کرونا با جدیت هر چه بیشتر تأکید کرد و حمایت خود را از اجرای این طرح اعلام کرد.
کامران قدس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز با تأکید بر نظارت بر اماکن عمومی، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و پوشش کامل واکسیناسیون در تمامی شهرهای استان را ضروری دانست و گفت: جمعهای خانوادگی یکی از کانونهای پرخطری است که مردم باید تا مهار کامل ویروس کرونا از برپایی چنین دورهمیهایی خودداری کنند و در رعایت اصول بهداشتی جدیت بیشتری از خود نشان دهند.
استان بوشهر/ شناسایی موارد مثبت امیکرون در استان
سعید کشمیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر از شناسایی 3 بیمار گونه امیکرون در استان خبر داد و اظهار داشت: نمونههای مشکوک به امیکرون پس از آزمایش اولیه در استان بوشهر برای تأیید نهایی به تهران ارسال میشود که تاکنون 3 مورد مثبت اعلام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با هشدار به گسترش سریع این سویه کرونا از مردم استان خواست واکسیناسیون، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در مراکز پرازدحام را جدی بگیرند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر گفت: موارد ابتلا و بستری کرونا در استان همچنان در حال کاهش است و واکسیناسیون روند مطلوبی دارد.
وی با بیان اینکه تعداد بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان بوشهر به 47 نفر رسید خاطرنشان کرد روز گذشته 18 بیمار جدید در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند که از این تعداد 3 مورد از آنها به کرونا مثبت قطعی است.
کشمیری با اشاره به اینکه اکنون 5 بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخشهای ویژه کرونایی، 2 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانهروز گذشته 15 بیمار بخش کرونایی با حال عمومی خوب از بیمارستانهای استان بوشهر ترخیص شدهاند، که از این تعداد 2 مورد از آنها به کرونا مثبت قطعی، بوده است.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه روز گذشته مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان بوشهر به ثبت نرسید افزود: تاکنون 2 هزار و 35 بیمار کرونایی از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر جان خود را از دست دادهاند.
استان خراسان رضوی/ فعالیت قرارگاه مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد 24 ساعته شد
محمد پهلوان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با اشاره به شناسایی موارد ابتلا به اومیکرون در مشهد و برخی از مناطق کشور اظهار داشت: در این راستا، قرارگاه مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت 24 ساعته فعال شده و همه روزه با برگزاری نشستهایی نسبت به برنامه ریزی و هماهنگی در راستای خدمات رسانی به بیماران و پیشگیری و کنترل این بیماری اقدام میشود.
وی افزود: به منظور کنترل بیماری کرونا، با شناسایی موارد جدید تمام خانواده، بستگان و اطرافیان آنها از نظر ابتلا به کرونا و اومیکرون مورد بررسی قرار میگیرند.
مسئول کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گسترش خدماترسانی در سطوح اولیه و افزایش سرعت بیماریابی از مهمترین اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته است خاطرنشان کرد: در این راستا علاوه بر آزمایشگاهها، 47 درمانگاه بخش خصوصی نیز مسئولیت انجام تست رپید را بر عهده گرفته اند.
پهلوان با بیان اینکه در 24 ساعت گذشته، 100 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی زیر پوشش بستری شدند گفت: همچنین در حال حاضر 74 بیمار در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند.
وی بر پوشش فراگیر واکسیناسیون، رعایت پروتکلهای بهداشتی بویژه استفاده از ماسک، مراجعه به درمانگاهها و یا مراکز خدمات جامع سلامت به محض مشاهده علائم مشکوک به کرونا از سوی مردم تاکید کرد.
استان اصفهان/ شناسایی 12 مورد قطعی امیکرون در مراکز تحت پوشش دانشگاه اصفهان
پژمان عقدک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به موارد شناسایی سویه جدید کرونا در استان اظهار داشت: در حال حاضر 12 مورد قطعی امیکرون در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی شده است.
وی افزود: نخستین مورد قطعی امیکرون از شهرستان فلاورجان گزارش شد که به دنبال وی، همسرش نیز مبتلا شد و بعد از آن در سایر شهرستانهای استان نیز گزارش شد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 12 مورد امیکرون در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی شده گفت: 6 مورد از اصفهان، 2 مورد از فلاورجان، 2 مورد از مبارکه و 2 مورد هم از خمینیشهر گزارش شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر این 12 نفر مبتلای قطعی به سویه جدید نیاز به بستری پیدا نکردند و به صورت سرپایی درمان شدند.
عقدک تصریح کرد: با توجه به شرایط کرونایی هر فردی که دارای علائم سرماخوردگی باشد باید به حساب کرونا گذاشته شود و با ورود امیکرون و شباهت علائم این سویه با سرماخوردگی باید هر گونه علامت را جدی گرفت و فرد باید خود را قرنطینه کند و در تماس با سایر افراد قرار نگیرد.
وی با اشاره به طول مدت بیماری امیکرون اظهار داشت: زمان قرنطینه بیماران مبتلا به دلتا کرونا 10 روز بود ولی این سویه جدید 5 روز است اما در صورت ادامه علائم حتما باید برای تکمیل درمان به مراکز درمانی مراجعه کنند.
استان قزوین/ ابتلا به کرونای امیکرون در استان دیده نشده است
منوچهر حبیبی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه خوشبختانه در 3 روز گذشته هیچ گونه مورد فوتی کرونایی در استان گزارش نشده است اظهار داشت: بر اساس بررسیهای صورت گرفته و همچنین نمونه ارسالی به تهران تاکنون ابتلای قطعی به سویه امیکرون در استان مشاهده نشده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 125 بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان قزوین بستری هستند که پایینترین آمار از ابتدای شروع بحران پاندمی کرونا در استان محسوب میشود.
حبیبی با ذکر اینکه 4 شهرستان استان قزوین در وضعیت آبی و 2 شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند اضافه کرد: شهرستانهای تاکستان و قزوین در وضعیت زرد کرونایی و بقیه شهرستانها آبی کرونایی هستند.
جانشین ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونای استان قزوین در ادامه به آمار واکسیناسیون کرونایی استان اشاره کرد و گفت: 94 درصد جمعیت بالای 12 سال استان قزوین حداقل یک دوز واکسن را تزریق کردند و 83 درصد هم هر 2 دز را دریافت کردهاند در ضمن 10 درصد قزوینیها هم دوز سوم یا تقویتکننده را تزریق کنند.
حبیبی افزود: در تمامی پایگاههای تزریق واکسن انواع واکسن داخلی، خارجی، متعدد و متنوع موجود است و متقاضی به اختیار خود میتواند انتخاب کند و هیچ گونه کمبود و محدودیتی هم در حوزه واکسن وجود ندارد. با توجه به متخصصان امر درباره تزریق دز سوم توصیه میشود در این زمینه هماستانیها اقدام و همکاری لازم را داشته باشند.
استان فارس/ نگران ابتلای مردم با علائم خفیف هستیم
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و 842 هزار و 71 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 512 هزار و 223 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون یک میلیون و 564 هزار و 462 تست تشخیصی مولکولی بوده که 448 هزار و 451 مورد بیمار مثبت قطعی و از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 277 هزار و 609 مورد تست سریع انجام شده و 63 هزار و 772 بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری 96 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته هم اکنون 508 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد، 78 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU، مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در 24 ساعت گذشته چهار هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به هفت هزار و 412 نفر رسید.
سید وحید حسینی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره شناسایی بیماران مبتلا به امیکرون توضیحاتی ارائه کرد. به گفته وی در استان 2 مورد امیکرون شناسایی و از سوی تهران تایید شد که این افراد از ایرانیان مقیم دبی که واکسن نزده بودند و هیچ علامتی نداشتند.
حسینی با بیان اینکه در میان دانشجویان خارجی نیز 8 مورد دیگر شناسایی شد که برای تایید به تهران فرستاده شد اما ابتلای آنها به امیکرون تایید نشد، گفت: مردم حتی سرماخوردگی ساده را نیز به حساب کرونا و امیکرون بگذارند و شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تعداد کیتهای تشخیصی امیکرون محدود است و از اینها در موارد خاص استفاده میشود، افزود: درباره سرماخوردگیهای ساده نیز نگران هستیم که امیکرون باشد چون علائم خفیف است ممکن است فرد اصلا به پزشک مراجعه نکند.
انتهای پیام/ی