تخریب گسترده زیستگاه افعی دمعنکبوتی در ایلام و کرمانشاه
زیستگاه "افعی دمعنکبوتی" در استانهای ایلام و کرمانشاه در معرض نابودی قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ افعی شاخدار دمعنکبوتی نام یک گونه از سرده افعی شاخدار ایرانی است که فقط در غرب ایران و در استان ایلام و بخشهای کوچکی از استان کرمانشاه یافت میشود. بهگفته دوستداران محیط زیست, زیستگاه این افعی در مناطق ذکرشده بر اثر لرزهنگاریهای شرکت نفت مورد تخریب گسترده قرار گرفته است.
مهدی نورمحمدی, مستندساز و فعال محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رابطه با تخریب زیستگاه اینگونه نادر حیات وحش، اظهار کرد: استان ایلام 11 درصد منابع گاز ایران را در اختیار دارد و بعد از عسلویه, دومین منطقه کشور از نظر دارا بودن منابع گاز کشور است که استخراج این منابع برای استان ایلام و کل کشور سودآور است اما توسعه این صنایع باید بهنحوی انجام شود که کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند.
وی با اشاره به اینکه لرزهنگاری بهمنظور اکتشاف و استخراج منابع آب از مدتها پیش در استان ایلام انجام میشده است، گفت: در گذشته وسایل و تجهیزات موردنظر بهوسیله هلیکوپتر به ارتفاعات و مناطق صعبالعبوری که احتمال وجود منابع نفت و گاز در آنها وجود داشت برده میشد اما در یکساله گذشته شرکت نفت برای حمل تجهیزات به این نقاط بهجای استفاده از هلیکوپتر, اقدام به جادهکشی در مناطق بکر طبیعت استانهای ایلام و کرمانشاه کرده است.
نورمحمدی ادامه داد: این مناطق که در معرض تخریب گسترده قرار گرفته است, زیستگاه گونه نادر افعی شاخدار دمعنکبوتی است. علاوه بر افعی گونههایی دیگر از جمله کل و بز، قوچ ارمنی و میش، کارکال، شاهروباه، پلنگ و… در این منطقه زندگی میکنند. این جادهکشیها زیستگاه این جانوران و همچنین پوشش گیاهی این مناطق را از بین میبرند.
این فعال محیط زیست افزود: این جادهها بهطور موقت مورد استفاده قرار میگیرند و بعد از اینکه فعالیتهای شرکت نفت در آنها تمام میشود به محلی برای دسترسی آسان شکارچیان غیرمجاز و متخلفان تبدیل میشود و نهایتاً نابودی تنوع زیستی و پوشش گیاهی منطقه را بههمراه دارد.
وی با تأکید بر در نظر گرفتن اصل توسعه پایدار در سیاستهای توسعه کشور اضافه کرد: هیچکس مخالف توسعه صنایع و استحصال منابع گازی در این مناطق نیست و تنها خواسته ما این است که فعالیتهای لرزهنگاری مانند گذشته بهکمک هلیکوپتر انجام شود و بهنحوی باشد تا کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود. جادهکشیها بهمنظور لرزهنگاری در استان کرمانشاه با پیگیریهای دوستداران محیط زیست و صدور حکم قضایی متوقف شده است و ما دنبال این هستیم تا در استان ایلام نیز این اقدامات مخرب هرچه زودتر متوقف شود.
این مستندساز حیات وحش خاطرنشان کرد: استان ایلام پتانسیل بالایی در بحث اکوتوریسم و گردشگری دارد که میتواند درآمدزایی فوقالعادهای را برای مردم منطقه بههمراه داشته باشد، اما اینچنین فعالیتهایی جنگلها و مراتع بکر منطقه را از بین میبرد و ظرفیتهای توسعه گردشگری در کشور را نابود میکند.
انتهای پیام/+