مجازاتهای جایگزین حبس در استان مرکزی بیشتر مورد توجه قرار گیرد
گروه استانها ــ رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: به سرانجام رساندن پروندههای معوق و با عمر زیاد در مدت باقیمانده سال باید کانون توجه روسا و دادستانها باشد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، حجتالاسلام سیدعبدالمهدی موسوی ظهر امروز در جلسه همایش فصلی رؤسا و دادستانهای حوزههای قضایی استان مرکزی با اشاره به سالروز 9 دیماه اظهار داشت: نهم دیماه روز بصیرت و فداکاری ملت ایران بود و بدون شک این روز همواره در تاریخ جاودانه خواهد ماند چراکه حماسه ملت ایران در این روز نماد عزت، استقلال و بصیرت مردم بود که در راه حفاظت از اسلام و آرمانهای انقلاب اسلامی تا پای جان ایستادند.
وی افزود: در این روز بزرگ مردم ایران به صورت خودجوش و داوطلبانه در حرکتی عاشورایی به حمایت از ولایت فقیه و رهبری پرداخته و به میدان آمدند و آگاهانه و مقتدرانه انزخار، خشم و نفرت خود از فتنهگران را به نمایش گذاشتند که این حماسه عظیم بیانگر بلوغ فکری و شخصیتی نظام مقدس جمهوری اسلامی بود و به منزله جشن باید از این حماسه بزرگ یاد کرد.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به دستور رئیس قوه قضاییه رسیدگی هر چه سریعتر به پروندهها باید مورد توجه روسا و دادستانهای قضایی باشد چراکه این موضوع امسال از موارد پراهمیت است و حتی در مبانی دینی هم داریم که کار امروز را نباید به فردا موکول کرد.
موسوی بیان کرد: بنابراین به سرانجام رساندن پروندههای معوق و با عمر زیاد در مدت باقیمانده سال باید کانون توجه روسا و دادستانها باشد، هرچند رسیدگی به پروندههای غیرمسن هم باید به شدت مورد توجه باشد تا شاهد مختومه شدن پروندهها باشیم و انجام آنها از امسال به سال بعد کشیده نشود.
وی ادامه داد: موضوع حفظ حقوق شهروندی و دقت در صدور دستورهای ممنوعالخروجی از دیگر نکات مهمی است که مورد تأکید رئیس قوه قضائیه بوده و هست.
به گونهای که رئیس قوه قضائیه مکرر تاکید دارند تا در صورت ضرورت صدور این دستور مراتب به طور حتم به اطلاع فرد مشمول این دستور برسد تا هنگام مراجعه به فرودگاه و خروج از کشور با مشکل رو به رو نشود.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی عنوان کرد: اجرای صحیح و درست احکام از دیگر مسائل مهم است که براساس فرمایشات رئیس قوه قضاییه تمامی زحمات و همکاری افرادی که در فرآیند دادرسی و رسیدگی به یک پرونده مشارکت دارند در شعبات اجرای احکام به منصه ظهور میرسد.
موسوی افزود: بنابراین لازمه رضایتمندی مردم از دستگاه قضا اجرای درست، صحیح و دقیق حکم است.
وی تصریح کرد: از دیگر مواردی که باید همواره در دستور کار قضات و قرار گیرد، نظارت بر زندان و امور زندانیان است و تا جای ممکن باید از صدور قرارهای بازداشت موقت پرهیز شود زیرا با حبس کردن فرد، آسیبهای فراوانی خانواده وی را تهدید میکند.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی بیان کرد: بنابراین باید دقت شود تا در صورت امکان از مجازاتهای جایگزین حبس بیشتر استفاده شود و همچنین تمامی نهادهای قانونی ارفاقی همانند اعطای پابندهای الکترونیکی، در صورت وجود شرایط در مورد زندانیان به کار گرفته شود تا کاهش جمعیت کیفری در زندانها را شاهد باشیم.
موسوی بیان کرد: آن دسته از افرادی که امنیت و آرامش مردم را سلب میکنند مورد برخورد قاطع و محکم دستگاه قضایی قرار میگیرند و سارقان، زورگیران و ارازل و اوباش بدانند که از برخورد قاطع عدلیه به هیچ وجه در امان نخواهند بود.
وی ادامه داد: دادگستری استان مرکزی در راستای جامه عمل پوشاندن به منویات رئیس قوه قضائیه همواره از آمران به معروف و ناهیان از منکر به طور حتم حمایت میکند و به منظور بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه مبارزه قاطعانه با مفسدان اقتصادی اعم محتکران و دلالها را داریم و با دولت سیزدهم در این زمینه نهایت همکاری را خواهیم داشت.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی عنوان کرد: دادستانها با توجه به گلهمندی محاکم از نحوه رسیدگی به پروندهها در دادسراها حتما توجه به علل نقض در دادسراها و آسیبشناسی این موضوع را پیگیری کنند، همچنین علت نقص در تحقیقات و پروندهها و ارائه راهکارها به منظور سرعت بخشی به رفع نواقص را مورد توجه ویژه قرار دهند.
موسوی خاطرنشان کرد: از روسا و دادستانها تقاضا میشود که در رابطه با تعیین تکلیف اموال توقیفی در پارکینگها و انبارها با فوریت اقدام کنند و همچنین شان نظارتی خود را با نظارت مستمر و کامل بر فعالیت و عملکرد ضابطان و اهمال و کوتاهی احتمالی مدیران ادارات و نهادها و همچنین ترک فعلهایی که سبب گلهمندی و نارضایتی مردم میشود حفظ و تقویت کنند.
انتهای پیام/712/س