استاندار یزد: شاهد کاهش جمعیت روستاها هستیم

استاندار یزد: شاهد کاهش جمعیت روستاها هستیم

گروه استان‌ها- استاندار یزد با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت تعاونی‌های روستایی برای توسعه گفت: روستاهایی که زمانی نقطه قوت برای کشور بودند به دلیل عدم برنامه‌ریزی و استفاده نامناسب از ظرفیت آن‌ها به نقطه ضعف تبدیل شده و شاهد کاهش جمعیت آن‌ها هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، مهران فاطمی در کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایه‌گذاری استان یزد اظهار داشت: یکی از معضلات امروز ما این است که نقطه قوت‌ها اکنون به نقطه ضعف‌های ما تبدیل شدند.

وی تصریح کرد: روستا یک نقطه قوت است اما چون برنامه‌ریزی‌های ما در طول دوران‌های گذشته به گونه‌ای بوده است که نتوانستند ظرفیت‌های روستا را حفظ، شکوفا و نگهداری کند در حال حاضر به ضد آن تبدیل شده و روستاها در حال خالی شدن هستند، از طرف دیگر حاشیه‌های شهری با آن همه آسیب و معضلات خود در حال توسعه یافتن است.

استاندار یزد ضمن تقدیر از کار کارشناسی شده بر روی چند روستا آن را اقدام مناسبی دانست و افزود: در طرح و مطالعه انجام شده لازم است به نکاتی توجه شود؛ یک سری الگوهای موفق در حوزه‌های روستایی در کل کشور و استان وجود دارند و نمونه آن روستای ابراهیم آباد رستاق است که باید از آن‌ها الگو گرفت.

فاطمی ادامه داد: باید بررسی شود که چگونه در این روستاها افراد توانستند ضمن تقویت زیرساخت‌ها، اقتصاد روستا را فعال کرده، جذابیت در روستا ایجاد کنند و در نهایت جمعیت را در روستا حفظ و نگهداری کنند، هر کدام از تحلیل‌هایی که در این جلسه مطرح شد به یک برنامه اجرایی و کار ترویجی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین علت پیشرفت در هر روستا که از همه عوامل هم مهم‌تر است توجه به عاملیت پیشرفت روستا است خاطرنشان کرد: در توسعه و پیشرفت روستاها دهیار نقش محوری دارد کسی که نقش آن همواره ندیده گرفته می‌شود.

استاندار یزد بیان کرد: برای پیش برد اهداف توسعه در روستا لازم است یک سازمانی در روستا موضوعات را فهم کرده و آن را دنبال و پیگیری کند تا اجرا شود در این اقدام پیوست‌های اجتماعی هر منطقه هم باید دیده شود ببینید و سازمان مربوطه بتواند اهالی منطقه را متقاعد کند تا افراد کار مناسب با روستا را انجام بدهند، در واقع اقناع‌سازی به درستی انجام شود.

فاطمی با اشاره به اینکه کار انجام شده خوب است ولی در برخی موارد باید به نکاتی توجه شود گفت: چیزی که برای رسیدن به خروجی مدنظر است رسیدن به مدل اجرایی و عملیاتی برای تحقق تیترها است، در این طرح عاملیت به دهیاران داده شود و دستگاه‌های پشتیبان، بانک‌ها، بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی کارهای حمایتی انجام دهند، علاوه بر این سنجش مقدار سرمایه لازم، مدت زمان کار و ظرفیت ایجاد اشتغال ارزیابی و پیش‌بینی شود.

استاندار یزد با تأکید بر استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها گفت: در حال حاضر تعاونی‌های روستایی وجود دارند که فعال نیستند یا تقویت نشدند، همچنین در کنار هم بودن روستاها فرصت مناسبی است و هر کدام می‌توانند در قالب یک بسته کارهای مشخصی را پیگیری کنند.

فاطمی گفت: این ظرفیت‌های روستایی به سرمایه‌گذاران معرفی شود، سرمایه‌گذار شروع به کار کرده و مقوم روستائیان و کارهای مربوط به روستا باشد.

وی با تأکید بر اهمیت توجه به برگزاری جشنواره‌های بومی، محلی روستایی گفت: دو مسئله بسیار مهم در روستاها وجود دارد که اگر به آن توجه نشود تمام این اقدامات توسعه‌ای در روستا بی‌فایده خواهد شد است، یکی آموزش و دیگری بهداشت و درمان است اگر این دو موضوع در روستا سامان نیابد باز هم روستا فعال نخواهد شد.

استاندار یزد گفت: مردم استان یزد به بحث آموزش فرزندان و مدرسه آن‌ها خیلی اهمیت می‌دهند، بهداشت و سلامت هم خیلی مهم است؛ بسیاری از مردم روستا صرفا به دلیل شغل به شهر مهاجرت نمی‌کنند بلکه به این دلیل است که می‌آیند تا بچه‌های شان در رفاه باشند.

فاطمی تصریح کرد: بنابراین توأمان با اینکه در روستاها بحث ایجاد اشتغال، ظرفیت‌های روستا، سرمایه‌گذاری و کارآفرینی مورد توجه است این دو مقوله آموزش و بهداشت هم باید حتما دیده شود.

وی با بیان این که در صدر برنامه‌های استان یزد اشتغال قرار دارد گفت: نرخ بیکاری استان به هشت درصد کاهش یابد، بنابر همه باید برنامه‌هایی که در این حوزه اجرایی می‌شود، منجر به کاهش نرخ بیکاری در طول چهار سال شود تا به نرخ مطلوب برسیم.

انتهای پیام/781/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon