درسِ اتحاد و همبستگی تلویزیون به بچه‌ها در انیمیشن "ماهی بادکنکی" + فیلم

درسِ اتحاد و همبستگی تلویزیون به بچه‌ها در انیمیشن "ماهی بادکنکی" + فیلم

سری جدید "ماهی بادکنکی" قرار است در نوروز ۱۴۰۱ روی آنتن برود؛ انیمیشنی که زندگی جمعی را در سایه اتحاد و همبستگی به کودکان می‌آموزد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه پویانمایی "ماهی بادکنکی" در حالی سری جدید خود را برای پخش در نوروز 1401 آماده می‌کند که مبحثِ تأثیر اتحاد و همبستگی در دستیابی به موفقیت‌ها و شکل صحیح زندگی جمعی را برای کودکان ترسیم می‌کند. سلمی افکاری تهیه‌کننده و کارگردانِ این انیمیشن تلویزیونی تأکید دارد که این مجموع اولین پویانمایی ایرانی به شمار می‌رود که قصه و ماجرای آن به طور کامل در داخلِ آب ضمن روایت، به تصویر کشیده می‌شود. 

این تهیه‌کننده می‌گوید: سعی شده تا این انیمیشن در محتوا و ساختار با روحیاتِ کودکان و نیازهایشان هماهنگی داشته باشد؛ در ساخت از نظرات و دیدگاه‌های یک مشاور روانشناس در حوزه کودک بهره برده بود. البته در سری جدید به لحاظ زیبایی‌شناختی و تکنیکی تغییرات اساسی اتفاق افتاده که شاید یکی از مهمترین‌هایش بهینه‌سازی از نظر فنی و تولیدی نسبت به فصول قبل است. 

انیمیشن , فیلم , صدا و سیما ,

این انیمیشن تلویزیونی که قهرمان اصلی‌ داستان‌هایش یک ماهی است به صورت اپیزودیک پخش می‌شود و اتفاقاتی را رقم می‌زند که "ماهی بادکنکی" به همراه دوستانش مشکلات و چالش‌ها را از میان برمی‌دارند. افکاری درباره همین موضوع و مسائلی که در سری جدید مورد بررسی قرار گرفته، تأکید کرد: سبک زندگی فردی سالم و مهارت‌های زیستی، بالا بردن مسئولیت اجتماعی، همیاری و افزایش هوش هیجانی و خلاقیت، اهمیت خانواده، محیط زیست و همچنین بازشناسی برخی آیین‌ها و سنت‌های کشور از موضوعاتی است که القای آن به کودکان بسیار مهم است و در سری جدید به این مفاهیم پرداخته می‌شود. البته مدیریت استرس، مدیریت خشم، مثبت‌اندیشی و اهمیت دفاع از سرزمین، زبان مادری، سواد رسانه‌ای و همبستگی در مقابل بیگانه و از خودگذشتگی هم در قالب داستان‌های این انیمیشن نهفته است. 

انیمیشن , فیلم , صدا و سیما ,

یکی از نکاتی که در این انیمیشن می‌توان به وضوح دید، اتحاد و همبستگی بین شخصیت‌های "ماهی بادکنکی" است که به نوعی این وحدتِ‌رویه را به کودکان القاء می‌کند. این تهیه‌کننده و کارگردان درباره هدفِ اصلی این انیمیشن تلویزیونی می‌گوید: این انیمیشن در بستر نمایش اتحاد میان کاراکترهای داستانی‌اش سعی دارد به صورت آموزشگاهی در راستای القایِ درست زندگی جمعی و ارائه الگوهای کاربردی برای رسیدن به اتحاد و همدلی کودکان، قدم بردارد. چیزی که در حال حاضر عدم وجود آن، معضل مهمی برای کشور محسوب می‌شود و باعث شده بسیاری از پیشرفت‌ها به دلیل نبود اتحاد و مشارکت صورت نگیرد. 

این پویانمایی در بستری تخیّلی و فانتزی‌‌گونه قوه تخیّل کودکان را برمی‌انگیزد و مخاطب تمام اتفاقات و حوادثی که در خشکی شاهد آن است را در زیرِ آب مشاهده می‌کند. مثلاً ممکن است شهر دچار آتش‌سوزی شود و یا حتی در این شهر زیر آب که تپه ماهی نام دارد، برف و باران ببارد. او همچنین درباره ایده اولیه و وجه تمایز این انیمیشنِ تلویزیونی نسبت به انیمیشن‌های دیگر، گفت:‌ مهمترین وجه تمایز این مجموعه با انیمیشن‌های دیگر آن است که داستان های "ماهی بادکنکی" در زیر آب روایت می‌شود بنابراین به تناسب این موضوع در تولید آن از تکنیکی استفاده کردیم که فضای زیر آب  به خوبی برای مخاطب کودک ترسیم شود. همچنین ایده اولیه این پویانمایی از مشاهده رفتار و حرکات ماهی‌ها در یک آکواریوم شکل گرفت و پس  از پردازش و پرورش آن به" ماهی بادکنکی" رسیدیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران