تذکرات شفاهی نمایندگان|بودجه سال ۱۴۰۱ بدون پشتوانه علمی و منطق اجتماعی ارائه شده است
نماینده مردم ساری در مجلس با اشاره به برخی ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۱،گفت: بودجه سال ۱۴۰۱ بدون پشتوانه علمی و منطق اجتماعی ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی بابایی نماینده ساری در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز ، قوه مقننه در تذکر شفاهی خطاب به هیات رئیسه مجلس بابت شکستن قبح تحقیق و تفحص و اهرمهای نظارتی که به دلیل این سیاست وزرا و مدیران ارشد دولتی وقعی برای برخی نمایندگان قائل نیستند، تذکر داد.
وی در بخش دیگری از تذکر خود خطاب به وزیر اقتصاد و تیم اقتصادی بیان کرد: بودجه سال آینده بدون پشتوانه علمی و منطق اجتماعی ارائه شده است؛ آزادسازی نرخ ارز، بالا بردن سن بازنشستگان، افزایش معدل بازنشستگی از 2 سال به 3 سال و کاهش نرخ مزد، نمونه هایی از ایرادات این لایحه است.
نماینده ساری در مجلس در تذکر به وزرای نفت و کشور تصریح کرد: عدم اجرای کامل قانون ایثارگری موجب شده که کارکنان شهرداری ها و کارمندان مجموعه وزارت نفت فرآیند تبدیل وضعیت آنها به درستی انجام نشود. تا کی باید منتظر قانون گریزی باشیم؟
**توضیحات نیکزاد درباره جلسه وزیر «صمت» درباره شرکت ملی مس
در ادامه محمدرضا پور ابراهیمی نماینده کرمان و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تذکر شفاهی، گفت: تذکر بنده به وزیر صمت است در خصوص اقدامات خلاف منافع مردم کرمان توسط مدیرعامل شرکت ملی مس است. اخیرا خبری مبنی بر تشکیل جلسه در مجلس با حضور مدیرعامل و تعدادی از نمایندگان در ارتباط با موضوع بحث حمایت ها و انتقال منابع مالی از شرکت ملی مس که 80 درصد آن سهم کرمان است به خارج از این مجموعه مطرح شده است.
وی افزود: حدود 20 درصد از سرمایه گذاری و تولید شرکت ملی مس در منطقه آذربایجان و 80 درصد در استان کرمان تعلق می گیرد، طبیعتا هرگونه اقدام، حمایت، پیگیری در قالب سهم قانونی و 20 درصد هم حق مردم آذربایجان است اما به نظر می رسد با توجه به شرایطی که امروز در کشور داریم تصمیماتی مغایر منافع و قوانین توسط شرکت ملی مس در دستورکار قرار گرفته است که موجب نارضایتی مردم کرمان شده است که از زبان مردم این منطقه این گلایه را مطرح میکنند.
نماینده کرمان در مجلس گفت: آلودگیهایی که در منطقه به واسطه شرکت ملی مس حاصل شده است به این شرح است، وضعیت آرسنیک آب 12 برابر حد مجاز است، وضعیت آلودگی هوا در زمینه تولید CO2 30 برابر حد مجاز است، مراتع به دلیل شرایط خاصی که در حوزه وضعیت تصمیمات مرتبط با آلایندگی داشتهایم از بین رفته است. دشت خاتونآباد متاسفانه قابل استفاده نیست و هزاران دام از بین رفته است. میزان سرطان در منطقه نسبت به متوسط جمعیت از حد میانگین کشور بالاتر است. در چنین شرایطی مدیرعامل مس در کمال وقاحت و خیانت به مردم کرمان منابع را بدون ضوابط و مقررات پیش میبرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خطاب به وزیر صمت، گفت: اگر جلوی این قضیه را نگیرید حتما موضوع سوال را در دستورکار قرار می دهیم، این موارد تخلف است، این سهام مربوط به بازنشستگانی در شرکت ملی مس است، 5 هزار نفر بازنشسته در شرکت ملی مس هستند، شما پول چه کسی را میبرید؟ حدود 13 درصد از این متعلق به مردم است، بابت سهم صندوق بازنشستگی مس است.
وی بیان کرد: 40 درصد منابع شرکت مربوط به سهام عدالت است، کل مالکیتی که به وزارت صنعت مرتبط است بالغ بر 13 درصد است، آقای وزیر چه حقی دارد در جلسه شرکت میکند و تصمیم میگیرد. 500 میلیارد منابع را بدون مجوز و قانون جا به جا می کنید این در حالی است که پول برای سهام عدالت بازنشستگان و مردم است و اجازه نمی دهیم این اتفاق بیفتد.
علی نیکزاد نایب رئیس مجلس در پاسخ به تذکر این نماینده بیان کرد:آن جلسه را خبر دارم، مس و صنایع مس بحث مهمی است. اما می دانید 20 درصد از مس در ورزقان آذربایجان هزینه می شود تا به امروز قرار شد وزیر دو کار انجام دهد اولا به اندازه سهم 20 درصد هیات مدیره ورزقان اعمال مدیریت شود، همچنین قرار شد به اندازه همان درصدی که باید در ورزقان آذربایجان اقدام شود مسئولیت اجتماعی را بپذیرد. آقای وزیر خارج از این موارد نپذیرفت و گفت در اعمال مدیریت در ورزقان تصمیم می گیرد، همه بدانید هیچ مبلغی خلاف جابه جا نشده است و به اندازه درصدی که در قانون آمده است قرار شد مسئولیت اجتماعی که تا به امروز عمل نشده است عمل شود.
**خبر حذف ارز ترجیحی قیمت نهاده های دامی را به 11 هزار تومان افزایش داده است
حسین محمدصالحی دارانی نیز در تذکر شفاهی خود گفت: لایحه جامع همسان سازی نظام پرداخت کارکنان دولت هر چه سریعتر در راستای برقراری عدالت در پرداخت ارائه شود. کارکنان منابع طبیعی، بهزیستی، آموزش و پرورش، ثبت احوال، ثبت اسناد، قوه قضائیه و وزارت کشور دارای مشکلات معیشتی هستند.
وی در بخش دیگری از تذکر خود بیان کرد:: در سالی که شاهد خشکسالی شدید بودیم، کشاورزان دچار مضیقه بسیار شدند، با این حال بانک کشاورزی وام های مربوطه را تمدید نمیکند و این امر باعث فشار بیش از پیش بر کشاورزان شده است.
نماینده فریدن در مجلس اظهار کرد: وضع نهادههای دامی در سطح کشور نامناسب است، این روزها با قوت گرفتن بحث حذف ارز ترجیحی از نهادههای دامی، نرخ این محصولات از 7 هزار تومان به 11 هزار تومان افزایش یافته است، انتظار میرود در صورتی که دولت و مجلس موافق این سیاستگذاری هستند، تدابیری برای مدیریت بازار داشته باشند.
انتهای پیام/