تدوین استانداردهای تخلیه‌آب شیرین‌کن‌ها به دریا و خشکی

تدوین استانداردهای تخلیه‌آب شیرین‌کن‌ها به دریا و خشکی

معاون دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان محیط زیست گفت: باید ضوابط و استانداردهای استفاده از آب شیرین‌کن‌ها را طوری پیش‌بینی کنیم که هم شامل ضوابط و استانداردهای استفاده از آب دریاها باشد و هم منابع پذیرنده داخل فلات مرکزی را شامل شود.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ تورج فتحی با اشاره به ضرورت تدوین ضوابط و استانداردهای استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها، اظهار کرد: موضوع استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها بیش از یک دهه به یکی از مسائل و دغدغه‌های سازمان حفاظت محیط زیست تبدیل شده است. وقتی با گزارش‌ها و استعلام‌های گوناگون درباره مشکلاتی که بعضی از واحدهای شیرین‌سازی برای کشور ایجاد کرده‌اند، روبه‌رو شدیم، به این نتیجه رسیدیم که نیاز است برای نمک‌زدایی از آب دریا نسبت به گذشته ضابطه‌مندتر عمل کنیم.

وی افزود: در جلساتی که با وزارت نیرو داشتیم به این جمع‌بندی رسیدیم طرح مطالعاتی در این موضوع اجرا شود تا بر مبنای آن نسبت به تدوین ضوابط و استانداردهای شیرین‌سازی آب دریا اقدام کنیم. طرح یاد شده تقریبا از اواخر سال 1398 اجرایی شده است و قرارداد آن در سال 1399 بسته شد و پس از شروع کار، گزارش‌های میان کار را از مشاور دریافت کردیم.

معاون دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان محیط زیست با معرفی دانشگاه تهران به عنوان مشاور انجام این مطالعات, گفت: در حال حاضر این طرح پیشرفت 70 درصدی داشته و تا انتهای سال جاری به پایان خواهد رسید.

فتحی با بیان اینکه طرح مطالعاتی مذکور دارای چندین بخش گوناگون است، تصریح کرد: یکی از بخش‌های این طرح، انجام مطالعات تطبیقی در سایر نقاط دنیا است. بر این اساس، این موضوع که در حال حاضر آب‌شیرین‌کن‌ها در چه مناطقی از دنیا استفاده می‌شود و چه کشورهایی از آب‌شیرین‌کن استفاده می‌کنند و این کشورها با چه معضلات زیست محیطی مواجه‌اند و برای رفع چالش‌های زیست محیطی چه راهکارها و تمهیداتی در نظر گرفته‌اند, در حال بررسی است.

وی توضیح داد: آب‌شیرین‌کن‌ها هم مثل دیگر حوزه‌های فناوری طی 3 دهه اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته و فناوری‌های جدیدی وارد بازار شده است. محیط زیست هم به دنبال استفاده از فناوری‌های تازه برای کاهش اثرات زیست محیطی نمک‌ز‌دایی از آب دریا است. البته طبیعی است که وقتی فناوری‌های جدید وارد بازار می‌شوند، هزینه‌های بیشتری هم دارند.

معاون دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان محیط زیست, انجام این مطالعات را پیش‌زمینه تدوین استانداردهای تخلیه به محیط‌های پذیرنده دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به این که ما در سرزمین پهناوری زندگی می‌کنیم و غیر از دریاها، در داخل خشکی هم منابع آب شور داریم و ممکن است بخواهیم در دهه‌های آینده از منابع آب شور داخلی نیز برای تامین منابع آب استفاده کنیم، باید ضوابط و استانداردهایی که پیش‌بینی می‌کنیم هم شامل ضوابط و استانداردهای استفاده از آب دریاها باشد و هم منابع پذیرنده داخل فلات مرکزی را شامل شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon