درخواست «چارچوب هماهنگی» از جریان صدر برای تشکیل فراکسیون اکثریت در پارلمان عراق

درخواست «چارچوب هماهنگی» از جریان صدر برای تشکیل فراکسیون اکثریت در پارلمان عراق

چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه بار دیگر از «جریان صدر» دعوت کرد که برای ائتلاف و تشکیل فراکسیون اکثریت مجلس با این چارچوب ائتلاف کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، دیروز جمعه عراق شاهد نشست‌ها و دیدارهایی بین جریان‌ها و گروه‌های سیاسی این کشور با یکدیگر به منظور دست یابی به توافق بر سر تشکیل کابینه و دولت جدید بود.

چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه یا «بیت شیعی» که شامل همه نیروهای سیاسی شیعی به جز جریان صدر می‌شود، شب گذشته بعد از نشست این نیروها در منزل «نوری المالکی»، رئیس ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر سابق عراق بیانیه‌ای رسمی صادر کرد که در آن آمده است، در نشست دیروز جمعه اعضای این چارچوب موضوع فراکسیون اکثریت و آنچه در جلسه اول مجلس خواهد گذشت بررسی شد.

این بیانیه که جمعه شب (7 ژانویه) منتشر شده، تأکید شده است که اعضای چارچوب هماهنگی بر ضرورت پایبندی به چارچوب‌های قانونی تأکید کرده و از همه نمایندگان «بزرگ‌ترین طیف اجتماعی»، که منظور از آن شیعیان است، «به خصوص برادران تشکل صدری» دعوت شده که با یکدیگر فراکسیون اکثریت را تشکیل دهند.

در این بیانیه تأکید شده که این دعوت به منظور حفظ این حق  منصوص در قانون اساسی  و ثبات در روند سیاسی کشور است و از همه کسانی که از تفاهمات حمایت کرده و به سمت بحران نرفته‌اند قدردانی شده است.

دیدار عامری با احزاب کُرد عراق

از سوی دیگر «هادی العامری»، رئیس ائتلاف فتح، در دیدار با هیئت مذاکره‌کننده احزاب کُرد گفت که چارچوب هماهنگی معتقد است که چندپاره شدن کرسی‌های شیعیان به نفع کسی نیست.

در بیانیه رسمی ائتلاف فتح آمده که العامری در این دیدار تأکید کرد که همان‌طور که اهل سنت و کُردها با یکدیگر به توافق رسیدند و زیر چتر واحدی رفتند شیعیان هم باید همین کار را بکنند.

العامری افزوده که هر کاری لازم بوده برای رسیدن به توافق میان همه نیروهای سیاسی شیعی انجام داده و با جدیت برای رسیدن به این تفاهمات تلاش می‌کند «چون کشور در برابر چالش‌های بزرگی است».

رئیس ائتلاف فتح از احزاب کُرد بابت حمایت از تفاهمات درونی شیعیان و خودداری از نزدیک شدن به یک گروه در برابر گروه دیگر قدردانی کرده است.

این بیانیه افزوده که مذاکره‌کنندگان کرد نیز تأکید کرده‌اند که از آغاز موضعشان درباره حفظ فاصله برابر همه نیروهای سیاسی شیعه را اعلام کرده‌اند و خود را متحد هر دو گروه شیعی می‌دانند.

آنان افزوده‌اند که مسائلشان به موضوعات مورد اختلاف میان بغداد و اربیل مربوط می‌شود و برای پیگیری این مسائل به دوستی با هر دو طرف نیاز دارند و همیشه می‌کوشند که در جبهه حل مسائل و نه ایجاد مسائل باشند.

به گزارش «میدل ایست نیوز»، تشکل های سیاسی کرد همچنین تأکید کرده‌اند که تندروی مشکلی را حل نمی‌کند بلکه با گفت‌وگو و مذاکره مسائل حل می‌شود و کردها نیز به تلاش برای حفظ یکپارچگی تشکل‌های سیاسی شیعی ادامه می‌دهند.

ساز مخالف الصدر

این در حالی است که ساعاتی پیش از این بیانیه ها، «مقتدی الصدر»، رهبر جریان الصدر عراق در بیانیه‌ای پر از اشاره و تلویح تأکید کرد که اراده ملت آزاد فراتر از فشارهای غربی و شرقی است و افزود که اراده ملت «دولت اکثریت ملی» است و هیچ فشار خارجی ما را از این راه باز نمی‌دارد.

او افزود: « هر تهدیدی بر "تصمیم" و "عزم" ما و پیشرفتمان "تقدم" به سمت حکومت "دموکرات" عراقی اصیل و آزاد و پاکدست می‌افزاید.»

صدر در این فراز به روشنی به دو ائتلاف اصلی اهل سنت، ائتلاف‌های عزم و تقدم، که دیروز یکپارچگی خود را اعلام کردند، و حزب دموکرات کردستان و ائتلاف تصمیم اشاره کرده است.

ائتلاف‌های یادشده (صدر، کردها، سنی‌ها و تصمیم) در مجموع 187 کرسی دارند که بیش از یک سوم آراء (165) بوده و می‌توانند، ریاست پارلمان و نخست وزیر را تعیین کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon