آمریکا: روسیه با درخواست‌های غیرقابل قبول غرب را به شکست مذاکرات امنیتی متهم می‌کند

آمریکا: روسیه با درخواست‌های غیرقابل قبول غرب را به شکست مذاکرات امنیتی متهم می‌کند

مقامات وزارت خارجه آمریکا تأکید کردند که نمایندگان این کشور در مذاکرات ژنو قصد ندارند درباره مسائل امنیتی اروپا و تعداد و امکان خروج نظامیان آمریکایی از کشورهای منطقه شرق این قاره با طرف روسی مذاکره کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "آنتونی بلینکن" وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در سخنرانی برای کارکنان وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که کشورهای غربی در گذشته به روسیه تضمین نداده بود که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سمت شرق گسترش پیدا نخواهد کرد.

بلینکن گفت: «مقامات مسکو در حال ترویج ادعای دروغی در این خصوص است که گویا ناتو امنیت روسیه را در معرض تهدید قرار داده است. مقامات ناتو هرگز وعده نداده بودند که اعضای جدیدی را در صفوف این سازمان نخواهند پذیرفت. ناتو نمی‌تواند چنین اقدامی را انجام دهد، برای اینکه سیاست درهای باز، از جمله مفاد اصلی پیمان آتلانتیک شمالی است که در سال 1949 امضاء شده و پایه و اساس فعالیت سازمان ناتو است.»

وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد که طرف روسی درخواست‌های "کاملاً غیرقابلی" در عرصه امنیتی را پیش روی ایالات متحده گذاشته تا بعداً بتواند غرب را به شکست احتمالی مذاکرات درباره مسائل امنیتی متهم کند. به عقیده وی، این بخشی از استراتژی مقامات مسکو است تا بهانه لازم برای اقدامات در نظر گرفته خود را بدست آورند.  

بیلنکن یادآور شد: «ایالات متحده و متحدانش در اروپا در جریان مذاکرات امنیتی با روسیه فعالانه سیاست کاهش وخامت اوضاع پیرامون اوکراین را دنبال خواهند کرد و در صورت ادامه اقدامات تهاجمی روسیه علیه این کشور، واشنگتن قاطعانه به این برخورد واکنش نشان خواهد داد.»

طرف آمریکایی در مذاکرات ژنو تنها روی مسائل دوجانبه امنیتی متمرکز خواهد بود

یک مقام بلندپایه وزارت امور خارجه آمریکا (که نامش فاش نشده) نیز روز جمعه اعلام کرد که نمایندگان ایالات متحده در نشست روز دوشنبه، 10 ژانویه (20 دی ماه) در ژنو، تنها مسائل دوجانبه در زمینه امنیتی را مورد بررسی قرار خواهند داد.

لازم به یادآوری است که "وندی شرمن" معاون اول وزیر خارجه آمریکا سرپرستی تیم مذاکره کنندگان کشورش با طرف روسی در ژنو را برعهده دارد و سپس در نشست شورای مشترک روسیه-ناتو که قرار است در تاریخ 11 ژانویه (21 دی ماه) در بروکسل برگزار خواهد شد نیز شرکت می‌کند.

این دیپلمات آمریکایی گفت: «ما در مذاکرات روز دوشنبه قطعاً توضیحات مقامات روس درباره پیشنهادات امنیتی و نگرانی‌های آنها را گوش داده، به آنها پاسخ می‌دهیم و نگرانی‌های خود را نیز مطرح خواهیم کرد. ما امیدواریم که این مباحثات درباره مسائل امنیتی دوجانبه باشد، برای اینکه موضوعات زیادی در این عرصه وجود دارد. من در همینجا تأکید می‌کنم که طرف آمریکایی در مذاکرات مربوط به ثبات راهبردی تنها روی مشکلات دوجانبه متمرکز خواهد بود.»  

این مقام آمریکایی تأکید کرد که واشنگتن بر این اصل پایبند است که مسائل مربوط به سایر کشورها را بدون مشارکت آنها بررسی نمی‌کند. به گفته وی، بنابراین، هر نوع موضوع مربوط به امنیت اروپا باید در چارچوب شورای روسیه-ناتو و سازمان امنیت و همکاری اروپا مورد بحث قرار بگیرد.

یک مقام دیگر وزارت امور خارجه آمریکا نیز برخی اخبار منتشره درباره آمادگی ایالات متحده برای بررسی امکان خارج سازی نیروهای نظامی این کشور از کشورهای شرق اروپا با روسیه، صحت ندارد.  وی گفت: «ما از هم اکنون بطور مشخص و واضح می‌گوییم: چنین اخباری نادرست است و کشورهای عضو پیمان ناتو، در صورت وخامت بیشتر اوضاع در مرزهای اوکراین و روسیه، مواضع خود در شرق اروپا را تقویت خواهند کرد، برای اینکه در برابر متحدین خویش وظایف خاصی دارد.»

این دیپلمات همچنین تأکید کرد که واشنگتن قصد ندارد نیروهای نظامی آمریکایی در قاره اروپا را کاهش دهد و درباره تعداد نظامیانش در کشورهای حوزه دریای بالتیک و لهستان با طرف روسی گفتگو نخواهد کرد. وی با اشاره به اینکه میزان کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین طی چند سال گذشته 2.5 میلیارد دلار بوده، یادآور شد: «این کمکها صرفاً جنبه تدافعی دارد، ولی اگر اوضاع در مرزهای روسیه و اوکراین وخیم‌تر شود، ایالات متحده ارسال تسلیحات نظامی به این کشور را افزایش خواهد داد.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان