اختلافات روزافزون ۱۴ مارسی‌ها در آستانه انتخابات لبنان/ هجمه تند جریان المستقبل علیه «جعجع»

اختلافات روزافزون 14 مارسی‌ها در آستانه انتخابات لبنان/ هجمه تند جریان المستقبل علیه «جعجع»

تنش‌های روزافزون میان نیروها و احزاب وابسته به جریان ۱۴ مارس در لبنان نگرانی زیادی میان محافل سنی در آستانه انتخابات پارلمانی این کشور به وجود آورده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ماه‌هاست که پرسش‌های زیادی درباره واقعیت شرایط اهل سنت لبنان در انتخابات پارلمانی این کشور مطرح می‌شود. به ویژه اینکه اطلاعات فاش شده نشان می‌دهد «سعد حریری» نخست وزیر پیشین لبنان که به نوعی رهبر اهل سنت در این کشور به شمار می‌رود، قصد مشارکت در انتخابات را ندارد. با وجود اینکه هنوز موضع نهایی سعد حریری برای مشارکت در انتخابات پارلمانی لبنان مشخص نیست اما اطلاعات فاش شده نشان می‌دهد که عربستان سعودی قصد حمایت از حزب نیروهای لبنانی به ریاست «سمیر جعجع» را در این انتخابات دارد.

به گزارش النشره، در بحبوحه بلاتکلیفی شخصیت‌های وابسته به مولفه اهل سنت لبنان برای مشارکت در انتخابات پارلمانی به ویژه شخصیت‌های وابسته به جریان المستقبل و سعد حریری، روز گذشته «احمد حریری» دبیرکل جریان المستقبل در سایه اطلاعاتی که درباره تلاش‌های موجود برای ایجاد ائتلافی میان حزب نیروهای لبنانی و حزب سوسیالیست ترقی‌خواه در انتخابات منتشر شده، هجمه تندی علیه سمیر جعجع انجام داد.

پیش از این سمیر جعجع اعلام کرده بود که اکثریت اهل سنت در سطح مردمی و نه رهبری، از همپیمانان وی به شمار می‌روند.

منابع آگاه لبنانی گزارش دادند که بر همین اساس سران اهل سنت به ویژه طرفداران جریان المستقبل نمی‌توانند نسبت به این سخنان سمیر جعجع بی توجه باشند؛ به ویژه در این مرحله حساس که همه همچنان منتظر اعلام موضع سعد حریری درباره مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات آینده هستند. علاوه بر آن در شرایط فعلی سخنان سمیر جعجع درباره ائتلاف انتخاباتی وی و همچنین حمایت عربستان سعودی از حزب نیروهای لبنانی در این انتخابات، در قالب رفتارهای تحریک‌آمیز علیه جریان المستقبل تعبیر می‌شود.

به گفته منابع مذکور، این بدان معناست که امروز سمیر جعجع قصد دارد راه را جهت ارائه یک جایگزین برای سعد حریری هموار کند؛ به ویژه اینکه در سایه هجمه‌های عربستان علیه سعد حریری، وی در دوره فعلی تصمیم به دور شدن از عرصه سیاسی لبنان گرفته و در عین حال سمیر جعجع تمایل دارد که از طریق اتحاد با گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی وابسته به عربستان در لبنان تصمیمی برای کنار زدن سعد حریری و معرفی یک جانشین برای او اتخاذ کند.

از طرف دیگر جریان المستقبل اکنون با رقابت شدید بسیاری از نیروها و شخصیت‌های سیاسی اهل سنت که آرزوی ایفای نقش فعال در عرصه سیاسی لبنان را دارند، مواجه است. یکی از این شخصیت‌ها در این میان «بهاء حریری» برادر سعد حریری است. البته هنوز هیچ یک از این نیروها و شخصیت‌ها موفق به رسیدن به این خواسته خود نشده‌اند و شاخص‌ها نشان می‌دهد که سعد حریری با وجود عدم حضور در صحنه همچنان بازیگر اصلی جریان المستقبل به شمار می‌رود.

منابع آگاه لبنانی افزودند که در این میان بسیاری از سران مولفه اهل سنت در لبنان منتظر اعلام موضع صریح و نهایی عربستان سعودی در برابر سعد حریری و همچنین حمایت این کشور از ائتلاف‌های مورد نظر خود در انتخابات پارلمانی لبنان است. از طرف دیگر سخنان سمیر جعجع نشان می‌دهد که حزب نیروهای لبنانی دیگر تمایلی به ائتلاف جریان المستقبل نداشته و در حال جدا کردن راه خود از آن است و به دنبال یک جایگزین برای این جریان و شخص حریری می‌گردد. این امر موجب شده تا طرفداران جریان المستقبل به شدت علیه سمیر جعجع و حزب او واکنش نشان دهند و همین امر موجب بروز تنش‌های تازه میان دو طرف شده است.

همین منابع تاکید کردند که علاوه بر آن هشدارهای زیادی برای سران اهل سنت در انتخابات پارلمانی وجود دارد و گذر زمان به ضرر نامزدهای اهل تسنن در انتخابات پارلمانی است. همچنین اختلافات و درگیری‌های روز افزون میان احزاب و نیروهای جریان 14 مارس اوضاع را به نفع رقیب تغییر می‌دهد؛ به ویژه اگر روابط متشنج میان جریان المستقبل و حزب نیروهای لبنانی به همین شکل ادامه پیدا کند.

پارلمان لبنان 128 کرسی دارد که براساس طوایف مختلف سنی، شیعه، علوی، دروزی، مارونی، ارتدوکس رومی، انجیلی، کاتولیک رومی، کاتولیک ارمنی، ارتدوکس ارمنی و اقلیت‌ها تقسیم شده است.

64 کرسی پارلمان لبنان متعلق به مسلمانان است که 27 کرسی از آن برای شیعیان، 27 کرسی برای اهل سنت، هشت کرسی برای دروزی‌ها و 2 کرسی برای علوی‌ها است.

مردم لبنان که کشورشان این روز‌ها در بحران اقتصادی شدیدی دست و پا می‌زند، به برگزاری انتخابات در موعد مقرر امیدوار هستند تا در سایه تشکیل یک پارلمان قوی، دولتی مقتدر و دلسوز راس کار بیاید تا مشکلات معیشتی و اجتماعی آنان را حل کند.

در این بین عربستان و آمریکا در کنار متحدانشان با وجود سرمایه‌گذاری مالی هنگفتی که برای هدایت کمپین خود علیه حزب‌الله لبنان در نظر گرفته و همچنین با وجود تشدید فشار اقتصادی علیه لبنان تاکنون نتواسته‌اند به اهداف شوم خود علیه حزب الله دست یابند.

مردم لبنان با توجه به حضور موفق جنبش حزب الله در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی این کشور و خنثی کردن توطئه‌های مختلف محور صهیونیستی - آمریکایی - عربی در طول سال‌های گذشته، تمایل زیادی برای پیروزی این جنبش در انتخابات دارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت